• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2017

11:20

PAPIN KARDINAL ide na suđenje jer je DIRAO DEČAKE NA BAZENU! Skandal u Vatikanu!

Vesti

PAPIN KARDINAL ide na suđenje jer je DIRAO DEČAKE NA BAZENU! Skandal u Vatikanu!

Podeli vest

Glavni finansijski savetnik pape Franje, australijski kardinal Džordž Pel mora na sud u Melburnu 18. jula zbog pređašnjih seksualnih prestupa

Kardinal se u skorije vreme našao pod istragom za seksualno zlostavljanje i još uvek nije jasno koje optužbe su podignute protiv njega, navodi AP. Dva muškarca, sada u svojim 40-im godinama, rekla su da ih je kardinal 1970-ih godina dirao na neprikladnim mestima na bazenu.

Sidnejska arhiepiskopska dijeceza izdala je saopštenje u ime kardinala, rekavši da on demantuje sve optužbe i da će se vratiti u Australiju da spere ljagu sa svog imena. "On je rekao da se raduje kada će se pojaviti pred sudom kako bi se snažno branio od optužbi", navodi se u saopštenju. 

Međutim, Pel, koji je trećo čovek Vatikana, je nakon optužbi uzeo odsustvo. Pel se pojavio pred novinarima kako bi demantovao optužme i rekao da će se vratiti u Australiju kako bi skinuo ljagu sa svog imena, navodi AP. 

 - Ponavljam da sam nedužan. Optužbe su lažne. Cela ideja seksualnog zlostavljanja mi je odvratna -  rekao je Pel. 

Vatikan je saopštio da odsustvo stupa na snagu odmah i da Pel neće učestvovati ni u kakvim javnim crkvenim aktivnostima. 

Pel je najviši zvaničnik koji je ikada optužen za seksualni skandal.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nina

pre 6 godina

Najzad. Vise ga izgleda ni Vatikan ne moze prikrivati. Mozda ce jos koji da skupi hrabrosti i prevazidje sram pa svedociti protiv njega.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17