• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Večernje novosti

08.07.2017

23:51

PREDSEDNIK ČEŠKE ZEMAN: Srbi još na Kosovu branili evropske vrednosti!

Vesti

PREDSEDNIK ČEŠKE ZEMAN: Srbi još na Kosovu branili evropske vrednosti!

Podeli vest

Predsednik Češke Miloše Zeman uveren je da je dolazak migranata u Evropu organizovan i smatra da Evropi preti novi izbeglički talas sa Bliskog istoka i iz Afrike

- Govori se o tome da je u Africi za migraciju u Evropu već pripremljeno minimalno nekoliko miliona ljudi. Zbog toga što je reč najvećim delom o muslimanima, čija je kultura nespojiva sa evropskom, ne verujem da je moguća njihova asimilacija- rekao je Zeman za "Novosti".

Kada pogledate istoriju Evrope bio je to, u stvari, neprekidni rat sa muslimanima. Upravo je to Srbija doživela na sopstvenoj koži, između ostalog i na Kosovu polju - tvrdi Zeman, govoreći o migrantskom pritisku na Evropu.

ZEMAN POPUSTIO: Predsednik Češke smenio ministra finansija, posle masovnih protesta u zemlji!

Na konstataciju novinara da je EU stalno pritiskala i ucenjivala Srbiju po pitanju Kosova i Republike Srpske i na pitanje kako bi Češka reagovala da je bila izložena takvim ucenama, Zeman kaže:

- Svakom ucenjivaču treba se suprotstaviti odmah na početku jer ako ustuknete pred ucenjivačem nećete ga primiriti već će imati sve veće i veće zahteve.

Upitan o odnosu prema Rusiji česki predsednik kaže da je on određen time što je Rusija značajan trgovinski partner Češke Republike.

- A moj interes je da podržim ekonomsku diplomatiju i da imam dobre odnose sa svim - ponavljam - svaim značajnim zemljama, Šar de Gol je to nazivo strategijom svih azimuta- rekao je on.

(VIDEO) PUTIN I ZEMAN PRIČALI O LIKVIDACIJI NOVINARA: Slučajno uključen mikrofon snimio "NEUGODAN RAZGOVOR"

Na podsećanje da je bio jedini predsednik u Evropi koji je pre američkih izbora podržao Donalda Trampa i na pitanje kako sada ocenjuje njegovu politku, Zeman kaže:

- Naravno da ću još sačekati sa ocenama, ali za sada se čini da radi ono što je biračima obećao pre izbora- rekao je on.

Zeman smatra i da su sve obojene revolucije - od onih u arapskom svetu, do onih na priumer u Gruziji i Ukrajini, završene potpunim neuspehom.

On je još rekao i da je novi "Put svile" najveći infrastrukturni projekat u modernoj istoriji i procenjuje se da će vrednost te investicije biti 12 puta veća od sredstava uloženih u "Maršalov plan", što govori o značaju te investicije.

PARLAMENTARNA SKUPŠTINA OEBS: Srbija među osnivačima "Grupe za podršku Putu svile"!

Zeman dodaje da Češka i Srbija imaju dobre odnose sa Kinom i da se po tome razlikuju od od nekih drugih zemalja članica EU koje pokušavaju da KIni uvedu embargo, a ne shvataju da je Kina danas najveća svetska ekonomija i da će svaki embargo na kraju da se okrene protiv njih samih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
5555

pre 6 godina

Ceska je imala negativan stav po svim pitanjima vaznim za srpske zemlje i narode ?!! Sankcije,podrska koljacima srpskog naroda i podrska bombarovanjima,zaokret protiv istoka i socijalistickog uredjenja,podrska raspadu SFRJ zarad sopstvenih koristi ?!! Mnogi bi rekli braca Cesi ??!! Juda Iskariotski omasi Srbe ???!!! Tok istorije i buducnosti jos niko nije zaustavio ??!! Ne zaboravimo i Sudetske Nemce i pitanje umesanosti u proizvodnju kriza po zapadnoj tehnologiji ??!! Da se jos zahvalimo za sve zrtve ?????

miša

pre 6 godina

Katolici su to, Oni nikog ne vole.....samo lova brale

Lala iz Banata

pre 6 godina

Нек* држи "предавање" оном свом глупавом генералу Павелу из НАТО који би да нападне НАТО војском Србију из праваца Црне Горе, Македоније и Хрватске... Слободно нека њему... - "соли памет"...!! До миле воље...

BorisDe

pre 6 godina

Ko se s natom druzi i onima iz EU koji savetuju svoje cro-fasiste i vehabije sta da se radi dalje i kako, kukala mu majka!

Megi

pre 6 godina

On se zove Milos, dokaz da je potomak pokatolicenih Srba.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija