• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.06.2017

13:09

TRAJE SAGA O BAGDADIJU: Peskov ćuti, Lavrov "nije siguran"!

Vesti

TRAJE SAGA O BAGDADIJU: Peskov ćuti, Lavrov "nije siguran"!

Podeli vest

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije komentarisao navode ruskog Ministarstva odbrane da je vođa Islamske države Abu Bakr el-Bagdadi ubijen u Siriji

 

Šef diplomatije Sergej Lavrov kaže da nisu 100 posto sigurni da je ubijen.

Peskov je rekao da bi pitanje o tome da li je el-Bagdadi ubijen trebalo postaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova i naveo da predsednik Rusije Vladimir Putin redovno dobija izveštaje od Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.

Rusija nije 100 posto sigurna da je lider Islamske države Abu Bakr el-Bagdadi ubijen, rekao je Lavrov, prenosi RIA. 

Lavrov je ranije danas rekao da proverava informacije o tome da li je el-Bagdadi ubijen krajem maja prilikom ruskog vazdušnog napada na grad Raku u Siriji krajem maja. 

Portparol koalicije na čelu sa SAD koja se bori protiv Islamske države, pukovnik Rajan Dilon, izjavio je danas da ne može da potvrdi navode da je ubijen al-Baghdadi, prenosi AP. 

Agencija navodi da je saopštenje američke koalicije usledila nakon tvrdnje Rusije da je ubila Al-Bagdadija krajem maja u vazdušnom napadu na mesto sastanka vođa Islamske države na obodu njihove "prestonice" Rake. 

- U ovom trenutku ne možemo da potvrdimo ove navode - naveo je Dilon. 

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da proverava navode da je vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi ubijen u ruskom vazdušnom napadu, izvedenom krajem maja u Raki, prenosi TASS. 

Ovo ministarstvo je navelo da je vazdušni napad izveden 28. maja na komandni položaj Islamske države, gde su se njene vođe sastale kako bi raspravljali o rutama za izlazak terorista iz Rake putem takozvanog južnog koridora. 

- Prema primljenoj informaciji, koja se proverava putem različitih kanala, sastanku je prisustvovao i vođa Islamske države Ibrahim Abu Bakr al Baghdadi, koji je eliminisan u napadu - piše u saopštenju. 

Ministarstvo je navelo da je Rusija obavestila SAD u vezi sa vazdušnim napadom na periferiji sirijskog grada koji je uporište Islamske države, tokom kojeg je moguće da je ubijen Al Bagdadi. 

- Mlaznjaci ruske vojske uništili su više od 300 terorista Islamske države na južnoj periferiji Rake krajem maja - stoji u saopštenju ruskog ministarstva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija