• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.06.2017

08:37

BRITANSKI MUSLIMANI: Napad u Londonu motivisan ISLAMOFOBIJOM!

Vesti

BRITANSKI MUSLIMANI: Napad u Londonu motivisan ISLAMOFOBIJOM!

Podeli vest

Muslimanski savet Britanije saopštio je danas da incident u kojem je noćas jedna osoba nastradala kada je kombi uleteo među muslimanske vernike, predstavlja najnasilniju manifesticiju islamofobije u Britaniji u poslednje vreme i zatražio pojačane mere bezbednosti oko džamija

 

Generalni sekretar Saveta Herun Kan rekao je da incident predstavlja zločin mržnje prema muslimanima.

- Na osnovu izjava očevidaca izgleda da je napadač bio motivisan islamofobijom - rekao je Kan.

Čelnik džamije Mohamed Kozbar rekao je da je incident "kukavički napad" i pozvao muslimane koji posećuju džamije na oprez, dok je gradonačelnik Sadik Kan najavio da će dodatne snage biti raspoređene kod džamija. 

On je rekao da se ovaj napad ne razlikuje od nedavnih napada na Londonskom mostu i u Mančesteru dodavši da je islamska zajednica "u šoku", prenosi AP. 

Kozbar je kritikovao "mejnstrim" medije zato što satima nisu želeli da napad okarakterišu kao teroristički incident.

Policija je rekla da je vozač kombija uhapšen i da se sumnjiči za potencijalni terorizam.

Kan: Ovo je napad na sve naše zajedničke vrednosti

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je danas da je napad u Londonu u kojem noćas jedna osoba nastradala, a 10 povređeno kada je kombi uleteo među muslimanske vernike napad na zajedničke vrednosti.

- Kao i u užasnim napadima u Mančesteru, Vestminsteru i na Londonskom mostu, ovo je takođe, napad na sve naše zajedničke vrednosti, toleranciju, slobodu i poštovanje - naveo je Kan u saopštenju, preneo je Rojters.
 

Reuters

Prema njegovim rečima, biće angažovan dodatan broj policajaca za obezbeđenje zajednica u Londonu, posebno onih koji slave Ramazan.

Britanska premijerka Tereza Mej osudila je napad u Londonu i izrazila solidarnost sa povređenima.

- Ovo je strašan incident. Moje misli su sa onima koji su povređeni, njihovim voljenima i službama hitne pomoći na licu mesta -
 rekla je Mej u pisanom saopštenju, preneo je Rojters.

U incidentu je povređeno 10 osoba od kojih je osam smešteno u tri bolnice, a dve su sa lakšim povredama zbrinute na licu mesta.

Istragu o incidentu vodi antiteroristička jedinica britanske policije.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RINGISPIL

pre 6 godina

Pored Bosnjaka kao nove nacije a znamo mi ko su oni , pojavili se i BRITANSKI MUSLIMANI. Mi Srbi podrzavamo novu NACIJU u Engleskoj, BRITANSKE MUSLIMANE. E pa neka im je sa srecom.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija