• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.07.2017

12:10

(VIDEO) SAD U VOJSKU UVODE LASERSKO ORUŽJE: Protiv njega nema odbrane!

Vesti

(VIDEO) SAD U VOJSKU UVODE LASERSKO ORUŽJE: Protiv njega nema odbrane!

Podeli vest

Mornarica SAD testirala je "laserski oružani sistem" (LaWS) u Persijskom zalivu sa broda UŠ Pons, prenosi CNN, kojem je odobrena ekskluzivna demonstracija laserskog oružja

- Precizniji je od metka. Ovo je svestrano oružje, može se koristiti protiv raznih meta - rekao je za CNN kapetan Kristofer Vels.

Lasersko oružje ima veliku prednost u brzini nad bilo kojim drugim oružjem, jer se kreće brzinom svetlosti, što je oko 50.000 puta brže od interkontinentalne balističke rakete.

- Na metu šalje ogroman broj fotona. Ne brinemo o vetru, ne brinemo o daljini, ne brinemo ni o čemu. Možemo da napadnemo metu brzinom svetlosti - objasnio je poručnik Kejl Hjuz za CNN.

Na vežbi kojoj je prisustvovao CNN, pušten je najpre dron u visinu, a potom je laser uperen u njega i gotovo istog trenutka dron se zapalio.

- Vidimo metu, fokusiramo se i možemo da je eliminišemo - rekao je poručnik Hjuz.

Dodao je da je za funkcionisanje laserskog oružja potrebna samo određena količina električne energije, dobijene iz malog generatora. Sistemom, inače, rukovodi troje ljudi, a Hjuz procenjuje da su troškovi upotrebe oružja jedan dolar.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milos

pre 6 godina

Mocno, samo proci ce godine dok se to ne usavrsi.

Bojan

pre 6 godina

Zamisli da sa ovim igras igrice, brz kompjuterski miš :)\n

boban

pre 6 godina

i sta? upalili rostilj, samo ne razumem a gde je oruzje hahhaha\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija