• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

22.07.2017

17:16

ERDOGAN OSUDIO IZRAEL:  Nasilje u jerusalimu eskaliralo zbog "prekomerne" upotrebe sile!

Vesti

ERDOGAN OSUDIO IZRAEL: Nasilje u jerusalimu eskaliralo zbog "prekomerne" upotrebe sile!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je danas Izrael, zbog, kako je ocenio, "prekomerne" upotrebe sile dan posle nasilja koje je izbilo zbog postavljanja metalnih detektora u Jerusalima na ulazu na sveto mesto na kojem se nalazi džamija Al Aksa

- Osudjujem prekomernu upotrebu sile od strane izraelskih snaga prema našoj braći koji su se okupili za molitvu petkom- izjavio je Erdogan u saopštenju objavljenom na vebsajtu turskog predsedništva.

Erdogan je rekao da govori u svojstvu rotirajućeg predsedavajućeg samita Organizacije za islamsku saradnju.

Napetost zbog izraelskih bezbednosnih mera na svetilištu u Jerusalimu prerasla je u nasilje u kome je juče ubijeno troje Palestinaca i troje Izraelaca.

(VIDEO) KRVAVI NEMIRI U JERUSALIMU: U sukobima s izraelskom policijom ubijena tri Palestinca!

Jedan Palestinac ubio je nožem troje Izraelaca u njihovom domu u jednom jevrejskom naselju na Zapadnoj obali, a tri Palestinca su poginula u sukobima koji su izbili zbog detektora za metal postavljenih na ulazu na sveto mesto gde se nalazi džamija Al Aksa.

Tenzije koje su kulminirale juče rasle su već nedelju dana posle napada u kome su ubijena dva izraelska policajca 14. jula u starom gradu Jerusalimu. 

Izraelci koji smatraju da je oružje napadača bilo skriveno na Hramovoj gori, gde se nalazi džamija Al Aksa, tada su odlučili da instaliraju metalne detektore na ulasku na to sveto mesto, treće najsvetije mesto za muslimane. 

NASMRT IZBODENI: Tri Izraelca ubijena, četvrti povređen, policija likvidirala napadača!

Erdogan je ocenio da je postavljane tih detektora neprihvatljivo i pozvao medjunarodnu zajednicu da deluje bez oklevanja da se uklone ti detektori koji sprečavaju slobodu veroispovesti na Hramovoj gori.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija