• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.06.2017

23:06

(VIDEO) AMERI OBJAVILI LAŽNI SNIMAK MUČENJA U SEVERNOJ KOREJI: Američka propagandna mašinerija postavila nove standarde!

Vesti

(VIDEO) AMERI OBJAVILI LAŽNI SNIMAK MUČENJA U SEVERNOJ KOREJI: Američka propagandna mašinerija postavila nove standarde!

Podeli vest

Snimak brutalnog mučenja prilikom ispitivanja, za koji se tvrdi da je napravljen u Severnoj Koreji, pojavio se na internetu

Stručnjaci veruju da je snimak lažan i da su ga napravili Amerikanci nakon što je njihov student Oto Vormbir, koji je 17 meseci proveo u zatvoru u Severnoj Koreji, a onda u komi poslat kući u SAD, prošle nedelje umro.

Loša gluma

Na snimku se vidi premlaćivanje jedne žene, koja je navodno optužena da je imala seks sa Kinezima i državljanima Južne Koreje. Oficir u uniformi navodno šamara ženu, šutira je nogom i udara joj glavu o zid.

Takođe, snimljeno je i mučenje jednog muškarca, kojeg takođe oficir u uniformi navodno premlaćuje. Oni koji su objavili snimak tvrde da je on nastao 2012. godine u kancelarijama policije Severne Koreje. Navode da je u pitanju snimak bezbednosne kamere.

 

 

Međutim, stručnjaci kažu da se već na prvi pogled vidi da je snimak montiran.

- To su očigledno glumci. Tačno se vidi da oficir ne udara zatvorenika, već da je u pitanju gluma, i to loša. Ne znam da li je iko poverovao u taj propagandni video - naveo je jedan američki stručnjak za audio-video materijale.

On je dodao da je cilj objavljivanja snimka očigledno bio da se režim severnokorejskog lidera Kim Džong Una optuži za brutalna mučenja.

- Na taj način autor snimka je želeo da pokaže da se tako nešto verovatno dogodilo i Otou Vormbiru - ističe ekspert iz SAD.

Uzrok smrti nepoznat

Inače, još nije otkriveno kako je Vormbir pao u komu, ali je Severna Koreja navela da se mladić najverovatnije otrovao hranom.

 

 

Američki lekari misle da je preživeo srčani udar, i to verovatno usled mučenja prilikom prinudnog rada, na koji je bio osuđen nakon što je u hotelu u Pjongjangu ukrao propagandni poster. Usled srčanog udara, kako lekari iz SAD tvrde, bio mu je prekinut dovod krvi u mozak, a budući da mu nije bila pružena adekvatna nega, mladić je završio kao biljka.

Severna Koreja je, s druge strane, odbacila navode da je Vormbir bio mučen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vrca

pre 6 godina

Tako Ameri inace svuda po svetu rade,lazovi,ubice,prevaranti-olosi!!!

Lala iz Banata

pre 6 godina

Па кад су могли да лажирају лет на Месец...што не би и слике из Кореје? За то им бар не треба..." Спејс-Шатл "...?! Али "дуне" ветар, и застава се "завијори" - у "безваздушном простору"...!!

mile

pre 6 godina

Odvratni su sa tom stupidnom propagandom. To su i sa nama radili. Ljudi na Zapadu su kao zombiji.Putin je jedina nada covecanstva.\n

Nina

pre 6 godina

Pa ameri izvedu da sruse 3 zgrade sa "dva aviona" a ne nebi ovako nesto pravili. Samo je dosta materski napravljeno. Ono na mesec je bilo mnogo uverljivije u svoje vreme.

bane

pre 6 godina

Neka puste one prave snimke iz Gvantama. Ovo i da je istina nije nista u odnosu sta radi najvece istorijsko zlo, Amerika.\n

lilit

pre 6 godina

Klasična Zapadna propaganda, zato vi iz Der Šturmera nemojte da sledite CCN i slične medije....

vlada

pre 6 godina

....kada si NEMOĆAN, onda praviš lažne montaže, a uzgred ovako se postupa SAMO u Americi!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17