• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org/informer.rs

19.06.2017

11:08

(VIDEO) AMERIČKI GENERALI SPREMAJU UDAR NA RUSE: Putina moraju zaustaviti pre nego što bude prekasno!

Vesti

(VIDEO) AMERIČKI GENERALI SPREMAJU UDAR NA RUSE: Putina moraju zaustaviti pre nego što bude prekasno!

Podeli vest

Šef Pentagona general Džejms Matis poručio je da će Vašington sprečiti Ruske bombardere Tu-95 (medved") da lete u blizini Aljaske, ali i ugrožavanje demokratije preko sajber-prostora, kao i da će Moskvu zaustaviti i u Siriji. Istovremeno, general Džozef Danford, načelnik generalštaba američkih oružanih snaga, upozorava da za pet godina SAD neće biti svetska sila i da će taj primat preuzeti Kina i Rusija

- Ne shvatam šta Rusi tim letovima žele da postignu. Međutim, kada se to sagleda zajedno sa njihovim ugrožavanjem demokratije preko sajber-prostora i onim što rade u Siriji - onda letovi njihovih "medveda" u blizini Aljaske mora da nas veoma zabrinjava i mi moramo da to prekinemo - jasan je Matis.

Lete im ispred nosa

Naravno, nije objasnio kako Pentagon zamišlja da spreči Rusiju da njeni avioni lete međunarodnim vazdušnim prostorom pored Aljaske. ali je ustvrdio da su ruski avioni za proteklih šest nedelja pet puta leteli pored Aljaske.

Nisu više nedodirljivi

General Danford je u Prestavničkom domu ocenio da su napori Moskve i Pekinga usmereni na ograničavanje Amerikancima "slobodne plovidbe" i na ometanje Vašingtona da "ostvaruje i zadrži dominaciju u vazduhu".
U tom izveštaju je takođe priznao da Kina sa svojim lovcima pete generacije, raketama vazduh-vazduh i modernim sistemima PVO predstavlja "smetnju da SAD izvršavaju svoje obaveze pred pacifičkim saveznicima".

General Džejms Matis je, podsetimo, posle preuzimanja dužnosti rekao da je šokiran niskim nivoom borbene gotovosti američke vojne sile.

(VIDEO) RUSKA AVIJACIJA U BICI SVIH BITAKA, KOME IDE NAJBOLJE PARČE SIRIJE? Moskva i Vašington NA IVICI RATA!

Na loše stanje u američkoj vojsci ukazao je i general Džozef Danford, načelnik generalštaba Oružanih snaga SAD. 

AMERI OBORILI SIRIJSKI AVION: Branili teroriste ISIS, Asadov pilot nestao!

On je u Senatu rekao da je Pentagon poslednjih godina imao budžet na nivou 450 milijardi dolara i otkrio da Kopnene snage SAD i ratna flota zbog toga imaju probleme sa borbenom gotovošću, a da vojnoj avijaciji fale i piloti i avio-mehaničari.

- Ako Pentagon ne bude imao stabilno i na potrebnom nivou finansiranje, Sjedinjene Države će već kroz pet godina izgubiti sposobnost da obezbeđuju svoje vojno prisustvo i vojnu silu u svetu - ocenio je Džozef Danford.

Naglasio je da Amerika već gubi vojnu dominaciju u svetu i da svoje pozicije prepušta potencijalnim protivnicima.

wikia.nocookie.net

- Sposobnost demonstracije vojne sile izvan sopstvenih granica nalazi se u samim temeljima naše odbrane. Zato moramo povećavati svoje odbrambene mogućnosti - poručio je Danford.

Svi su protiv njih

Prvi general SAD u ovom kontekstu je upozorio senatore da američka vojska mora krenuti putem obnove svoje podrivene superiornosti.

Sposobnost demonstracije vojne sile izvan sopstvenih granica nalazi se u samim temeljima naše odbrane. Zato moramo povećavati svoje odbrambene mogućnosti, poručuje šef vojske SAD 

General Džozef Danford označio je Rusiju, Kinu, Iran i Severnu Koreju kao ključne izazove za vojnu silu SAD. Tvrdi da su Rusija i Kina ubrzale realizaciju programa modernizacije svojih oružanih snaga radi asimetričnog pariranja vojnoj dominaciji SAD.

(VIDEO) ŠOK! SIRIJCI IZVELI BLIC KRIG I OPKOLILI AMERE! Šef Pentagona general Matis smatra da iza svega stoji Putin!

Danford smatra da Rusija nastavlja da investira u puni spektar mogućnosti za ograničavanje sposobnosti SAD da ostvaruju svoje obaveze prema NATO. Naglasio je da pod time podrazumeva povećavanje ruskih potencijala u kosmosu, sajber-prostoru, na kopnu i morima.

Tanjug

- Rusija takođe modernizuje sve elemente svoje nuklearne trijade i svoje nestrateško atomsko oružje. Rusija radi na potencijalima koje će joj omogućiti da podrije celovitost NATO - istako je general.

Posebno je ukazao da Peking nastavlja da širi svoje vojno prisustvo u Južnom Kineskom moru i da ulaže u konstrukciju i proizvodnju kosmičkog i hipersoničnog oružja, krstarećih i balističkih raketa.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mile

pre 6 godina

Kasno, dosta je bilo ubijanja,otimanja,pljackanja, dolaze godine demokratije i medjunarodnog prava, dolazi kraj americkog zla.\n

MiroslavBB

pre 6 godina

Ti, zaista, imas smisla za HUMOR - kada to govoris??!! Pogledaj samo odnos komentara (do ovog trenutka) 35:0??? Vidi se da ste vi 'SMRDIJANCI' (kako vas lijepo - i ne slucajno - zove moj dobar kolega iz Sarajeva), za radi 'mira i stabilnosti' (citaj dalje PLJACKE drzave i naroda, samo ovaj put u reziji SNS-a ...), kako vas veliki VODJA kaze, spremni na SVE!!! 'Djaba krecite' - RAT NECETE IZBJECI, iz vise razloga ... Duboko sam ubijedjen da ce vasi 'slobodni i demokratski' (?????) mediji objaviti ovaj komentar???!!!

Vasko

pre 6 godina

Necemo prijatelju ni ja ni ti da docekamo kraj americke imperije. Mozda nasi cukun unuci.

Mara

pre 6 godina

Mislili ste da mozete u nedogled da sirite zlo i genocid po svetu,e pa sad je kraj,u misju rupu da se zavucete i da cutite jer ce vas i Rusija i Kina istrebiti kao vi  indijance,da vise tako zli,destruktivni i pohlepni ne postojite.Indijanci su bili dobar i mudar narod i unistili ste ih kao zohare,a vi ste u potpunosti zasluzili pakao,i dobicete ga zasluzeno.\n

DEDA RAKA

pre 6 godina

Kaubojski generali nisu dobro formulisali izlaganje ! Amerika razvija OFANZIVNE SNAGE, a Kina i Rusija ODBRAMBENE SNAGE ! E , to je velika razlika. Kog vraga traže Yenki u Južno-kinskom moru, u Sredozemnom i Crnom moru, u Persijskom zalivu .......! Ne diraj u tudju njivu - na oku ćeš imat' šljivu !

Mito

pre 6 godina

Raspala su se sva carstva kroz istoriju, do sada pa će i američko. Dosta je bilo nekažnjenog šamaranja sveta kako se kome digne u Vašingtonu.

Milan

pre 6 godina

А колико су пута за тих 6 недеља,амерички авиони летели Русима испред врата и колико су,од кад постоје,они избора режирали у другим земљама и КОЛИКО ОСВАЈАЧКИХ ратова водили!!!Ово је да се човек у неверици прекрсти,РАДЕ све оно што Русима измишљају да раде,НАЈОДВРАТНИЈИ народ на планети,ДЕФИНИТИВНО!!!

kristalno jasno

pre 6 godina

Citat"General Danford je u Prestavničkom domu ocenio da su napori Moskve i Pekinga usmereni na ograničavanje Amerikancima "slobodne plovidbe" i na ometanje Vašingtona da "ostvaruje i zadrži dominaciju u vazduhu". Ponavljam, i na ometanje Vašingtona da "ostvaruje i zadrži dominaciju u vazduhu". A šta to znači.E ja imam pravo da u vašoj kući radim šta god ja hoću a vi stoko nemoj slučajno da se pobunite jer sam ja taj koji sam iznad SVEVIŠNJEG.Ja vas tučem, bijem,prosipam vašu krv kad god hoću.Ubijam vašu djecu.Vaše majke nemaju pravo da plaču.Polako SVEVIŠNJI to gleda.Dolazi sve na svoje,samo da da do tog dolaska vaši nagoni proađu i što manje majki da zaplače!!!

Nenad

pre 6 godina

Sta ste cekali do sada. Zar je moralo toliko krvi da se prolije po Ukrajini, Siriji, Iraku pa da tek onda donesete odluku da kaznite one koiji siju zlo. Umesto toga likvidirate komarce a niste isusili mocvaru.

u magnovenju

pre 6 godina

Amerikanci kao da žive u nekoj drugoj dimenziji i ne vide da je već kasno...

vladbgd

pre 6 godina

Generale, pa vi odavno niste svetska sila, samo sto to jos ne shvatate. Putinu, Rusima i Kinezima mozeta da p......e

Vasko

pre 6 godina

Vidi ovako, godisnji obrt cele Rusije je 1.45 triliona dolara a grada Njujorka 1.57 triliona. Ko ce kome da p**i sta mislis? Ovo naravno nece biti objavljeno ali cisto da napisem.

Nina

pre 6 godina

Pa naravno da nece biti svetska sila vise u nicemu jer se ne razvijaju i ne idu sa vremenom. Suvise novca i truda im ide na naoruzanje, na vojsku, kreiranje haosa u svetu itd. Pored toga oni mesecima trose svoje vreme i novac trazeci nekakve krivce sto nije ovaj ili onaj pobedio na izborima. Bolesno su opsednuti sa Rusima i krive ih za sve sto im se desava. A na Kineze su bolesno ljubomorni i opsednuti njihovim ekonomskim napretkom a u stvari su oni sami preneli svoju industriju u Kinu da bi imali jeftinu radnu snagu i vece profite. Povrh svega oni imaju za partnere samo fasiste i teroriste i neke drzave sto su ih primorali kao sto je rekao Obama sa zavrtanjem ruke.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija