• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2017

23:24

U STRAHU OD DŽIHADISTA: Francuski poslanici po 6. put izglasali vanredno stanje

Vesti

U STRAHU OD DŽIHADISTA: Francuski poslanici po 6. put izglasali vanredno stanje

Podeli vest

Francuski poslanici danas su, po šesti put, produžili vanredno stanje u zemlji, nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova iznelo podatak da su snage bezbednosti ove godine u proseku osujećivale više od jednog terorističkog napada mesečno

Novoizabrani parlament, u kojem dominiraju poslanici iz nove partije predsednika Emanuela Makrona, glasao je 137 "za" i 13 "protiv" o produženju vanrednog stanja do novembra, prenosi AFP.

To kako se navodi, obezbeđuje veću slobodu za francuske bezbednosne snage u izvođenju racija i praćenju, a na snazi je od novembra 2015, kada je grupa džihadista u terorističkom napadu usmrtila više od 130 osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolom izjavio je da je neophodno očuvati bezbednost građana Francuske.

- Od početka godine zaustavili smo sedam zavera koje su mogle da izazovu veliki broj smrtnih slučajeva- rekao je Kolom.

POSLE SKORO DVE GODINE: Francuska ukida vanredno stanje 1. novembra!

Osujećena zavera u aprilu u Marselju, kada su dvojica muškaraca sa arsenalom oružja i eksplozivima uhapšeni nekoliko dana pre predsedničkih izbora, mogla je da ima "strašne" posledice, rekao je on za mrežu "Si njuz" (Cnews).

Makron (39) koji je u maju izabran za novog predsednika Francuske, obećao je da će vanredno stanje u novembru prestati.

HTEO DA UBIJE MAKRONA! Uhapšen muškarac koji je planirao napad na francuskog predsednika

Međutim, kako se navodi, njegova vlada radi na novom zakonu o bezbednosti koji će mnoge mere koje podrazumeva vanredno stanje učiniti trajnim.

Dvanaest grupa za ljudska prava, ukljucujući "Amnesti Internašenel" i Opservatoriju za ljudska prava, pozvale su poslanike u sredu da odbace vanredno stanje i novi zakon.

Kolom je rekao da će taj novi zakon omogućiti vladi da nastavi sa zatvaranjem džamija za koje se smatra da njihovi imami odobravaju terorizam.

- Danas postoje tri (džamije) koje želimo da zatvorimo... Od početka vanrednog stanja zatvorili smo 16", rekao je on.

OSMORO POVREĐENO U PUCNJAVI ispred džamije u Francuskoj!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
5555

pre 6 godina

Ovo je poruka kao ISIL-a,koji ne prihvaca kao niko zapadnu nebulozu i halucinacije ... Svi kazu B O G je najveci !!! Napred do slobode !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija