• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

06.08.2017

16:51

KARLA DEL PONTE: U Siriji teži zločini nego u Jugoslaviji!

Vesti

KARLA DEL PONTE: U Siriji teži zločini nego u Jugoslaviji!

Podeli vest

Nezadovoljna rezultatima rada istražne komisije UN o Siriji čiji je član, bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte je najavila ostavku, rekavši da su u Siriji počinjeni gori zločini nego na tlu bivše Jugoslavije ili Ruande

- Frustrirana sam, odlazim. Napisala sam ostavku i poslaću je narednih dana - rekla je ona u intervjuu za švajcarski list "Blik".

Ona je navela da posle pet godina ne može više da ostane u komisiji koja "ne čini apsolutno ništa".

- Nismo imali nikakvog uspeha - navela ona.

Optužila je članove Saveta bezbednosti da ne žele da sprovodu pravdu i dodala da sve dok ne bude uspostavljen Tribunal za zločine u Siriji svi izveštaji su potpuno beskorisni. Kako je dodala, "sada su svi u Siriji na strani zla".

- Na početku je bilo dobrih i loših. Opozicija je bila na strani dobra, a vlada na strani zla - ocenila je Del Ponte.

AP photo/beta

- A sada su svi u Siriji na strani zla. Asadov režim je počinio strašne zločine protiv čovečnosti i koristio hemijsko oružje, a opoziciju čine ekstremisti i teroristi - ocenila je ona. Tamo, kako je navela, nema škola, ni institucija.

- I verujte mi: tako strašne zločine kao u Siriji, nisam videla ni u Ruandi, ni u bivšoj Jugoslaviji - rekla je ona. Prema njenim rečima, to je skandal za međunarodnu zajednicu. 

- Mislili smo da je međunarodna zajednica nešto naučila u Ruandi. Ali ne, ništa nisu naučili - naglasila je ona.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SERGIJE

pre 6 godina

Za vas pi biou uspjeh izgleda da uhapsite G-dina Vladimira Vladimirovica to bi po vasim mjerilimo bio uspjeh zar ne. A u stvari odete u ameriku i navatate krivaca kolko hoooos......

Boris

pre 6 godina

Sve je to draga gospo?o, vasih sa zapada ruku djelo.

bojanis

pre 6 godina

vidi pa sad ovu znaci bog za takve nepostoji pa to je bre najveci zlocinac u istoriji covecanstva jedana od najvecih i zive po 100 godine kazna za takve ni od pravde ni od boga .

Maki

pre 6 godina

Dali je moguce da si tek sad primetila da ste i u Siriji pocinili veliki zlocin a jos niste odgovarali ni za Jugoslaviju ni za ruandu zlocinci jedni doci ce vam kraj

sumadinac neprskani

pre 6 godina

pa tu su se ovi tvoji bolje pripremili .

Srbin sa zaštićenim poreklom

pre 6 godina

Ђубре се огласилоооооооооооооооооооооо..........

Nina

pre 6 godina

Svi znaju da je tamo poslata da napravi "dokaze" da bi unistili Asada, Siriju i Sirijce. Ali nisu joj lazi uspele i nije uspela da ih svet prihvati kao istinu. A sve je pokusala, pa cak i te "spasioce" u novim belim kacigama kao da nigde prasine nisu videli a kamoli rata, pa glumci da glume povredjene, pa decu povredjenu su paradirali, pa ponovo tu istu decu su slikali pa slikali pa slikali, pa sta sve nisu radili. (Sacuvala sam slike deteta koje je "spasavano" cetri puta) Bila se utisala pa sam pomislila da je negde u zatvoru zato sto je unistila dokaze o trgovini organa i o drugim nedelima protiv Srba.

Mara

pre 6 godina

Naravno da nista niste naucili jer zlo koje sprovodite,nije konstruktivno vec je destruktivno.U destrukciji sva vredna saznanja idu u korpu za otpatke a na povrsinu isplivava cisto zlo.Vasa kaubojska politika je orijentisana samo na materijalisticke pobude jos iz doba kad ste pobili sve starosedeoce cim ste naselili americki kontinent.Ostali ste do dana danasnjeg samo primitivni kravari a  rec demokratiju ste preveslali u sluzbu nacistickih i fasistickih nedela koja cinite svuda po svetu,sramno zamenjujuci teze i okrivljujuci zemlje koje ste na zlocinacki nacin napali.Stid me je zbog vas amerikanaca sto pripadam ljudskoj rasi.\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija