• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

16.06.2017

15:34

BACILI 13 MILIJARDI DOLARA! Najskuplji američki nosač aviona "Džerald Ford" NESPOSOBAN ZA BORBU!

Vesti

BACILI 13 MILIJARDI DOLARA! Najskuplji američki nosač aviona "Džerald Ford" NESPOSOBAN ZA BORBU!

Podeli vest

Najnoviji i najskuplji nosač aviona u istoriji SAD, "Džerald Ford", kako se ispostavilo, nije borbeno sposoban, saopštio je Blumberg, pozivajući se na dokumenta američke ratne mornarice

Kako navodi agencija, brod je ne tako davno "s pompom“ predat Ratnom vazduhoplovstvu i bio pohvaljen od strane predsednika SAD Donalda Trampa. Već kroz dve nedelje je postalo jasno da "Džerald Ford" ne ispunjava osnovnu funkciju - prihvatanje i slanje lovačkih aviona.

Prema dokumentima, zbog potrebe eliminacije tehničkih problema, cena aerofiniša (sistemi koji osiguravaju prijem aviona pri sletanja) poraslo je sa 301 miliona do 961 milion dolara.

Početkom juna američka ratna mornarica je dobila najveći nosač aviona "Džerald Ford" koji je koštao 13 milijardi dolara i smatra se najskupljim vojnim brodom u svetu. Pritom, prema podacima Pentagona, brod će biti spreman za potpunu eksploataciju tek 2020. godine. Do tog vremena brod treba da izvrši nekoliko turneja morem radi provere borbenih i inženjerskih sistema.

To nije prvi problem sa američkim najnovijim vojnim brodom. Prošle jeseni, odmah nakon izlaska sa brodogradilišta, pokvario se visokotehnološki "nevidljivi" razarač "Zamvolt".

Kvar, pritom, nije jedini problem "Zamvolta". Brod je postao vrlo skup za eksploataciju čak i po merilima američke vojske. Tako, jedno topovsko đule kojim je opremljen razarač koštaće 800.000 dolara, pri ceni samog broda od 4,4 milijarde dolara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DEDA RAKA

pre 6 godina

Rusi će mu omogućiti i podvodnu vožnju, to je bar lako !

ddd

pre 6 godina

Kad im se tajkuni uglavljuju (za profit) ratne industrije, eto im rezultat.

dejan

pre 6 godina

sto reko narod dzaba ste krecili . al nesekirajte se braco ameri stamparija virtuelnih dolara radice i za vikend i imacete pare da ga opravite i da napravite jos par zamvolta a ostatak planete ce da cucla prst i skace od srece sto moze da vam sve to isfinansira.

M2

pre 6 godina

Dokaz da ratna i vojna industrija SAD sluzi za pranje para poreznika i trpanje u dzepove njihovih tajkuna. Ratovi su samo izmisljeni da bi bili izgovor zs to bacanje para u ratnu opremu.

Mara

pre 6 godina

Svo njihivo oruzje je fenomenalno za snimanje naucno fantasticnih filmova i nista drugo.Ha,ha,ha,....\n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija