• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.06.2017

21:22

UŽAS U ARGENTINI: Autobus se prevrnuo, u nesreći 15 mrtvih, 21 osoba povređena!

Vesti

UŽAS U ARGENTINI: Autobus se prevrnuo, u nesreći 15 mrtvih, 21 osoba povređena!

Podeli vest

Najmanje 15 osoba je poginulo, a 21 je povređena u Argentini kada se autobus, u kom su se nalazili učenici i njihovi roditelji i nastavnici, prevrnuo na putu, saopštili su danas zvaničnici

Zvaničnik provincije Mendoza Klaudija Nahul je izjavila da su među poginulima devet adolescenata i vozač. Povređena je 21 osoba, među kojima četvoro maloletnika.

Učenici, njihovi roditelji i nastavnici su se vraćali sa školske igranke, a nesreća se dogodila juče, prenela je agencija AP.

 

 


Preživeli su lokalnim medijima rekli da se autobus, u kom je bilo 50 putnika, kretao neprilagođenom brzinom. 

Na krivudavom putu je navodno "zakačio" deo brda zbog čega se prevrnuo.

Predsednik Argentine Maurisio Makri proglasio je danas dvodnevnu žalost u zemlji. U danima žalosti, u utorak i sredu, zastave će biti spuštene na pola koplja. 

"Potresen sam ovom tragičnom nesrećom", objavio je predsednik Makri na Tviteru, prenela je agencija AP.

Nacionalna komisija za saobraćajne propise je saopštila da je autobus povučen iz saobraćaja u decembru prošle godine i da nije imao dozvolu za putovanja.

Istražni tužilac Florensija de Dijego je rekla da zasad nije poznato zašto je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Ona je navela da su uslovi za vožnju bili dobri.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija