• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.08.2017

20:58

TRAMP JE SPREMAN DA RATUJE SA SEVERNOM KOREJOM: Izjava američkog senatora uzburkala svet!

Vesti

TRAMP JE SPREMAN DA RATUJE SA SEVERNOM KOREJOM: Izjava američkog senatora uzburkala svet!

Podeli vest

Republikanski senator Lindzi Grejam izjavio je danas da bi američki predsednik Donald Tramp pre ratovao kako bi uništio Severnu Koreju nego što bi dozvolio toj zemlji da razvije raketu dugog dometa sa nuklearnim naoružanjem

Grejem tvrdi da mu je to preneo Tramp, preneo je AFP. 

- Postoji vojna opcija: Uništiti severnokorejski program i samu Severnu Koreju - rekao je Grejam za "Tudej šou" na En-Bi-Siju. 

Prošle nedelje, severnokorejski lider Kim Džong-un hvalio da bi njegova zemlja mogla da napadne bilo koju metu u SAD nakon što je Pjongjang izvršio najnoviju probu interkontinentalne balističke rakete. 

Grejam je rekao da ukoliko diplomatija, naročito pritisak iz Kine, ne uspe da zaustavi severnokorejski program onda SAD neće imati izbora sem da preduzmu razarajuće vojne akcije. 

- Doći će do rata sa Severnom Korejom zbog raketnog programa ukoliko nastave da pokušavaju da pogode Ameriku interkontinentalnm balističkim raketama - rekao je Grejem, ponovivši da mu je to Tramp rekao.

- Verujem mu. Da sam na mestu Kine, takođe bih mu verovao i uradio nešto zbog toga. Možete da zaustavite Severnu Koreju, vojno ili diplomatski - poručio je Grejem. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija