• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

18.06.2017

17:47

NOVI ŠOK ZA AMERE: Rusi grade četiri veštačka ostrva i Barencovo more stavljaju pod svoju kontrolu!

Vesti

NOVI ŠOK ZA AMERE: Rusi grade četiri veštačka ostrva i Barencovo more stavljaju pod svoju kontrolu!

Podeli vest

U Barencovom moru biće izgrađena četiri veštačka ostrva u skladu sa dekretom koji je potpisao premijer Rusije Dmitrij Medvedev

U dokumentu se navodi da će delovi zemljišta u Barencovom moru biti upotrebljeni za izgradnju velikih pomorskih objekata. Ova inicijativa je deo velikog projekta za istraživanje novih gasnih polja u Jamalu, kojom upravlja energetska kompanija "Novatek".

TPG će se isporučivati tankerima-ledolomcima u luci Sabeta, a zatim transportovati preko Severnog morskog puta

Centar će proizvoditi pomorsku opremu za industriju proizvodnje tečnog prirodnog gasa (TPG), uključujući skladištenje, dostavu i objekte za održavanje.

Strateški projekat

Projekat će finansirati brodogradilište "Kola", a procenjeno je da će ukupni troškovi dostići više od 25 milijardi rubalja (433 miliona dolara).

- Izgradnja centra će omogućiti otvaranje skoro 10.000 radnih mesta, povećanje poreskih prihoda, privlačenje dodatnih investicija u regionu i razvoj novih visokotehnoloških industrija - navodi se u dokumentu.

(VIDEO) PUTIN POKRENUO SEVERNU FLOTU: Raketna krstarica Maršal Ustinov uplovila u Barencovo more!

Planirano je da se centar izgradi do kraja 2020. godine u blizini sela Belokamenka u Murmanske oblasti. Očekuje se da će prvi suvi dok biti pušten u rad u prvoj polovini 2019. godine.

Tokom ovogodišnjeg Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu u junu, "Novatek" je potpisao memorandum o razumevanju o sporazumu za investiranje sa Ministarstvom trgovine Rusije i Vladom Murmanske oblasti.

- Centar za proizvodnju velikih pomorskih objekata biće veoma važan za dalje istraživanje ogromnih potencijala ruskog dalekog severa. Takav objekat će povećati konkurentsku sposobnost budućih TPG projekata - izjavio je izvršni direktor "Novateka" Leonid Mihelson.

wikipedija

TPG sa Jamala

Potencijalna proizvodnja TPG na poluostrvu Jamal, uključujući i poluostrvo Gidan, procenjena je na 70 miliona tona godišnje.

Procenjuje se da su gasne rezerve više od 1,2 triliona kubnih metara. Objekat će biti izgrađen na platformi u blizini obale.

Tankeri mogu da izdrže temperature do 61 stepen Celzijusa ispod nule i da se kreću kroz slojeve leda debljine do dva metra. Mogu da nose više od 172.000 kubnih metara TPG

Ovaj projekat će biti drugi TPG objekat u regionu. Prvi se trenutno gradi u okviru projekta "Jamal TPG". On ima godišnji kapacitet od 16,5 miliona tona.

PUTIN UPOZORIO OLIVERA STOUNA: Posle ovog intervjua PRIPREMITE SE NA DOBRE BATINE!

Biće izgrađeno ukupno tri proizvodne linije, od kojih će prva biti puštena u rad ove godine. Objekat će početi sa radom u punom kapacitetu 2019. godine.

TPG će se isporučivati TPG tankerima-ledolomcima u luci Sabeta, a zatim transportovati preko Severnog morskog puta. 

(VIDEO) AMERIKANCI SU SIŠLI S UMA! Ruski vojni ekspert o namerama Vašingtona da pretekne Moskvu u naoružanju!

Planirano je da se izgradi ukupno 15 TPG tankera. Prvi je nedavno dobio ime po Kristofu de Maržeriju, bivšem direktoru kompanije "Total", koji je poginuo u avionskoj nesreći na aerodromu Vnukovo u Moskvi 2014. godine.

pixabay.com

Tankeri mogu da izdrže temperature do 61 stepen Celzijusa ispod nule i da se kreću kroz slojeve leda debljine do dva metra. Oni mogu da nose više od 172.000 kubnih metara TPG.

Prema rečima ministra energetike Rusije Aleksandra Novaka, kada "Jamal TPG" počne sa radom punim kapacitetom, izvoz gasa iz Rusije će se povećati za 10 odsto, a udeo Rusije na svetskom tržištu TPG će se proširiti na osam-devet odsto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banatal

pre 6 godina

То је права Русија...!! Широка, вредна, радна и моћна, колико и њена Православна .... - Словенска душа...!! ... Само напред враћо Руси...!! Овако нешто силно волим да чујем и прочитам... - Улепша ми дан...!!

Nenad

pre 6 godina

Ameri u strahu,Savet bezbednosti vanredno zaseda,NATO u panici,Pentagon Na kolenima- stizu svemocni Rusi. Hehehe, koja komedija

Nina

pre 6 godina

Pa da nisu u strahu nebi bili bas toliko preokupirani sa Rusijom. Sve sto Ameri rade i to svaki dan je usmereno protiv Rusije. Postali su sprdnja citavom svetu jer dok oni opsesuju oko Rusije sama Rusija, Kina i druge zemlje se ubrzano razvijaju i idu sa vremenom. Jedino Ameri koce. Koce bilo koji napredak u svetu u svakom pogledu, bilo to ekonomski, bilo to mirovni procesi bilo to kulturni ili sta drugo. Samo je pitanje vremena kad ce kod njih sve da se srusi. Ako ste iole upoznati znali bi da im je infrastruktura ozbiljno ugrozena. Vec decenijama niko nista ne obnavlja niti popravlja. Suvise velike pare i paznja im odlazi u vojnu industriju i nekolicinu bogatasa koji nista ne vracaju. A to je samo jedno od stvari sto grebe oci cak i onima koji nisu upoznati sa situacijom kod njih.

dejan

pre 6 godina

sto nenaprave jedno pet sest pored long ajlenda a kinezi kod majamija pa da se slatko nagledamo veselja .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija