• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/Vesti-online.rs

19.07.2017

18:48

NATO PROTERAO KINESKE BRODOVE KOJI SU KRENULI NA VEŽBE SA RUSIMA: Na Baltiku zamalo počeo treći svetski RAT!

Vesti

NATO PROTERAO KINESKE BRODOVE KOJI SU KRENULI NA VEŽBE SA RUSIMA: Na Baltiku zamalo počeo treći svetski RAT!

Podeli vest

Britanski, holandski i danski brodovi proterali su tri kineska vojna plovila koja su se uputila ka Baltičkom moru kako bi se održale vežbe s ruskim snagama

Baltik je teren na kojem sve moranarice vežbaju.

Kako je visoki zvaničnik danske vojske Klaus Ting Rasmusen rekao, iz teritorijalnih voda Danske su proterani kineska fregata, brod za podršku i razarač.

- Mi smo ih ispratili u okviru normalnog načina nadziranja naših teritorijalnih voda - naveo je Rasmusen.

On je odbio da otkrije tačnu lokaciju na kojoj su primećeni kineski brodovi. 

- Poslali smo tokom noći jednu jedinicu, kada su oni počeli da se približavaju našim vodama. Biće potreban dan kako bi oni otišli putem Bornholma, odakle su ušli, uz našu pratnju celim tokom puta - dodao je. 

U ponedeljak je holandska mornarica saopštila da je poslala jedinice za brzo reagovanje u moru, takođe zbog kineske flotile, a tokom vikenda slično je reagovala i britanska Kraljevska mornarica. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 6 godina

E naso se i ko ce da ih protera.saka jada.sva njeva vojska ima snagu lovackog drustva jednog kineskog grada.

neverovatna laz

pre 6 godina

Po njihovom, Kinu napusava ko stigne. Da li je to bas tako?  Sa Kinom se pokorno razgovara, jer oni ne prastaju i cekaju 1.000 godina da se osvete.n

Ljube

pre 6 godina

NATO može da švrlja po Južnom Kineskom moru kako mu se prohte - bojim se da će odgovor kineza biti recipročan i vrlo poučan jer oni nemaju ni trunku straha od amerikanaca i sigurno neće cinculirati kao Rusija.

re

pre 6 godina

...tri kineska vojna broda?!...gde su krenula i zašto?!...kinezi su kopnenim putem prebacili čitavu vojnu armadu u rusiju na granici sa glupom eu...koja opet izaziva veliki rat iz kojeg će amerika izaći pobednik...ali da li će biti baš tako?!

Anarhista

pre 6 godina

Протерали? Па што их не потопише? Вуна кићо. Нас и Кинеза 2 милијарде.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija