• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.08.2017

20:35

LUDA PLANETA! OTAC RODIO SINA! Transseksualac iz SAD se porodio!

Vesti

LUDA PLANETA! OTAC RODIO SINA! Transseksualac iz SAD se porodio!

Podeli vest

Tristan Riz (34) iz Portlanda, koji je rođen kao žena, doneo na svet dečaka Lea. Iako je promenio pol, ostavio je ženske polne organe kako bi imao mogućnost da dobije dete

Amerikanac Tristan Riz (34) iz Portlanda u Oregonu pre dve nedelje se porodio i na svet doneo dečaka Lea. Riz, koji je rođen kao žena, ali je u međuvremenu promenio pol, zadržao je ženske polne organe kako bi imao mogućnost da rodi dete u braku sa suprugom Bifom Čaplovom.

Ostvario mu se san

Transseksualac se porodio u bolnici u Portlandu. Mali Leo je njegovo prvo biološko dete sa partnerom Bifom, a njih dvojica imaju još dvoje usvojene dece, ćerku Hejli i sina Rajlija.

Ovo je normalno
Ne smeta mi što će mali Leo imati dvojicu tata jer polako postaje prihvatljivo da transseksualci rađaju
Tristan Riz

-Presrećan sam. U trenutku kad se Leo rodio, osetio sam neverovatne emocije, kao da me je obasjala Božja svetlost. To je bio najdivniji dan mog života. Sjajno je to što možemo da uživamo s Leom od njegovog prvog dana i posmatramo ga kako raste - rekao je Tristan.

On kaže da je mislio da nikad neće moći da zatrudni.

- U početku nismo ni razmišljali o toj opciji. Pio sam muški polni hormon testosteron jer sam i dalje bio u procesu promene pola. Zato sam mislio da je nemoguće da začnem. Osim toga, usvojili smo dvoje dece Bifove sestre jer ona nije mogla da se stara o njima, što nas je ispunilo. Međutim, vremenom mi se javila potreba da imam i svoje dete, pa je Bif prihvatio ideju - ispričao je Tristan.

Informer

Prema njegovim rečima, lekari su mu preporučili da prekine s terapijom testosteronom, što je odmah i učinio.
- Ubrzo sam ostao trudan, međutim imao sam pobačaj u šestoj nedelji, što me je slomilo - otkrio je Tristan.

Nekoliko meseci nakon pobačaja, on i Bif su opet počeli da rade na potomstvu. Trebalo im je šest meseci da Tristan zatrudni.
- Jedno jutro sam se probudio sa mučninom. Odmah sam uradio test za trudnoću, koji je bio pozitivan. Sve sa trudnoćom je bilo u redu, jedino što mi je smetalo jesu pogledi ljudi na ulici. Svi koji bi videli da imam bradu i trudnički stomak bili bi u šoku. Piljili bi u mene i proučavali me, ali niko me nije vređao niti mi je prilazio. U međuvremenu sam se navikao- naveo je Tristan.

Nije manje muško

Kako je istakao, njemu ne smeta to što će mali Leo imati dvojicu tata jer polako postaje prihvatljivo da transseksualci rađaju.
- Nadam se da će transrodni muškarci prihvatiti to da nisu manje muškarci ako rode dete - zaključuje Tristan.

 

I ovi muškarci su rodili decu

Informer

- Tomas Biti - transseksualac poreklom sa Havaja prvi je muškarac koji je rodio dete. On je imao veštačku oplodnju, a porodio se 28. juna 2008. i rodio ćerku Suzan Džulijet, nakon čega je dobio još dvoje dece, sinove Ostina Aleksandra i Džensena Džejmsa.

Informer

- Rafi Doerti - Izraelac, koji je rođen kao žena, porodio se u januaru 2016. i rodio ćerku Eti Rouz. On je dete začeo vantelesno i samohrani je roditelj.

Informer

- Fernando Markado - transseksualac iz Ekvadora u septembru 2016. rodio je sina u vezi sa transseksualkom Dijanom Rodrigez. Ona je rođena kao muškarac i zvala se Luis, ali je promenila pol.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija