• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.07.2017

23:09

BBC: Da li su Tramp i Putin narušili diplomatski protokol?

Vesti

BBC: Da li su Tramp i Putin narušili diplomatski protokol?

Podeli vest

Nakon što je otrkiveno da su predsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin, nakon zvaničnog sastanka, razgovarali i tokom večere za vreme samita u Hamburgu početkom jula, američki mediji su objavili da je Tramp ustao sa svog mesta za stolom i premestio se do Putina, koji se nalazio pored Melanije Tramp

- Kakav je diplomatski protokol na takvim događajima i da li je to što se dogodilo zaista toliko izuzetno?- pita se Bi-B-Si i ocenjuje da bez obzira na to da li su dvojica lidera razgovarala sat vremena, kao što navode mediji, ili samo kratko, kao što tvrdi Bela kuća, to otkriće je dalo svež pogled na odnos koji izgleda nikada nije van medijske pažnje. 

Britanska televizija podseća da je razgovor dvojice lidera tokom večere priređene za svetske lidere usledio nakon dugog zvaničnog sastanka Trampa i Putina ranije tog dana, koji je privukao veliku pažnju širom sveta. 

- Ostaje nepoznato šta je bila tema razgovora- naglašava Bi-Bi-Si ističući da novinari nisu bili prisutni, osim Putinovog prevodioca. 

TRAMPU DOZLOGRDILE MEDIJSKE PODVALE: Lažna vest o tajnoj večeri sa Putinom je bolesna!

Bivši britanski ambasador u Rusiji ser Endru Vud smatra da nije "strašno neuobičajeno" da jedan lider priđe drugom kako bi razgovarali za večerom, iako to jesu obično "poprilično formalni prilike". 

- Ali ono što se ističe je da se Tramp oslonio na Putinovog prevodioca, osim ako je, kao što Bela kuća tvrdi, to bila iskreno prijateljska i rutinska razmena reči, dok se američki predsednik kretao kroz sobu. Tramp, kome nedostaje diplomatskog iskustva ili možda jednostavno ne brine od detaljima, možda je postupio iz hira i prišao Putinu- navodi Vud. 

Reuters

KRATAK RAZGOVOR! Bela kuća demantuje "drugi sastanak" Trampa i Putina!

Bela kuća je saopštila da je Tramp uz sebe imao samo prevodica koji govori japanski jezik, jer je Trampa sedeo do Aki Abe, supruge japanskog premijera Šinza Abea. 

Drugi bivši britanski diplomata, koji je želeo da ostane anoniman, tvrdi da bi se u normalnim okolnostima, odnosno bez senke koja se nadvila nad istragom o odnosima Trampa sa Rusima, ne bi smatralo da kratak razgovor dvojice lidera za večerom nije na mestu. 

- Događa se da se ljudi isključe i imaju takve male sastanke sa strane. I događa se ponekad da se nađete u takvom formatu gde ne postoji neko da to zabeleži. I događa se ponekad da ste u formatu gde jedino imate tuđeg prevodica jer vaš prevodilac ne zna pravi jezik- naveo je on. 

HOĆE TRAMPA DA PROGLASE LUDIM! Protivnici lidera SAD ne mire se s rezultatima izbora, kažu da je MENTALNO OBOLEO!

Međutim, naglasio je, ono što bi se desilo kada bi bilo reč o britanskoj vladi je da bi odmah nakon diskusije, neki visoki zvaničnik tražio od premijera da precizno objasni o čemu je razgovarao i napravio snimak toga. 

Prema njegovim rečima, da je sastanak zaista trajao jedan sat, kao što je Ian Bremer iz konsultantske grupe Eurazija grup prvi objavio, bilo bi "veoma čudno" u kontekstu zvanične večere lidera "napustiti svoje mesto za stolom na određeno vreme i otići i razgovarati s nekim drugim jer želite da razgovarate s njim". 

PUTIN NAHVALIO TRAMPA: On reaguje na razmišljanje sagovornika, OČEKUJEM NASTAVAK DIJALOGA!​

Zvaničnici Bele kuće naglasili su da se Tramp susreo sa drugim svetskim liderima, uključujući francuskog predsednika Emanuela Makrona i indijskog premijera Narendru Modija, bez prisustva pomoćnika. 

Ali Bremer trvdi da su lideri G20 bili iznenađeni time što se dogodilo. 

Prema njegovim rečima, Tramp i Putin su imali izuzetno prijateljski razgovor pred drugim liderima, a oni nisu mogli da ih čuju. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Ако је сео поред Меланије, није... - "насео"...?!

Lala iz Banata

pre 6 godina

Па не мож* човек више са Путином, ни пиво на миру да... - попије...?!

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija