• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

25.06.2017

21:45

(VIDEO) F-35 UTIŠAO KRITIČARE: Američki borbeni avion poslednje generacije, opravdao ulaganje STOTINA MILIJARDI DOLARA?!

Vesti

(VIDEO) F-35 UTIŠAO KRITIČARE: Američki borbeni avion poslednje generacije, opravdao ulaganje STOTINA MILIJARDI DOLARA?!

Podeli vest

Osporavani i problematični višenamenski borbeni avion američke avijacije F-35, konačno je opravdao stotine milijardi dolara uloženih u ovaj projekat i, barem za sada, utišao kritike

F-35A je prvi put poleteo 2006. godine, a nakon godina razvoja, testiranja i više od 400 milijardi dolara koje su dosad ukupno utrošene u program, 2015. godine je F-35B ušao u sastav Mornaričke pešadije SAD-a, dok je godinu dana kasnije F-35A ušao u sastav Vazdušnih snaga Amerike, a kasnije i nekih drugih država poput Izraela i Australije.

Ali, put prema operativnoj sposobnosti bio je posut problemima i prekoračenjem ionako megalomanskog budžeta - ljudi u "Lokhid Martinu" su tako morali da rešavaju probleme sa požarima na motorima, rušenjem softwera, a nedavno se pojavio i problem s dovodom kiseonika zbog kojeg je prizemljena eskadrila u Arizoni.

Ove nedelje je F-35 dobio novu priliku da utiša deo kritika demonstracijom na "Pariz Er Šou" koji tradicionalno okuplja veliki broj proizvođača i potencijalnih kupaca iz sveta civilne i vojne avioindustrije. Tako je u ponedeljak pred okupljenim posetiocima i kamerama F-35A pružio retki uvid u deo svojih mogućnosti, piše "Jutarnji.hr".

- Nakon 10 godina od prvog leta, iskoristićemo prvu mogućnost da demonstriramo mogućnosti i manevarske sposobnosti F-35 i srušićemo godine dezinformacija o sposobnostima ovog aviona - rekao je test-pilot "Lokhid Martina" Bili Flin pre poletanja, a prenio je "Aviation Week".

(VIDEO) F-35 ODUŠEVIO NA MITINGU U PARIZU: Lokid Martin očekuje prodaju 440 letelica za 37 milijardi dolara!

MIG 29 JE ZA NJEGA NEDOSTIŽAN, ALI SU AMERI PRODALI 440 LOVACA F35! Pentagon uspeo da u 11 zemalja uvali najskuplji propali projekat ikad!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Natopapak

pre 6 godina

Mora da će Čokolinda da kupi par komada za lijepu njihovu. Zato Jutarnji hvali na sva usta (i niko više) najveći promašaj u istoriji avijacije. Pardon, zrakoplovstva.

Vasko

pre 6 godina

Kako najveci promasaj a svi hoce da ga kupe a neke drzave su ga vec kupile za silne milijarde? Znam da istina boli i tesko je suociti se sa njom ali ostaje jedna cinjenica: Amerikanci prave trenutno najbolje borbene avione na svetu i tako ce ostati jos dugi niz godina.

Pomracenje uma

pre 6 godina

Sve se slazem. ;) samo bih jos dodao da u uputstvu za rukovanje ovim avionom stoji boldovana napomena. Ne voziti blizu Budjanovaca. Nikada.

Vasko

pre 6 godina

Pa dpbro ti moras da se tesis jer je istina strasno surova i teska. Zivi u iluziji jer je tako najbezbednije.

Jox

pre 6 godina

Hvala na prosvetljenu coko i cips strucnjace. Hajde idi sad malo odigraj pac mana. A da to je previse naporna igra za tvoj mozak.

Kova

pre 6 godina

Brate,..nista ne moze opravdati stotine milijardi dolara..osi antigravitacione letilice! Malo ko se razume u ovu letilicu, poznato mu je da JEDAN sat leta zahteva 9 sati odrzavanja Kako TO opravdati? Ipak ne mislim da su oni svu tu lovu sbubali u ovu iskreno kantu. Nesta su oni sa tim parama razvijali sa strane,..jer prosto ne mogu da verujem da toliko kosta ovaj promasaj

Mike

pre 6 godina

bez reklame se nemogu prodati ni kante za smece.. ako se nevaram tako hvalili i svoga onog nevidljivog koga su nasi vojnici srusili sa zastarelom raketnom sistemu.

usaf

pre 6 godina

Normalno da je svaki dolar,ulozen u ovaj avion opravdan.Rusi nemaju avion sa ovakvim karakteristikama.A vrh avijacije je F-22 Raptor.Normalno,samo ga "USAF" moze imati!!!

Mokranjac

pre 6 godina

Za zaprasivanje komaraca i nista vise,preko noci je odjednom postao sila oprem malo.

Vitez

pre 6 godina

Ma daj bre... sve vreme ga ne skida sa forsaza! IC odraz mu svetli kao smederevski sporet!!!!!\n

peking

pre 6 godina

Avion deluje mocno pogotovo buka koju motor stvara, ali ono sto moze da se primeti gledajuci snimak je da deluje izuzetno kao ""lenja'' i troma letelica kao da je opterecen teskim teretom .Naspram ruskih aviona on je usporeni KONDOR.SU- 35 je za njega po brzini KOLIBRI.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija