• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.06.2017

10:03

(FOTO) NEZAPAMĆEN SKANDAL U ČEŠKOJ! Srednjoškolke pozirale POLUGOLE da bi dobile praksu!

Vesti

(FOTO) NEZAPAMĆEN SKANDAL U ČEŠKOJ! Srednjoškolke pozirale POLUGOLE da bi dobile praksu!

Podeli vest

Češka energetska kompanija ČEZ u svojoj nuklearnoj elektrani Temelin organizovala takmičenje za mis bikinija, i to za tek svršene srednjoškolke. Prva nagrada praksa od dve nedelje

Češka energetska kompanija ČEZ izazvala je nazapamćen skandal, organizujući prošle nedelje takmičenje za mis bikinija u svojoj nuklearnoj elektrani Temelin. Da skandal bude veći, u takmičenju su učestvovale tek svršene srednjoškolke, a pobednici je obećana praksa u elektrani u trajanju od dve nedelje.

Bezbednost na prvom mestu
Sve vreme su morale da nose zaštitne šlemove i zatvorenu obuću

Deset devojaka poziralo je u kupaćim kostimima unutar tornja za hlađenje reaktora, koji srećom nije radio zbog rekonstrukcije. Njihove fotografije postavljene su na stranici ČEZ na Fejsbuku. Korisnici te društvene mreže imali su zadatak da glasaju za svoju favoritkinju, a ona sa najviše glasova je trebalo da bude proglašena za pobednicu i da dobije nagradu.

Kompanija je to takmičenje uporedila sa prethodnim kulturnim događajima koje je organizovala u elektrani, poput koncerta Češkog filharmonijskog orkestra. Takođe, navedeno je da su devojke s uživanjem prihvatile sve zadatke.

Niko ih nije terao puškom to da rade

Nisu, međutim, svi kritikovali bikini takmičenje. Bilo je i onih koji su ga podržali.
- Da li ste čuli da su devojke terali puškom da to rade? Niste? Nisam ni ja zbog toga što su dobrovoljno učestvovale u tome. Mogle su da dobiju manekenske ugovore i za 10 do 15 godina zarade više nego što bi dobile u nuklearnoj elektrani - naveo je jedan od korisnika Fejsbuka koji su glasali tokom takmičenja.

- Mlade žene su uživale tokom fotografisanja, što je za njih bilo jedno potpuno novo iskustvo. Sve vreme su morale da nose zaštitne šlemove i zatvorenu obuću - navedeno je u saopštenju ČEZ.

Međutim, takmičenje za mis bikinija u nuklearnoj elektrani Temelin izazvalo je salvu kritika na račun kompanije ČEZ. Aktivisti za ljudska prava i jednakost polova obrušili su se na energetsku firmu, optužujući je za promovisanje pogrešnih vrednosti.

- Takmičenje prevazilazi svaku granicu etike. Neverovatno je da u 2017. godini neko može da ostvari profesionalnu prednost na osnovu lepote - navela je češka advokatica za ljudska prava Petra Havlikova.

Nakon kritika ČEZ je prekinuo takmičenje, ali nije povukao fotografije devojaka u bikinijima sa svoje Fejsbuk stranice. Takođe, kompanija je navela da će svim učesnicama odobriti dvonedeljno stažiranje u nuklearnoj elektrani.

- Svrha takmičenja je bila da promoviše obrazovanje. Međutim, ukoliko je ono izazvalo sumnje i zabrinutost, veoma nam je žao - saopštili su iz ČEZ.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE NEKIH OD UČESNICA OVOG "TAKMIČENJA":

Informer
Informer
Informer
Informer
Informer
Informer
Informer
Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleks

pre 6 godina

Izgledaju super! Dao bi im ne samo praksu, nego i pretplatu radno mjesto za tri godine!

Lucky

pre 6 godina

Šta je ovde skandal?! Kad ljudi vole mlade i lijepe žene (punoljetne) onda je to skandal,a potpuno je normalno biti gej? Hoće čovjek zaposli mlade lijepe žene,pa šta ? I ja bih ih radije zaposlio nego neke babe.

Dare

pre 6 godina

Pa kad mogu Rusi koncert filharmonije u Palmiri u sred rata mogu devojke i ovde. Bitno je da ima sta da se vidi a ko nece da gleda gluposti nek ukljuci N1 tv

Sale

pre 6 godina

Svršene srednjoškolke - znači punoletne uglavnom... Same odlučuju šta hoće i šta neće, a ionako se verovatno u sličnom izdanju i ulicom kreću, tako da ništa nije strašno.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija