• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

07.06.2017

10:51

SRBIJA ĆE POMOĆI RUSIJI DA POBEDI U SAVETU EVROPE! Sudbina PSSE sada zavisi od Beograda!

Vesti

SRBIJA ĆE POMOĆI RUSIJI DA POBEDI U SAVETU EVROPE! Sudbina PSSE sada zavisi od Beograda!

Podeli vest

Srpska delegacija sve kako bi pomogla Rusiji da se vrati u rad Saveta Evrope, pod punim pravima kao i svaka druga država, kaže Aleksandra Đurović, šefica delegacije naše zemlje u PSSE
Printscreen You Tube

Dan posle posete Beogradu, gde je poručio da treba nešto menjati u radu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i da je nedopustivo oduzimati pravo glasa jednoj zemlji, predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin saopštio je da Moskva smanjuje finansiranje rada te organizacije za trećinu.

Prema njegovim rečima, blokirana suma za iduću godinu je oko 11 miliona evra. Istovremeno, bez obzira što ne učestvuje u radu PSSE, Rusija, koja daje najviše sredstava u budžet tog tela, nastavlja da plaća doprinose jer se oni nalaze u paketu sa ostalim plaćanjima u Savetu Evrope.

LAVROV: SAD I EU BI DA GOSPODARE BALKANOM! To je postala prava opsednutost!

Aleksandra Đurović za Sputnjik kaže da je predsednik Državne dume izneo stav ruske delegacije koji je Srbiji odavno poznat.

- Oni ne žele da učestvuju u radu ukoliko im je uskraćeno bilo kakvo pravo, a pravo glasa jeste jedno od elementarnih prava. Podsetiću, kada je to pitanje bilo na dnevnom redu PSSE, srpska delegacija je jednoglasno glasala protiv. Kako tada, tako i danas - u našem stavu ništa se nije promenilo, niti će se promeniti - objašnjava Đurovićeva.

(VIDEO) BRAĆO SRBI, 1999. NISMO MOGLI, ALI RUSI ĆE SADA BRANITI KOSOVO: Deputat ruske Dume Viktor Zavarzin tvrdi da Putin neće prodati Srbiju kao Jeljcin!

Kako kaže, odavno je očekivala odluku Moskve da smanji finansiranje PSSE, jer Rusija već dve godine ne učestvuje u radu tog tela.

Prema rečima Vladimira Džabarova, člana Saveta federacije Rusije, neučešće u PSSE, a plaćanje doprinosa je isto kao kad je neko primoran da plaća TV pretplatu, a nema televizor u kući.

(VIDEO) SPECIJALCI IZ SRBIJE, RUSIJE I BELORUSIJE UDARAJU NA TERORISTE: Brest će se tresti narednih osam dana!

- Nije u redu da plaćamo članstvo za rad u organizaciji u kojoj faktički nemamo pravo glasa i mislim da je ova odluka pravilno doneta. Ako se PS ipak "osvesti" i sasluša ruske zahteve i argumente, pa odluči da ukine sankcije protiv Rusije koje su na snazi u poslednje tri godine, onda će možda i u Moskvi doći do revidiranja stavova. Odnosno, mi ćemo možda ponovo početi da plaćamo svoje članstvo - kaže Džabarov.

On veruje da će ipak biti pronađen kompromis i da Moskva neće ići na varijantu napuštanja PSSE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija