• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.06.2017

10:22

OVO JE RUSKI POŠTAR MONSTRUM ILIJA SEDOROV, mozak smrtonosne igrice "Plavi kit" KOJA TERA DECU NA SAMOUBISTVO!

Vesti

OVO JE RUSKI POŠTAR MONSTRUM ILIJA SEDOROV, mozak smrtonosne igrice "Plavi kit" KOJA TERA DECU NA SAMOUBISTVO!

Podeli vest

Rus Ilja Sidorov (26) uhapšen u Moskvi pod optužbom da je preko društvenih mreža nagovarao tinejdžere da se ubijaju. Jedan je od administratora igre "Plavi kit", povezane sa 130 samoubistava

Uhapšen je nakon što je devojčicu (13) iz Čeljabinska terao da skoči pod voz na metro stanici

Ruski poštar Ilja Sidorov (26) uhapšen je u subotu u Moskvi pod optužbom da je preko društvenih mreža nagovarao decu da se ubijaju. On je jedan od administratora onlajn igre "Plavi kit", koja se povezuje sa samoubistvima oko 130 tinejdžera u poslednjih šest meseci.

Prema navodima ruske policije, potraga za Sidorovim počela je prošlog meseca nakon što je jedna devojčica (14) iz regiona Čeljabinsk na Uralu primljena u bolnicu jer je pokušala da se ubije. Monstrum je na kraju uhvaćen nakon što su roditelji druge devojčice (13), takođe iz Čeljabinska, prijavili da je neko pod imenom Ilja Spartak preko društvenih mreža nagovarao njihovu ćerku da skoči pod voz u metrou. Istragom je utvrđeno da je Ilja Spartak bilo lažno ime Sidorova.

Policija ga je uhapsila na jednom krovu zgrade u Moskvi, a kamerama je snimljeno kako on jeca dok ga istražitelji ispituju da li je devojčicu (13) terao da skoči pod voz u podzemnoj železnici. Sidorov je sve priznao, a veruje se i da je povezan sa Filipom Budejkinom (21), koji je u maju uhapšen takođe pod optužbom da je jedan od administratora igre "Plavi kit".

Portparolka ruskog ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk navela je da je Sidorov rekao da je u svoju "samoubilačku grupu" regrutovao 32 školarca.

Reuters

- Davao im je naredbe da sebi naude oštrim predmetima, da gledaju horor filmove i ne spavaju dok izvršavaju niz zadataka, među kojima je i da sebi na nekom delu tela nožem iscrtaju kita. Cilj mu je bio da tim nizom zadataka naudi mentalnom zdravlju dece, kako bi mališani 50. dana igre pristali da izvrše samoubistvo - objasnila je Volkova.

Ona je dodala da je poštar iz Moskve prebačen u zatvor u Čeljabinsku i da mu preti pet godina zatvora samo zbog toga što je nagovarao devojčicu od 13 godina da skoči pod voz. Daljom istragom trebalo bi da bude utvrđeno da li je umešan u još neko samoubistvo među tinejdžerima u Rusiji, na osnovu čega će mu biti izrečena odgovarajuća zatvorska kazna.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sasA

pre 6 godina

Obradovalo bi me da procitam da su kretena zatvorili, a kljuc bacili u more!

sergej

pre 6 godina

Isecite ga i taj čin prikazujte na internetu!!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija