• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

20.07.2017

08:25

SAD VIŠE NE RUŠE ASADA! Tramp prekida program tajnog naoružavanja pobunjenika u Siriji!

Vesti

SAD VIŠE NE RUŠE ASADA! Tramp prekida program tajnog naoružavanja pobunjenika u Siriji!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp doneo je odluku da obustavi višegodišnji tajni program naoružavanja i obuke umerenih sirijskih pobinjenika koji se bore protiv snaga predsednika Sirije Bašara Asada

 


Rusija je dugo tražila od Sjedinjenih Američkih Država da okončaju taj program Centralne obaveštajne agencije (CIA), navodi AP.

Odluku o postepenom obustavljanju programa preneo je list Vašington post. Taj list naveo je, pozivajući se na izjave američkih zvaničnika, da obustavljanje operacija pokazuje Trampovo nastojanje da nađe načine da sarađuje sa Rusijom.

Taj program pokrenula je administracija Trampovog prethodnika, Baraka Obame 2013. godine kako bi izvršila pritisak na Asada da se povuče, ali su čak i njegove pristalice dovele u pitanje korist programa pošto je Moskva poslala svoje snage u Siriju dve godine kasnije.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders i CIA odbili su da komentarišu navode o obustavljanju programa.

Tramp i ruski predsednik Vladimir Putin dogovorili su početkom jula, na marginama samita G-20 u Hamburgu primirje na jugozapadu Sirije, što je bila prva inicijativa američke administracije da u dogovoru sa Rusima stabilizuje ratom razorenu Siriju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija