• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

19.06.2017

13:14

RUSIJA GRMI pošto je američki F-18 oborio SU-22 u Siriji! OVO JE VOJNA AGRESIJA!

Vesti

RUSIJA GRMI pošto je američki F-18 oborio SU-22 u Siriji! OVO JE VOJNA AGRESIJA!

Podeli vest

Američko Ratno vazduhoplovstvo oborilo je sirijski avion u području Rake nakon što su SAD odlučile da demonstriraju silu kako bi zaštitile ustanike od ofanzive vladinih snaga, javlja cnn

 

Kako je saopštila novinarka CNN, incident se dogodio dan nakon borbe u području Rake.

- Amerika se umešala, izvela demonstraciju sile uz pomoć lovaca, faktički pokušavajući da uplaši sirijske vladine snage kako bi one prekinule ofanzivu. Amerika je u tome i uspela. Američki lovci su ih istisnuli iz područja, praktično su ih uplašili - izjavila je novinarka.

Ipak, prema njenim rečima, avion Su-22 se uskoro vratio u to područje i „bacio bombe u blizini snaga koje podržavaju SAD". Nakon toga, američki F-18 je oborio sirijski Su-22 u okviru odbrambene misije, usmerene na zaštitu kopnenih američkih i proameričkih snaga.

Ovo je bio prvi slučaj da su SAD oborile avion sirijskog režima. Štab koalicije je nazvao svoje akcije "samoodbranom". Pilot oborenog sirijskog aviona zasad nije pronađen.

Akcije SAD protiv Oružanih snaga Sirije mogu se smatrati, faktički, vojnom agresijom, saopštili su u ruskom Ministarstvu odbrane.

Američko obaranje vojnog aviona sirijske vlade je korak ka opasnoj eskalaciji i predstavlja akt agresije, izjavio je danas zamenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov. 

U izjavi ruskoj novinskoj agenciji Interfaks, Rjabkov je rekao da Moskva upozorava Vašington da ne korisiti silu protiv snaga sirijske vlade, preneo je Rojters.

Rjabkov je naveo da se na obaranje sirijskog aviona "mora gledati kao na nastavak američke linije da ne poštuje norme međunarodnog prava".

- Šta je ovo ako ne akt agresije -  zapitao je Rjabkov, prenela je agencija AFP.

Sjedinjene Američke Države treba da poštuju teritorijalni integritet Sirije i uzdrže se od unilaterlanog delovanje u toj zemlji, izjavio je prethodno ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

Američki borbeni avion oborio je juče letelicu sirijskih snaga u južnom delu Rake, pošto je ona bombardovala snage koje se bore protiv Islamske države na severu Sirije, saopštila je koalicija predvođena SAD.

"Avion sirijskih režimskih snaga "SU-22" izbacio je u 18.43 sata bombe u blizini boraca Sirijskih demokratskih snaga južno od Tabka i u skladu sa pravilima angažovanja i kolektivne samoodbrane koalicionih snaga, američki "F/a-18E super hornet" ga je odmah oborio", navedeno je u saopštenju združenih snaga.

Dva sata ranije, snage lojalne predsedniku Bašaru el Asadu napale su Sirijske demokratske snage (SDF) u gradu Dža'Din, južno od Tabka, stoji u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mirko

pre 6 godina

Americka prica je suplja, selo o kom se prica, Jardin, ni u jednom trenutnku nije bilo pod Kurdskom kontrolom, vec IS. A Kurdi su zurili ka jugu da sprece Sirijsku armiju da zauzme vazno raskrce Rasafu, cime bi sirijska armija sebi otvorila put ka oslobadjanju Deir ErZur koji je u okruzenju IS. Kurdi se nalaze na teritoriji koja nije njihova i pokusavaju za racun svojim zapadnih satrapa da zauzmu naftna polja koja nikada nisu ni bila u njihovom posedu, pod izgovorom da se bore protiv IS. Akt rusenja sirijskog aviona jeste akt agresije.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Коначно свет да схвати... ИСИС је само мала "филијала"... - ЦИЕ...!! Трамп је само бедни ФАШИСТА, који је сменио Обаму Фашисту а овај... Клинтона - ФАШИСТУ...!! ... На Западу - ништа ново...!!

mirko

pre 6 godina

Rusi su vec uradili mnogo... Sirija je bukvalno povratila svoju teritoriju...

marko

pre 6 godina

Rusi su najjaci u izjavama, dok Ameri jedan po jedan avion skidaju ili bombarduju kada im se prohte. Ipak su slabi Rusi za njih...zao mi je, ali realnost to pokazuje iz dana u dan.

Mara

pre 6 godina

Ta kaubojska djubrad su odavno razotkrili svoje zlo lice i ceo svet zna da ima posla sa nevidjenim zlocincima koji su jos vece zlo od nacista.Putine satri tu gamad u korenu,da vise ne mogu da podignu te nakazne njuske.Njihovu pisljivu i laznu demokratiju neka pricaju gmizavcima,mozda ce njih da ubede,nas ne mogu, jer nismo gmizavci kao sto su oni.n

sinisa

pre 6 godina

Epa braco Rusi dosta gledanja kroz prste i dosta vise tolerancije krajnje je vreme da predjete na delo..U suprotnom bicete ismejavani od Amerikanaca i videce u Vama slabice i plasljivce...

u magnovenju

pre 6 godina

Sad Rusi treba da bombarduju te iste američke štićenike. Da vidimo da li će Amerikanci smeti njih da pokušaju da obore.

Vasko

pre 6 godina

Rusija stalno grmi i to je to. Tresla se gora rodio se mis. Meni nije jasno da jedan F18 tako lagano obori svetski cuven SU22. Pa onda ce ove nase MIG29 da poobaraju za dorucak. I to sa jednim avionom. Presmesno.

Dragorad

pre 6 godina

Ameri ratuju da dobiju jednu bitku i zbog toga su srecni , a Rusi ratuju da dobiju rat.

Pik

pre 6 godina

Prvo su22 je kreno da bombarduje isis polozaj znaci da je imo vazduh-zemlja rakete nije imo sanse i zato sto je su22 bombarder

BorisDe

pre 6 godina

I Rusija? Vi i dalje verujete u U.N. anglosaksonsku robotizovanu strukturu. A gde su S-400, kako se cuvaju Assadovi vojnici? Sta je sad to?! Vidimo da SAD cuva svoje teroriste i to veoma dobro.

XXL

pre 6 godina

I šta će rusi da urade povodom toga - NIŠTA. Umesto da su ODMAH oborili taj F-18 Hornet raketom iz sistema PVO S-400 ameri bi podvili rep i to se više ne bi ponovilo. Ovako kauboj drži i dalje lekcije svima tamo.

Nenad

pre 6 godina

Rusima bi bilo najpametnije da se ne mesaju u unutrasnje stvari drzave Sirije. U protivnom, preti im zivo blato Kao i Amerima.

Barak Mufljuzi

pre 6 godina

Sta lupate bre,sta se palite? Nista se nece desiti.Rusi se samo udaraju u grudi,i nista vise.Halo bre oborili im Turci letilice nikome nista.Amerikanski fasisti svaki dan ili bombarduju Asada ili im sruse avion,nikome nista.Aman zaman,nemoj vise da branite ni Asada ni Siriju.

gangul

pre 6 godina

Ako ce ovako nas Rusija da brani ja sam radije za Nemce i Amere. Jelcin,Putin sve su to Americki piuni na tabli samo ih pomere kada im smetaju ali ovi zato ostro kritikuju iz Moskve.

mirko

pre 6 godina

Prijatelju lupetas gluposti, u trenutku kad je Rusija dosla u pomoc Siriji, ostao samo Damask u okruzenju terorista. Danas se mapa crveni i teritorije pod teroristima padaju jedna za drugom. Rusija nece izazvati treci svetski rat zbog jednog aviona, a pre neki dan (uzgred lekcija za one koji lupetaju), na yahoo se pojavio tekst u kome se navodi da Amerika pokusava da izazove reakciju Sirije i Irana da bi opravdale napad na obe. Dok teritorije padaju treba samo stisnuti konce, ne dozvoliti da popucaju, u tome je razlika izmedju majstora i pacera...

DUSAN

pre 6 godina

Kad ce te vec jednom da shvatite da Rusija samo kuka I prica a ustvari je nemocna pred Americkom vojnom silom. Koga Rusi brane I Kinezi hrane taj je ostao jadan I gladan.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija