• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.06.2017

21:36

PREMIJERKU SPASLI UNIONISTI SEVERNE IRSKE: Mej zadržala svoje najvažnije ministre i u novoj vladi!

Vesti

PREMIJERKU SPASLI UNIONISTI SEVERNE IRSKE: Mej zadržala svoje najvažnije ministre i u novoj vladi!

Podeli vest

Britanska premijerka Tereza Mej nije promenila svoje najvažnije ministre u novoj vladi, među kojima su ministar finansija Filip Hamond i šef diplomatije Boris Džonson, saopšteno je danas iz njene kancelarije, dan nakon parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji

Ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad, ministar odbrane Majkl Felon i ministar za pitanje Bregzita Dejvid Dejvis takođe će ostati na svojim funkcijama, saopšteno je iz Dauning Strita, nakon što su konzervativci na izborima postigli rezultate slabije od očekivanih, prenosi Rojters.

- Večeras neće biti novih imenovanja ministara- navodi se u saopštenju britanske premijerke.

Pre izbora, u britanskim medijima se uveliko spekulisalo da će Mej zameniti Hamonda ukoliko osvoji ubedljivu većinu.

Kako su agencije prethodno izvestile, Mej je danas nakon prijema kod kraljice Elizabete Druge u Bakingemskoj palati, izjavila da će formirati novu vladu koja će obezbediti sigurnost i voditi Veliku Britaniju u pregovorima s Evropskom unijom, kako bi se obezbedio uspešan sporazum o Bregzitu.

- A, sada na posao- poručila je Mejova na pragu svoje rezidencije u Dauning stritu broj 10.

Tanjug/AP

Ona je podsetila da ključni pregovori o Bregzitu počinju za samo 10 dana, istakavši da je zemlji više nego ikad potrebna sigurnost. 

- Sada kada smo obezbedili najveći broj glasova i najveći broj poslaničkih mesta na opštim izborima, jasno je da samo konzervativci i unionisti imaju legitimitet i mogućnost da obezbede tu sigurnost formirajući većinu u Donjem domu- istakla je premijerka.

Rojters prenosi da je Mejova kazala da će se osloniti na podršku "prijatelja" iz severnoirske Demokratske unionističke partije, nakon što njeni konzervativci na prevremenim izborima nisu osvojili dovoljno poslaničkih mesta da sami formiraju vladu.

KOCKANJE JOJ SE OBILO O GLAVU! Evo zašto je Tereza Mej najveći GUBITNIK IZBORA U BRITANIJI!

TEREZA MEJ: Nova vlada uz pomoć prijatelja, a sada na posao!

PIROVA POBEDA TEREZE MEJ: Konzervativna partija izgubila većinu, premijerki PRETI SMENA?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija