• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/pravda

27.06.2017

20:29

(VIDEO) AMERI PRIZNALI PORAZ U SIRIJI?! Pentagon izgubio bitku sa Rusima i Asadovom vojskom za prevlast na jugu zemlje!

Vesti

(VIDEO) AMERI PRIZNALI PORAZ U SIRIJI?! Pentagon izgubio bitku sa Rusima i Asadovom vojskom za prevlast na jugu zemlje!

Podeli vest

Američka koalicija je zvanično priznala da je izgubila trku sa Sirijskom armijom za prevlast nad teritorijom na sirijsko-iračkoj granici

Ne samo da su priznali da je njihova „borba protiv Islamske države“ na jugu Sirije gotova i pre nego što je počela, Amerikanci su, sada, u potpunosti podržali napore sirijskih, pa čak i iranskih snaga koje prodiru preko teritorije koju još uvek kontroliše teroristička organizacija u odumiranju.

Predstavnik za javnost Američke koalicije Rajan Dilon, poručio je na konferenciji za novinare koju je održao putem video-linka iz Bagdada, da je cilj Sjedinjenih Država uništenje Islamske države, gde god ona postoji.

- Ukoliko i drugi, uključujući tu i sirijske vlasti i njihove saveznike iz Irana i Rusije, žele da se bore protiv ekstremista, mi nemamo nikakav problem s tim, podvukao je Dilon.

Komentarišući ovu vest, vojni izvor AP-a potvrdio je da Američka koalicija pozdravlja sve konkretne poteze sirijskih vlasti „i njihovih partnerskih snaga koje podržava Iran“, usmerene prema uništavanju preostalih uporišta Islamske države na istoku Sirije.

dailysabah.com

Da podsetimo, prethodno su specijalne snage Američke koalicije, zajedno sa svojim „pobunjenicima“ upali na jug Sirije iz Jordana, u pokušaju da ostvare taktički prednost nad sirijskin snagama i njihovim saveznicima, našavši se preko noći na podjednakoj razdaljini od Damaska i Deir Ez Zora.

Sirijske snage su, uz podršku ruske avijacije izvršile nekoliko velikih prodora kroz sirijsku pustinju i bukvalno opkolile amerikance i njihove saveznike ne ostavivši im prostora za dalji napredak. Koalicija je čak pokušala i da izazove sukob širih razmera, udarivši na kolone i položaje sirijskih snaga u pustinji, ali, osim patrolnih misija Su-35 ruskih Vazduhoplovno-kosmičkih snaga i oštrih diplomatskih upozorenja iz Kremlja, „konkretnijih“ odgovora na te provokacije nije bilo.

Sada se postavlja pitanje, da li američke snage, koje niti su uspele da ostvare ni jednu tačku svojih ciljeva, osim početne, uopšte imaju više bilo kakav izgovor za svoj boravak u dubinama Sirijske pustinje.

TRAMP ĆE UDARITI NA PUTINA, TO JE PITANJE DANA: Rat Rusije i SAD je neizbežan, ali on neće početi zbog Sirije!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dara

pre 6 godina

Ma ko vise veruje lukavim latinima? Samo traze vremena za predah i nastavak pomoci ISIS-u.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Докле год још постоји ИСИС, американци су остварили свој циљ...?! Спасили га - УНИШТЕЊА...!! Докле год постоји Асад, Руси су остварили свој циљ... - Спасили га од УНИШТЕЊА...!! Још само Срби нису остварли свој циљ...Решено Национално питање ! А оно се не решава мирним средствима...!? Сад, када су сви решили своје национално питање, на рачун Срба и Србије, сада би да граде некакав "мир" - а тајно се наоружавају... јер им и то што су "освојили"... од Срба, и Србије, и на рачун протераних Срба....- мало...!!

pauna

pre 6 godina

olaka predaja smrdi na nesto veliko.jadan sirijski narod.

RINGISPIL

pre 6 godina

Amerikanci cim se rode jedan LAZOV vise na planeti.

mirko

pre 6 godina

Upravo su sinoc najavili da ce Asad upotrebiti hemijsko oruzje a oni ce navodno da ga kazne... Vidoviti... Nece oni odustati...

Labrador

pre 6 godina

Za 4h početi će opšti zračni udar USAF-a na Siriju !

milovan

pre 6 godina

Ako neznate.Pitajte Indijance mozeli da se veruje kaubojima.

Vrca

pre 6 godina

Ameri,svetsko zlo,nastali od odbeglih krimosa i prostitutki preko okeana!Pa kakve su mogle nove generacije da se rode nego kao preci sto su bili!!!

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija