• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

03.07.2017

06:58

PREMINUO MINOS KIRJAKU vlasnik Antena grupe!

Vesti

PREMINUO MINOS KIRJAKU vlasnik Antena grupe!

Podeli vest

Osnivač i vlasnik grčke kompanije Antena grup, kojoj pripadaju TV Prva, TV B92, VICE i Play radio Minos Kirjaku preminuo je iznenada u 75. godini

 

Porodica Kirjaku izdala je saopštenje za javnost u kojem navodi da se sa "velikom tugom opraštaju od voljenog Minosa koji je preminuo iznenada od posledica srčanog udara kasno popodne".

Vest je zatekla i brojne zaposlene u kompanijama Minosa Kirjakua, cenjenog grčkog brodovlasnika i medijskog maga. 

Minos Kirjaku je u grčkoj javnosti poznat po brojnim poslovnim podvizima, a posebno po osnivanju najveće privatne televizije ANT1. Bio je i predsednik Grčkog Olimpijskog komiteta od 2004. do 2009. godine, kao i predsednik Panhelenske gimnastičarske asocijacije. 

Rođen je 1942. godine u uglednoj grčkoj porodici Kirjaku. Njegov predak bio je i Dimitrios Vulgaris koji je osam puta bio premijer zemlje. Još jedan od predaka Minosa Kirjakua je i Aleksandros Korizis, bivši premijer Grčke od 1940. do 1941. godine. 

Minos je studirao u Francuskoj i Španiji i bio je naslednik brodarske porodične kompanije koja je osnovana 1852. godine. U porodičnom poslu je bio aktivan od svoje 17. godine. 

U svojoj 23. godini, tačnije 1965. osnovao je kompaniju Athenian Tankers, a 1976. godine i dve velike trgovinske naftne kompanije. 

Kasnih osamdesetih godina, Minos aktivno ulazi u svet medija osnivajući radio stanicu ANT1, a godinu dana nakon toga, tačnije 1989. i istoimenu televiziju. 

Antena grupa, koja je osnovana 1999. godine, proširila je svoju delatnost daleko izvan granica Grčke, a njego poslovanje uključuje brojne TV kanale, radio stanice, kompanije, investicije i partnerstva širom sveta. Danas postoji ukupno 12 predstavništava Antena grupe u 20 zemalja u Evropi, SAD, Severnoj Americi, Australiji i Aziji. 

Godine 1997. Minos Kirjaku osniva Panhelensku asocijaciju sportova i odlučno oživljava internacionalni spotski klub Tikitiriki koji se 2002. godine pridružio kategoriji Super Grand Prix u Svetskoj federaciji klasičnih sportova. 

Kao bivši ljuditelj sporta bio je predstavnik Grčke u Svetskoj atletskoj federaciji. Uporedo se bavio zastupanjem grčke kulture u inostranstvu, a njegov diskretan humanitarni život ostaviće traga u grčkom društvu. 

Antena grupa je od 2009. godine proširila svoju medijsku mrežu i na Srbiju u kojoj do danas vodi Prvu televiziju, TV B92, Vice i Play radio.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija