• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.06.2017

09:09

TEREZA MEJ nema nameru da podnese ostavku!

Vesti

TEREZA MEJ nema nameru da podnese ostavku!

Podeli vest

Britanska premijerka Tereza Mej neće podneti ostavku uprkos izbornom riziku u koji se upustila, a koji se završio katastrofalno, javili su danas britanski mediji, pozivajući se na izvore bliske premijerki

Mej se našla pod jakim pritiskom da podnese ostavku pošto su konzervativci izgubili većinu u parlamentu.

Neimenovani izvori, međutim, tvrde da Mej nema nameru da napusti funkciju.

I urednik političke rubrike Bi-Bi-Sija Lora Kinnberg deli ovo mišljenje.

"Tereza Mej nema nameru da kasnije tokom dana objavi da podnosi ostavku", rekla je Kinsberg, ali je napomenula da "zasad nije jasno da li pokušavaju da ''ubiju'' glasine pre nego donese odluku".

Tereza Mej će se uskoro obratiti javnosti, a najava za to stigla je pošto raste pritisak da podnese ostavku jer konzervativci nisu uspeli da osvoje većinu u parlamentu.

Posle izjave lidera laburista Džeremija Korbina da je došlo vreme da Tereza Mej podnese ostavku jer su izborni rezultati pokazali da je ona "izgubila glasove, podršku i poverenje glasača", oglasila se i "Siti grupa" navodeći da je verovatno da će premijerka podneti ostavku pošto nije osvojila većinu.

 - Sledi period političke neizvesnosti - navela je "Siti grupa".

Mej je noćas poručila je da je zemlji potreban period stabilnosti i da će ona preuzeti odgovornost za to, ako osvoji većinu.

 - Trenutno, više nego išta, zemlji je potreban period stabilnosti - rekla je Mej, preneo je Rojters.

Konzervativci premijerke Tereze Mej osvojili su 42,4 odsto glasova na vanrednim parlamentarnim izborima u Britaniji, a opozicioni laburisti 40,2 odsto, preneo je Bi-Bi-Si (BBC) nepotpune nezvanične rezultate, ističući da nijedna partija neće moći da ima većinu u parlamentu od 650 mesta.

Na trećem mestu su liberaldemokrate sa 7,1 odsto osvojenih glasova, a potom sledi Škotska nacionalna partija sa 3,1 odsto.

Prema trenutnim podacima, konzervativci će imati 313 mesta u parlamentu, laburisti 260, Škotska nacionalna partija 35, a liberaldemokrate 12.


To znači da su torijevci izgubili većinu u parlametnu.

Izlasnost je bila 68,7 odsto.

Britanski mediji spekulišu da bi Mej mogla da podnese ostavku na mesto, čime je ugroženo i njeno mesto šefa vlade, a kao mogući naslednik pominje se Boris Džonson.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija