• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.07.2017

20:41

BREGZIT SE MOŽE ZAUSTAVITI: Gradonačelnik Londona zagovara novi referendum!

Vesti

BREGZIT SE MOŽE ZAUSTAVITI: Gradonačelnik Londona zagovara novi referendum!

Podeli vest

Gradonačelnik Londona Sadik Kan nagovestio je da bi laburisti glasačima mogli da ponude šansu da se promeni kurs Bregzita na sledećim izborim, tako što će se zavetovati da ne napuste Evropsku uniju ili održati novi referendum

U intervjuu za engleski list "Gardijan", Kan je rekao da postoji način da se spreči Bregzit.

- Da. Ja sam optimista. Da bi tako nešto imalo kredibilitet u britanskoj javnosti, morao bi da postoji manifest Laburista, zato što bi javnost, razumljivo, rekla - čekaj glasali smo da izađemo, a sad nam mašete srednjim prstom.

On smatra da bi laburisti morali da "nacrtaju" kuda bi se išlo ukoliko bi pobedili na sledećim parlamentarnim izborima i da bi mogli da "nadmaše" rezultate referenduma na kome je izglasan izlazak iz EU, prosto rekavši da ne žele da izađu ili da održe drugi referendum, piše Politiko.

Kan misli da će Bregzit unazaditi London, jer je prema njegovim rečima, nelogično očekivati status kvo ili čak bolje pogodnosti sa EU van nje.

Portparol laburista odgovorio je Kanovom predlogu rekavši da ta partija poštuje rezultate referenduma, prenosi Politiko.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 5 godina

Sadik Kan je protiv brexit, zašto?, zato jer brexit zaustavlja priliv izbjeglica prvenstveno muslimana iz Pakistana odakle je Sadik Kan, pa onda Bangladeša, Afganistana, Sirije, Iraqa i ostalih zemalja naseljenih prvenstveno muslimanima.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17