• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

18.06.2017

19:39

EPILOG TRAGEDIJE U LONDONU: Požar izazvan greškom i nemarom!

Vesti

EPILOG TRAGEDIJE U LONDONU: Požar izazvan greškom i nemarom!

Podeli vest

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je danas da je požar u višespratnici u prestonici, u kojem je život izgubilo 58 ljudi, prouzrokovan "greškom i nemarom"

Kan je posetio crkvu koja se nalazi u blizini 24-spratne zgrade "Grenfel tauer" gde je prisustvovao službi održanoj u znak sećanja na žrtve požara koji je izbio u sredu.

Tom prilikom priznao je da se lokalna zajednica oseća "frustrirano i besno" zbog toga kako se reagovalo na nesreću, preneo je AFP.

- U zajednici vlada osećanje da je prema njima odnos bio loš jer su neki od njih siromašni. Ta tragedija je mogla da se srpeči i nije morala da se dogodi, a tragedija koju gledamo je posledica grešaka nemara poltičara i vlade
- kazao je Kan.

Britanski ministar finansija Filip Hamond izjavio je nešto ranije da je vlada poštovala bezbednosne preporuke donete 2009, a da će izmene sigurnosnog protokola biti moguće tek nakon zvannične istrage o požaru.

Opozicioni političari optužuju vladu da je ignorisala bezbednosne preporuke koje su donete 2009. i revidirane 2013. kada je još jedan požar u Londonu usmrtio šest osoba, ali Hamond tvrdi da to nije tačno.

- Očigledno je da smo te preporuke razmotrili kao i to što se sa njima dogodilo. Po mojoj proceni, mi smo korektno i primereno odgovorili na te preporuke
- rekao je Hamond za BBC.

Britanska premijerka Tereza Mej nalazi se pod pritiskom zbog požara koji je prošle nedelje izbio u višespratnici u Londonu u kom je poginulo 58 osoba, prenosi Rojters.

Kako je AP prethodno izvestio, premijerka Tereza Mej, se u subotu sastala sa 15 preživelih i lokalnih zvaničnika u svojoj zvaničnoj rezidenciji u Dauning stritu. 

Oko 600 ljudi živelo je 120 stanova u oblakoderu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija