• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vesti-online

05.07.2017

09:38

(VIDEO) TURSKA UDARILA NA SAD U SIRIJI, PUTIN I ASAD SE ZA SADA NE MEŠAJU U SUKOB: Erdogan počeo rat protiv Kurda!

Vesti

(VIDEO) TURSKA UDARILA NA SAD U SIRIJI, PUTIN I ASAD SE ZA SADA NE MEŠAJU U SUKOB: Erdogan počeo rat protiv Kurda!

Podeli vest

Tokom protekle noći turske snage koje su stacionirane na severu Sirije u okviru snaga "Štit Eufrata", započele su opsežna artiljerijsko-raketna dejstva duž zapadne linije razdvajanja protiv snaga pod kontrolom kurdskog SDF. Kurdi su pod zaštitom SAD i očekuje se da će odgovor Vašingtona biti žestok

Bombardovanje je izvršeno na širini fronta od oko 20 kilometara u blizini grada Azaza koji je pod turskom kontrolom, ali čije zapadne zaseoke drže Kurdi.

Koliko su Turci ozbiljni u svojoj nameri, govori i činjenica da je u napadu korišćeno najbolje oružje koje poseduju Erdoganove snage, kao što su T-155 "Firtina" i T-122 "Sakarja".

(VIDEO) DŽIHADISTI U STRAHU OD RUSKOG SPECNAZA, SIRIJA NADOMAK SLOBODE: Šojgu podneo izveštaj, AMERIKANCI U ŠOKU!

Prema pravcu dejstava turske artiljerije, sirijsku analitičari zaključuju da će prvi udar pešadijskih jedinica najverovatnije krenuti iz Azaza, a u pravcu avio-baze Menga, koju drže Kurdi.

MOGUĆ AMERIČKI UDAR RAKETAMA NA SIRIJU! PROVOKACIJA IZ BELE KUĆE: Objavili da Asad priprema novi hemijski napad!

Primarni cilj turskih operacija koje će uslediti biće grad Afrin, a osvajanjem pomenute avio-baze i okolnih puteva, Turci će pokušati da preseku veze između Afrina i drugog po veličini grada u ovoj oblasti - Tal Rifata.

Da sve bude još interesantnij, Moskva, koja ima stacionirane odrede vojne policije u neposrednoj blizini Afrina, kao i zvanični Damask nisu reagovali zbog akcije Erdogana.

BESNI RAT SAD I IRANA: Sledi veliki okršaj nuklearnih sila na Bliskom istoku!

Vojni analitičari smatraju da se Rusija i Sirija neće previše mešati u predstojeći sukob.

Koliko je žestok bio napad turske armija na položaje Kurda pokazuje i sledeći video!!!

Sa kakvim naoružanjem raspolaže Turska armija pogledajte u sledećem video zapisu!!!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
re

pre 6 godina

...rusi moraju da svim silama podrže turke jer je najveći i najopasniji ruski problem bio i sada je amerikanci...sve drugo je glupo taktiziranje koje direktno radi protiv ruskih interesa....

Srbin Pravoslavac

pre 6 godina

Iz zagreba i sarajeva krenula handzar divizija , da pomogne amerikancima . Turci u neprilici ste. Moguce da iz kijeva isto tako krene azov sa svojim bitangama.

Anarhista

pre 5 godina

Руске цеви требају свеже месо.

iscander

pre 6 godina

ako ameri vojno reagiraju moglo bi biti rata SAD-Turska...a oboje su u NATO i dvije po broju vojnika najbrojnije NATO države...Rusija treba biti neutralna u sukobu a diskretno podržati Erdogana...Kurdi su sami izabrali američku stranu pa nek snose posljedice...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija