• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2017

19:55

(FOTO) HEROJ! Dečak preživeo pet dana u šumi s medvedima!

Vesti

(FOTO) HEROJ! Dečak preživeo pet dana u šumi s medvedima!

Podeli vest

Rus Dima Peskov (4) čudom je preživeo čak pet dana sam u šumama Sibira, koje su prepune medveda i vukova

Mališan je pronađen posle opsežne potrage, a spasiocima je rekao da je danima jeo lišće i spavao na drvetu.

Mislili da je mrtav

Mali Dima se izgubio dok je sa ocem Andrejem brao lekovito bilje i pečurke u prirodnom rezervatu Reftinskoje blizu Urala. Njegov otac je odmah alarmirao šumare i policiju kada je shvatio da je Dima nestao bez traga. Za detetom je odmah pokrenuta velika potraga, u kojoj je učestvovalo 500 volontera.

Svi su strahovali da su Dimu pojele zveri ili da se udavio u potoku. Policija je čak isprva posumnjala da je Andrej ubio Dimu, ali se to, srećom, ispostavilo kao netačno.

- Svi su me prvo sumnjičili da sam ubio svog sina. Ja sam im uporno govorio da to nije istina - kazao je Andrej.

printscreen

Mališana je pronašao jedan od spasilaca koji ga je opazio petog dana potrage kako leži pored drveta sav prljav.

- Nije se pomerao, pa sam pomislio da je mrtav. Kada sam ga prodrmao, on je disao i polako otvorio oči. Bio sam presrećan! Nisam mogao da verujem da je živ. Bog ga je pogledao. Srećom da nije naišao na nekog medveda - kazao je spasilac Vladimir Malenko (29).

On je dodao da je mališan bio dezorijentisan i dehidriran, ali da će se oporaviti.

- Bio je jako slab i malaksao. Nije mogao da govori. Odmah je prebačen u bolnicu u grad Asbest blizu Jekaterinburga - rekao je Malenko.

Plakali od sreće

Dimina majka Alfija plakala je od sreće kad im je sin nađen.

- Hvala svim službama koje su pretražile nebo i zemlju da bi našle Dimu. Nisam mogla da spavam otkad je nestao. Molila sam se svaki dan za moje dete. Srećom, pa je Dima navikao na prirodu i zna kako da se snađe u divljini - rekla je Alfija.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija