• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.07.2017

16:37

AMERI PROVOCIRALI NACIONALNU GARDU IRANA: Novi incident u Persijskom zalivu!

Vesti

AMERI PROVOCIRALI NACIONALNU GARDU IRANA: Novi incident u Persijskom zalivu!

Podeli vest

Iranska elitna revolucionarna garda saopštila je danas da je američki nosač aviona ispalio upozoravajuće hice u incidentu sa iranskim čamcima, saopštila je novinska agencija Irna, prenosi AP

Kako se navodi, američki nosač i prateći brod približili su se iranskoj naftnoj platformi u Persijskom zalivu, a helikopter sa broda je leteo blizu brodova Iranske elitne revolucionarne garde.

Incident se dogodio u petak popodne, a američki čamci napustili su tu oblast odmah nakon toga.


Američka mornarička peta flota sa sedištem u Bahreinu nije bila dostupna za komentar.

Navodi se i da je to još jedan incident u nizu, jer je u utorak američki partolni čamac ispalio hice upozorenja blizu iranskog čamca za koji su američki mornari kazali "da im se opasno približio".

(VIDEO) AMERIKANCI VEĆ PRIZNALI PORAZ I POKUPILI PRNJE! Opusteli letnjikovci ambasade SAD u Moskvi!

Danas je održan i sastanak iranskog parlamentarnog Odbora za nacionalnu bezbednost i spoljne poslove sa zamenikom ministra spoljnih poslova i višim pregovaraačem Abasom Aragčijem, na kome su razmatrane mere kojima bi država mogla da odgovori na paket američkih sankcija koje se odnose i na tu zemlju.

Iranske snage smatraju da je prisustvo Amerikanaca u Zalivu provokacija i optužuju američku mornaricu za neprofesionalno ponašanje, naročito kod Ormudskog prolaza, na samom ulazu u Persijski zaliv, kroz koji se odvija trećina trgovine naftom.

Teheran i Vašington nemaju diplomatske odnose od 1979. godine kada su iranski militantni studenti napali američku ambasadu i uzeli 52 Amerikanca kao taoce, koje su držali 444 dana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija