• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.06.2017

23:10

TRAMP ZOVE U BELU KUĆU: Moguć mirovni sastanak Katara i arapskih zemalja

Fudbal

TRAMP ZOVE U BELU KUĆU: Moguć mirovni sastanak Katara i arapskih zemalja

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp razgovarao je danas telefonom sa katarskim vladarom, emirom Tamimom bin Hamad al Tanijem, i izrazio spremnost za pronalaženje rešenja diplomatske krize u regionu Zaliva, uključujući i sastanak Katara i arapskih zemalja koje su ga izolovale, koji bi Tramp organizovao u Beloj kući

Vest o razgovoru dvojice državnika objavila je prvo televizija "Al Džazira", čije je sedište u Kataru, pozivajući se na izvore, preneo je Rojters.

Trampova administracija je saopštila da je američki predsednik emiru ponudio pomoć Kataru u rešavanju diplomatske krize s arapskim susedima, uključujući sastanak u Beloj kući.

- Predsednik je naglasio da je važno da sve zemlje u regionu rade zajedno kako bi sprečilo finansiranje terorističkih organizacija i zaustavila promocija ekstremističke ideologije- navedeno je u saopštenju iz Bele kuće.

SPREMA SE RAT MEĐU ARAPIMA, SAUDIJCI KREĆU U INVAZIJU NA KATAR: Pitanje je trenutka kada će u Persijkom zalivu nastati opšti haos!

Američki istražitelji veruju da su ruski hakeri upali u kompjutere državne novinske agencije Katara i podmetnuli lažne vesti, doprinevši krizi koja se razvila među najbližim zalivskim saveznicima SAD, tvrde neimenovani američki zvaničnici koji su obavešteni od istrazi, javio je ranije danas Si-En-En.

Navodi se da su zvaničnici vlada Katara i SAD izjavili da je FBI nedavno uputio ekipu istražitelja u Dohu kako bi pomogli katarskoj vladi u istrazi navodnog hakerskog incidenta.

- Obaveštajni podaci koje su prikupile američke bezbednosne agencije ukazali su na to da su ruski hakeri stajali iza upada o kojem je katarska vlada prvi put izvestila pre dve nedelje- naveli su američki zvaničnici.

Tanjug

Si-En-En podseća da se u Kataru nalazi jedna od najvećih vojnih baza SAD u tom regionu.

Prenosi se da se ovom navodnom upletenošću ruskih hakera pojačava zabrinutost američkih obaveštajnih i agencija za sprovođenje zakona, Rusija nastavlja sa pokušajima izvođenja nekih od istih mera sajber-hakovanja američkih saveznika koje je prema uverenju obaveštajnih agencija koristila prilikom mešanja u predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Jedan od zvaničnika je izneo tvrdnju u vezi sa Rusijom, zasnovanu na ranije prikupljenim obeveštajnim podacima, da se "u toj zemlji ne događa mnogo stvari bez prethodnog odobrenja vlade".

TRAMP SE POHVALIO: Izolacija Katara je rezultat mog puta na Bliski istok!

Si-En-En navodi da su FBI i CIA odbili da komentarišu ove navode, a portparolka ambasade Katara u Vašingtonu je navela da je istraga u toku i da će rezultati biti objavljeni uskoro.

Katarska vlada je saopštila da su se u vesti koju je 23. maja objavila Katarska novinska agencija našle lažne izjave vladara te zemlje koje su delovale kao prijateljski nastrojene ka Iranu i Izraelu i postavljale pitanje oko toga koliko bi predsednik SAD Donald Tramp mogao da ostane na vlasti.

printscreen

Ministar spoljnih poslova Katara Šeik Mohamed Bin Abdulrahman al Thani izjavio je za Si-En-En da je FBI potvrdio da se dogodilo hakovanje i podmetanje lažnih vesti.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je sinoć katarskom emiru šeiku Tamimu bin Hamad al-Taniju da stav Rusije ostaje da krizna situacija treba da se reši političkim i diplomatskim sredstvima, u dijalogu, saopštio je Kremlj.

TURSKA ŠALJE VOJSKU U KATAR: Bliskoistočnoj blokadi se pridružio i Senegal!

Putin i Al-Tani su telefonom razgovarali i o saradnji Rusije i Katara, pre svega u oblasti ekonomije, trgovine i investicija, prenosi Rojters. Navedeno je da su dvojica zvaničnika razgovarala i o međunarodnim pitanjima.

Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein presekle su u ponedeljak diplomatske odnose s Katarom, dok su se i Jemen, vlada sa sedištem na istoku Libije i Maldivi kasnije pridružili tim merama, pri čemu su obustavljene transportne veze.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija