• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ozy.com

18.06.2017

19:04

(VIDEO) PUTINOVA ĆERKA KATARINA I ZET KIRIL ŠAMALOV NAJMOĆNIJI PAR NA SVETU! U njihovim rukama je sudbina Rusije i sveta?!

Vesti

(VIDEO) PUTINOVA ĆERKA KATARINA I ZET KIRIL ŠAMALOV NAJMOĆNIJI PAR NA SVETU! U njihovim rukama je sudbina Rusije i sveta?!

Podeli vest

Venčanje člana porodice nekog predsednika puklo bi kao bomba u zapadnim medijima, i danima bi se vrtelo na naslovnim stranicama. Ne i u Rusiji, gde o venčanju ćerke Vladimira Putina, Katarine, i najmlađeg ruskog milijardera Kirila Šamalova, još nema ni potvrde

Ako smo nešto naučili o globalnoj politici ove godine, to je da očekujemo neočekivano. Ruski predsednik Vladimir Putin spreman je za još jedan šestogodišnji mandat, a sa 64 godine nema očiglednog naslednika - po meri. 

Vrtoglav uspon

Ali šta bi se dogodilo da se probudimo u svetu bez njega? Magazin "Ozy", analizirao je potencijalne igrače koji bi možda izašli na scenu ako bi je Putin napustio.

Navodni zet je sin Nikolaja Šamalova, jednog od Putinovih dugogodišnjih prijatelja i "ortaka sa hokeja"

Tako to rade u Rusiji. I zato Šamalov, koji se na Forbsovoj listi vodi kao najmlađi ruski milijarder, pominje se u stranoj štampi kao Putinov zet, iako zvaničnici odbijaju da potvrde bilo kakve privatne detalje o njegovom životu.

Zbog nedostatka privatnih medija u Rusiji, Putinu je privatnost zapravo i moguća.

PUTIN UPOZORIO OLIVERA STOUNA: Posle ovog intervjua PRIPREMITE SE NA DOBRE BATINE!

Navodni zet je sin Nikolaja Šamalova, jednog od Putinovih dugogodišnjih prijatelja i "ortaka sa hokeja".

- Putin je od mlađeg Šamalova napravio milijardera i omogućio transfer bogatstva na sledeću generaciju - kaže Karen Daviša, autor dela "Putinova kleptokratija".

Nikolaj je i akcionar u "Ruskoj banci", koju BBC označava kao "ličnu banku" ruskih oligarha, i koja je pod sankcijama SAD i EU nakon tenzija zbog pripajanja Krima 2014. godine, uz još nekoliko ruskih banaka i biznismena.

(VIDEO) PUTIN OTKRIO NAJVEĆU TAJNU: Dobio sam još jednog unuka - NEĆU DA RASTU KAO PRINČEVI!

Ta porodična veza mogla je da "pogura" sinovljev uspon. Sa 20 godina, dve godine pre nego što je završio školovanje, imao je važnu poziciju u državnoj gasnoj kompaniji "Gasprom", a sa 26 bio je potpredsednik SIBUR-a, ogromne petrohemijske firme.

Gazprom/wikipedija

Vladimir Gelman, profesor političkih nauka na Evropskom univerzitetu u Sankt Peterburgu i na Univerzitetu u Helsinkiju, kaže da je drugarski kapitalizam zastupljen svuda u svetu, ali je Rusija posebna zbog mnoštva državnih preduzeća čija rukovodstva su tesno povezana međusobno, kao i sa i državnim liderima.

Gelman kaže da je lični profit motivacija za postavljanje ljudi na ove pozicije velike političke moći i povezanosti. Ali dodaje da to nije samo zbog kleptokratije, već se te kompanije često koriste u službi strateški ciljeva Rusije u pogledu spoljne politike.

JA SAM MAJSTOR, NE TREBA MI TRENER! Vladimir Putin otkrio zašto mu nije potrebna pomoć da bi se bavio sportom!

Ubrzo nakon navodnog venčanja sa Putinovom ćerkom Katerinom, Šamalov je kupio 17 odsto udela u SIBUR-u, i to dodao na prethodnih 4,3 procenata, čime je postao drugi najveći akcionar kompanije. Navodno, on više nije deo menadžmenta, ali je prodajom svojih deonica 2015. godine, iznenada postao milijarder - iako Putinov navodni zet nije komentarisao svoje bogatstvo.

Podseća na Trampa

Sve podseća na Donalda Trampa i Džareda Kušnera - bez nezavisnih medija ili istražitelja koji bi ukazali da rade bilo šta nezakonito.

- Šamalov se ne brine mnogo zbog tih institucija - kaže Gelman.

Kiril je sa 20 godina, dve godine pre nego što je završio školovanje, imao važnu poziciju u "Gaspromu", a sa 26 bio je potpredsednik SIBUR, ogromne petrohemijske firme

Istorijski, nedostatak jakih medija u Rusiji, prema Dejvidu Hofmanu, ohrabrilo je obične građane da se udalje od politike, biznisa i poslova državne elite. Kremlj je jednostavno ignorisao sva pitanja.

OLIVER STOUN UOČI PREMIJERE FILMA O PUTINU: Dođavola ja sam za mir, SAD i Rusija bi bili odlični partneri!

Bez mogućstva da bilo šta preduzme, društvo je nastavilo da funkcioniše, mada sa više sloboda nego u sovjetskom periodu, i ogromnim bogatstvom koje bankarstvo i prirodni resursi donose u zemlju.

Ako bi Putin iznenada nestao, da li bi Šamalov, sa svojim porodičnim vezama i bogatstvom, imao šansu da uzme moć? Mnogo bi zavisilo od okolnosti pod kojima bi Putin napustio scenu. Ali gledajući autokrate širom sveta, Gelman smatra da će se Šamalov teško probiti.

- Većina ovakvih preuzimanja vlasti je neuspešna. Biće sve osim glatke promene vlasti, naročito jer se ne radi o sinu, već o zetu - smatra Gelman.

Kako pleše Putinova ćerka Katarina pogledajte u video prilogu!!!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Taras Buljba

pre 6 godina

Ал' вам је извор, амерички Ози, паз' да му не поверујем.

Tika

pre 6 godina

Kiril Samalov je Jevrejin kao i svi oligarsi u Rusiji ukljucujuci i Putina

DxD

pre 6 godina

Ma,kako da ne,svi znamo da Samalov nije postao milijarder zato sto je Putinov zet,nego je to to jedan sposoban i pametan decko koji je svojim znanjem i radom zaradio miljarde,i to u drzavnoj firmi,u Gaspromu,,ha,ha,ha,ha,Isto kao sto je i Putinova bivsa zena Ljudmila,kao stjuardesa zaradila vilu u Francuskoj od 6 miliona evra,a kazu da ima i nesto ustedjeno,,ha,ha,ha,ha,ha Vrcati med a ne lizati prste je nemoguca stvar.ha,ha,ha,ha,ha.

Branko

pre 6 godina

Amerikanci još nisu shvatili da politika i demorkatija nisu borba za puku vlast, već da je to posao za dobrobit cele zajednice i države. Ali, neka, naučiće.

xx

pre 6 godina

vidi sta radi cerka ruskog predsednika , komplimenti za tatu , za razliku od cerke americkog predsednika , koja lize picke americkim pevaljkama i sataniziranim kurvetinama kao sto je i njena majka hilari. Razlika je drasticna i govori sama za sebe vise od bilo kakve reci!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija