• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.06.2017

19:55

RUSI ZADALI KLJUČAN UDARAC ISIS, POSLE SMRTI BAGDADIJA VIŠE NIŠTA NIJE ISTO: Asad na korak od pobede u Siriji!

Vesti

RUSI ZADALI KLJUČAN UDARAC ISIS, POSLE SMRTI BAGDADIJA VIŠE NIŠTA NIJE ISTO: Asad na korak od pobede u Siriji!

Podeli vest

Sirijski predsednik Bašar el Asad mogao bi da dobije šestogodišnji sirijski rat nakon što su Rusi u petak objavili da su u vazdušnom udaru ubili lidera ISIS Abu Bakra el Bagdadija

Sirijski predsednik Bašar el Asad mogao bi da dobije rat u Siriji nakon što su Rusi u petak objavili da su ubili lidera Islamske države (ISIS) Abu Bakra el Bagdadija, smatraju stručnjaci.

Oni tvrde da će ISIS biti znatno oslabljen posle velikog gubitka, zbog čega će Asad moći da se skoncentriše na borbu sa pobunjenicima i osvajanje izgubljenih teritorija.

Veliki uspeh

Prema navodima ruskog bezbednosnog stručnjaka Ruslana Pukhova, sirijska armija će sigurno iskoristiti rasulo koje će nastati u redovima terorističke grupe posle ubistva Bagdadija.

- Bašar el Asad ima veliku šansu da okonča šestogodišnji rat u Siriji u svoju korist. Nakon smrti vođe Abu Bakra el Bagdadija, ali i najmanje 30 drugih komandanata, Islamska država će biti u potpunom rasulu. Oni su i pre ruskog vazdušnog udara imali velike probleme, a sada im se bliži kraj. To će dati veliki vetar u leđa Asadu, koji može da profitira i odnese pobedu na frontu - smatra Pukhov.

RUSIJA GRMI pošto je američki F-18 oborio SU-22 u Siriji! OVO JE VOJNA AGRESIJA!

On je dodao da će Bagdadijeva smrt značiti početak kraja za terorističku grupu.

- ISIS je već u haosu i poslednjih godinu dana trpi samo poraze. Zato je moral unutar ekstremističke grupe veoma slab, a stotine boraca svakodnevno dezertira i beži sa fronta. Nakon što je ceo vojni vrh ubijen u ruskom udaru, još veći broj boraca napustiće redove, zbog čega će teroristi na kraju morati da priznaju poraz - naveo je stručnjak.

On je dodao da će Asad sad moći da se skoncentriše na borbu usmerenu ka pobunjenicima, protiv kojih je poslednjih 18 meseci napravio velike uspehe. 

(VIDEO) AMERIČKI GENERALI SPREMAJU UDAR NA RUSE: Putina moraju zaustaviti pre nego što bude prekasno!

- Pobunjenici gube bitku. Oni su u poslednjih godinu dana izgubili ogromne teritorije, koje je preuzela sirijska vojska - rekao je Pukhov.

Putin napravio prekretnicu

Asad je dobio vetar u leđa nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin 30. septembra 2015. ušao u rat u Siriji i počeo da bombarduje položaje džihadista ISIS, ali i pobunjenika širom države. Sirijska vojska se ubrzo konsolidovala i počela da pobeđuje na frontu.

U aprilu 2016. oslobodili su drevni grad Palmiru, a u decembru iste godine i ključni grad Alepo. To je bila najveća Asadova pobeda u ratu, nakon čega je samo nizao uspehe.

AMERI OBORILI SIRIJSKI AVION: Branili teroriste ISIS, Asadov pilot nestao!

U tome mu i dalje iz vazduha pomaže ruska vojska, koja je u petak javila da je u vazdušnom udaru 28. maja kod Rake ubijen lider ISIS Abu Bakr el Bagdadi. Avioni "ru-34" i "ru-35" bombardovali su zgradu u kojoj se održavao vojni savet Islamske države i tom prilikom su ubili još 30 komandanata grupe, kao i 300 boraca.

Inače, rat u Siriji počeo je 15. marta 2011, a do sada je poginulo najmanje 450.000 ljudi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Igor

pre 6 godina

Šta uradise Rusi u jednom udaru a ne ko oni slepci sto bacise "majku svih bombi" i ubiše tri hrcka i mačku

ČITATELJKA

pre 6 godina

Ključni udarac? A prošli put je bio tekst o tome da su Rusi ubili više od polovine pripadnika Islamske države. Koliko će još biti tih ruskih ,,ključnih udaraca''?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija