• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: thedailybeast.com

15.07.2017

09:47

RODITELJI JEDU POSTELJICU SVOJIH BEBA POSLE POROĐAJA! Svet je načisto poludeo, zavladala MORBIDNA MODA!

Vesti

RODITELJI JEDU POSTELJICU SVOJIH BEBA POSLE POROĐAJA! Svet je načisto poludeo, zavladala MORBIDNA MODA!

Podeli vest

Morbidnom trendu nije odoleo ni Tom Kruz, poznat kao i uvrnuti sajentolog, i iako nije majka, pojeo je posteljicu svoje bivše supruge Keti Holms. Ovaj novi trend postaje sve popularniji, a lekari upozoravaju da to može biti veoma opasno

 

Prema izvštaju iz američkog Portlanda, u bolnicu je primljena beba sa opasnom respiratornom infekcijom uzrokovanom streptokokama. Nakon pomne analize, lekari su su zaključili da je infekcija povezana s tim što je majka pojela svoju posteljicu te bakteriju prenela detetu, piše Dejli bist.

Sve više žena odlučuje se da proguta posteljicu nakon porođaja. Jedu je sirovu, kuvanu, umešanu u napitak ili sušenu i stavljenu u kapsule, kako bi sprečile ili smanjile negativne posledice porođaja.

Na internetu se mogu cak naći i brojni recepti i kulinarska uputstva za pripremu posteljice na razlicite načine. Čin jela posteljice nakon porođaja zove se placentofagija.

Reč je o postupku u kojem majka pojede posteljicu, tekućinu i tkivo koji se porode neposredno nakon porođaja deteta. Posteljica je organ koji se stvara u trudnoći odmah nakon začeća i omogućuje detetu razvoj i život u materici, a deluje poput sluzave meduze.

Trend koji je počeo u SAD sve više se širi u Evropi, a kao razlozi za jedenje posteljice navodi se da to često rade životinje, posebno ženke pasa.

Kod većine sisara, majka pregrize pupčanu vrpcu i pojede posteljicu što dodatno utiče na smanjenje krvarenja nakon porođaja, a i na neki način, u divljini se tako "skrivaju dokazi" kako bi se zaštitili mladunci.

Medu popularnim majkama koje su se odlučile na tu praksu jesu i neke zvezde poput Dženuari Džons, Kim Kardašijan, Ketrine Higl...

 

 

Tom Kruz, poznat kao i uvrnuti sajentolog, nije odoleo tom trendu i iako nije majka, pojeo je posteljicu svoje bivše supruge Kete Holms.

Zvanična medicina ne priznaje nikakvu dobrobiti od te prakse, i savetuje da se to ne radi zbog stvarne opasnosti od infekcije, posebno ako se posteljica konzumira sirova ili sveža.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rodoljub

pre 6 godina

Апсолутна содомија и гоморија безБожног и развратног запада,коме ето ми нажалост тежимо,и свој тој умноболесној стварности.Они чекају само неизвесност и правду најправеднијег Судије,за којег незнају.

Ljube

pre 6 godina

Ovaj svet je načisto poludeo. Ne bi me iznenadilo da sada krenu u lobiranje da je to ustvari sjajna stvar i da nameću celom svetu da to obavezno treba raditi ...

dusan

pre 6 godina

Takav trend je poceo u americi,pa se postepeno siri i na Evropu.Po ko zna koji put se pitane samo po sebi postavlja:dali je iz zemlje kaubojstine nesto pametno poteklo osim sve i svakog dana sve uzasnijih pokazatelja kakav su narod.

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija