• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nezavisna gazeta/Pravoslavac.ru

20.07.2017

10:29

RUSKA CRKVA TRAŽI SASLUŠANJE GORBAČOVA: Poslednji lider SSSR zna detalje o ubistvu carske porodice Romanov?!

Vesti

RUSKA CRKVA TRAŽI SASLUŠANJE GORBAČOVA: Poslednji lider SSSR zna detalje o ubistvu carske porodice Romanov?!

Podeli vest

Episkop Tihon (Ševkunov), koji u ime Ruske Pravoslavne Crkve prati istragu o ostacima za koje se pretpostavlja da pripadaju poslednjem ruskom caru i njegovoj porodici, saopštio je da će crkveni mediji uskoro objaviti nove materijale Istražnog komiteta (IK)
Printscreen wikipedia.org

Reč je o saznanjima do kojih je došlo ovo naučno telo u toku nove istrage u periodu 2015-2017. godine. 

Crkvena komisija i patriotska javnost su uputili svoja pitanja IK

Među zahtevima Crkvene komisije za izučavanje rezultata ispitivanja ostataka pronađenih kod Jekaterinburga pod brojem 11 u delu "Istorijska ekspertiza" navodi se sledeće: Dobiti izjavu od M. S. Gorbačova, bivšeg generalnog sekretara CK KPSS o tome da li je rukovodstvo SSSR-a bilo zainteresovano za zatvaranje pitanja o ubistvu carske porodice.


NAJLEPŠA RUSKA PRINCEZA BILA JE NESUĐENA NEVESTA SRPSKOG KRALJA: Boljševici su je zverski ubili, a Aleksandar je godinama patio zbog njene smrti!

U dokumentu namenjenom IK RF koji je objavljen na sajtu pravoslavie.ru kojim rukovodi Tihon (Ševkunov) sadrži se odeljak "Pitanja u vezi s istragom o 'Jekaterinburškim ostacima' predstavnika patriotske javnosti koji se dugi niz godina bave temom ubistva carske porodice".

TITOVO UKRAO BLAGO ROMANOVIH: Rusija nudi razmenu: List Miroslavljevog jevanđelja za plavi safir!

U ovom odeljku su prikupljene različite verzije koje se sreću među nacional-monarhistima već mnogo godina i koje je islednicima predloženo da prokomentarišu.

Među verzijama ima i takvih koje direktno ukazuju na ritualni karakter ubistva poslednjeg ruskog cara i njegove porodice. 

- Ko je i s kojim ciljem na zidu podruma Ipatijevskog doma napisao strofu iz pesme H. Hajnea o caru Valtasaru? Da li savremena istraga istražuje sve svetogrdne grafite koje je zabeležila istraga N. A. Sokolova (belogardejski islednik koji je 1918. godine proučavao streljanje carske porodice - prim. „NG") na zidovima Ipatijevskog doma? Da li istraga ima drugo objašnjenje za kabalističke znake koje je dešifrovao Enel (Skarjatin)? Da li su stručnjaci izvršili ekspertizu ovih znakova? - pitaju patrioti IK.

Vladika Tihon je saopštio da je jedan od stručnjaka koje je RPC angažovala za rad na istrazi glavni urednik sajta "Ruska narodna linija" Anatolij Stepanov. 

Upravo je ovaj konzervativni sajt prvi napisao da RPC ne odbacuje verziju o ritualnom ubistvu carske porodice.

PUTIN I ROMANOV SU PROMENILI SVET: Predstavljene knjige o dva ruska lidera!

Zajedno sa zahtevom patriotske javnosti na crkvenom sajtu pravoslavie.ru izložene su verzije bele organizacije o tome da su organizatori streljanja carske porodice Filip Gološčokin i Jakov Jurovski navodno doneli rukovodiocu boljševika Jakovu Sverdlovu glave Nikolaja II i carice Aleksandre Fjodorovne u alkoholu. Pritom se u publikaciji Gološčokin naziva Isak, a Jurovski i Sverdlov imaju naziv Jankeli, što su njihova istinska imena.

Nikolaja II i članove njegove porodice koji su streljani 1918. godine u Jekaterinburgu Ruska Pravoslavna Crkva je kanonizovala 2000. godine.

O njihovoj tragičnoj sudbini možete nešto više saznati u sledećem video zapisu!!!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Metla

pre 6 godina

Treba mu suditi u Jekaterinenburg, Carevski streljacki vod da bude spreman Gorbacove likvidacije.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija