• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Ruska reč

06.06.2017

10:41

(VIDEO) RUSKI SU-35S SEJE STRAH U NATO: Nebo je granica, Moskva usavršava super-avion!

Vesti

(VIDEO) RUSKI SU-35S SEJE STRAH U NATO: Nebo je granica, Moskva usavršava super-avion!

Podeli vest

Ruski borbeni avioni Su-35S biće modifikovani 2017. godine na osnovu svog borbenog iskustva u Siriji, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov. NATO smatra da će posle modifikacije Su-35S biti daleko ispreed svih njihovih aviona, pa i raptora

- Ovogodišnji avioni biće razvijeni na osnovu svih nedostataka i sirijskog iskustva. Prema mišljenju naših pilota koji rade u Siriji, taj avion (Su-35S) je jedan od najboljih današnjih mlaznjaka na svetu po letačkim mogućnostima i tehničkoj efikasnosti - rekao je Borisov tokom posete fabrici za proizvodnju aviona u Komsomoljsku na Amuru koja je deo Vazduhoplovne holding kompanije "Suhoj" na ruskom Dalekom istoku.

"Irbis" vidi tenk na 70 kilometara

Pored toga, lovac ima perspektivni radarsku antenu "Irbis" sa faziranom rešetkom čije su karakteristike jedinstvene kada je reč o dometu.
- Po svojim karakteristikama radar je sličan onome koji poseduje F-22. 'Irbis' u smeru leta može da otkriva ciljeve udaljene 350-400 kilometara. Na toj udaljenosti može da vidi nosač aviona, na 150-200 km železnički most, na 100-120 km brzi motorni čamac, a na 60-70 km lansere operativno-taktičkih raketa ili grupu oklopne tehnike i tenkova, i da ih sve uništi", zaključio je Kozjuljin.

Zamenik ministra odbrane precizirao je da je avion ranije imao tehničke propuste sa ekranima i svetlom, ali da su oni popravljeni. Strani kupci obraćaju više pažnje na Su-35S zbog njegovih tehničkih karakteristika, dodao je on.

MIGOVI NA VIDOVDAN SLEĆU U SRBIJU! Crknite dušmani, Rusija šalje avione srpskoj vojsci!

Avion Su-35S je 4++ generacija višenamenskih lovaca i predstavlja unapređenu verziju lovca Su-27 sa karakteristikama koje se mogu uporediti sa petom generacijom aviona.

Specifičnosti tog aviona su moderan navigacioni i radio-komunikacioni sistem i novi motori sa povećanim potiskom.

Donedavno se na Zapadu smatralo da je Su-35S ruski ekvivalent američkog lovca pete generacije F-22 Raptor. Međutim, to je zapravo poslednji stepen u evoluciji Su-27, jednog od najboljih lovaca dvadesetog veka.

Printskrin

A može se reći i da je prvi stepen u stvaranju principijelno novog borbenog sistema pete generacije T-50, koji se još zove PAK FA.

Motor od  lovca T-50

Po rečima zamenika ministra odbrane za naoružanje Jurija Borisova, završava se testiranje motora za lovac T-50. Taj motor je napredniji od motora koji koristi Su-35.
On treba da obezbedi avionu najvažniji uslov koji mora ispuniti avion pete generacije, a to je mogućnost da u krstarećem letu razvija nadzvučnu brzinu. Savremeni lovci mogu da koriste vremenski ograničeno forsažno sagorevanje goriva, a T-50 neće imati to ograničenje.
I Su-35 će dobiti pomenuti motor, tako da će u tom smislu biti još napredniji i ubojitiji, i imaće još veće manevarske mogućnosti.

Spolja je Su-35 gotovo identičan (ne računajući trup i motor) sa budućim ruskim lovcem pete generacije, a jeftiniji je od njega bar za trećinu. To je bio jedan od razloga zbog kojih je vojni vrh RF odlučio da sačeka sa kupovinom lovca T-50.

(VIDEO) RUSKA MUNJA NEBESKA: Lovac SU 35S do kraja godine u redovnom naoružanju Vojske Rusije

- Su-35 ima 'digitalnu kabinu'. Kao i T-50, tj. nema analogne uređaje sa kazaljkama. Zamenjuju ih dva LCD ekrana u boji. Na njima se, kao u običnom televizoru, u režimu 'slika u slici' prikazuju sve informacije koje su neophodne pilotu - rekao je za „Rusku reč" profesor Akademije vojnih nauka Vadim Kozjuljin.

Hidrodinamički prenos je zamenjen elektronskim komandama. To će, po rečima konstruktora, omogućiti "paralelnu" (daljinsku) kontrolu upravljanja letelicom.

- U praksi to znači da uloga pilota postaje neprimetnija, tj. kompjuter odlučuje kojom brzinom i u kojim režimima će se avion približavati cilju i u kom trenutku će dozvoliti pilotu da primeni oružje. Deo složenih akrobatskih režima obavlja isključivo kompjuter. On može sam da uključi režim trodimenzionalnog prikaza situacije, tj. reljefa i rasporeda ciljeva - dodao je Kozjuljin.

Elektronika će voditi računa o tome da primena oružja bude bezbedna i da avion ne upadne u spiralu kojom pilot ne može upravljati, istakao je on.

Na Su-35 je ugrađen novi ruski motor AL-41F-1S. Zahvaljujući njemu avion je brži i ima veće manevarske mogućnosti, i može da ponese više municije.

Spolja je Su-35 gotovo identičan (ne računajući trup i motor) sa budućim ruskim lovcem pete generacije T-50, a jeftiniji je od njega bar za trećinu

Može, na primer, da podigne u vazduh 8 tona visokopreciznih bombi i raketa.

NA NEBU IZNAD JUGE JURILI SMO "LETEĆE TANJIRE", NISMO SE PLAŠILI NI NATO NI RUSA: Legendarni pilot JNA otkrio najstrože čuvane tajne!

Su-35S ima 12 podvesnih nosača visokopreciznih raketa i avionskih bombi i dva nosača na krajevima krila za kontejnere u kojima su smešteni sistemi za radioelektronsku borbu. Za ovaj lovac postoji čitav arsenal savremenih visokopreciznih raketa i avionskih bombi.

Od septembra 2015. godine Rusija na zahtev sirijskog predsednika Bašara el Asada sprovodi protivterorističku kampanju u Siriji, koja se nalazi u građanskom više od šest godina.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
facy

pre 6 godina

Eh da sam svetski milijarder Gejts pa bih pod hitno narucio od rusa 20-30 ovakvih lovaca i jos neke neophodne stvari,ali nisam nazalost...zalosno mi je to sto nisam...steta,onda bi SRBIJA bila respektabilna drzava i vojska....opet ponavlja...steta

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17