• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.08.2017

18:38

RUSKOG TAJKUNA ĆE RAZVOD KOŠTATI 4,6 MILIJARDI DOLARA! Abramovičev raskid braka mogao bi da postane najskuplji u istoriji!

Vesti

RUSKOG TAJKUNA ĆE RAZVOD KOŠTATI 4,6 MILIJARDI DOLARA! Abramovičev raskid braka mogao bi da postane najskuplji u istoriji!

Podeli vest

Ruski oligarh, čije se bogatstvo procenjuje na 9,2 milijarde dolara, mogao bi da ostane bez polovine imetka prilikom raskida braka od treće supruge Darije Daše Žukove (36), spekulišu britanski mediji

Ruskog oligarha i vlasnika britanskog fudbalskog kluba Čelsi Romana Abramoviča (50) razvod od treće supruge Darije Daše Žukove (36), koji je u ponedeljak najavio, mogao bi da košta čak 4,6 milijardi dolara, pišu britanski mediji. Oni navode da je Abramovič "težak" 9,2 milijarde dolara, a da prema zakonima u Britaniji, gde par inače živi, žena može da traži polovinu muževljevog bogatstva. Ako Daša zaista dobije te pare, biće to najskuplji razvod u istoriji.

Žestoko se svađali

Stručnjaci objašnjavaju da britanski sudovi supružnike tretiraju jednako, pa se tako i imovina deli napola.
- S obzirom na to da Roman i Daša žive u Londonu, verujem da će se tu i razvesti. Daša tako može da dobije polovinu bogatstva svog muža, sa kojim je u braku bila deset godina. Ako Abramovič ima 9,2 milijarde dolara, to znači da Daša može da traži 4,6 milijardi - objašnjava britanska advokatica Aješa Vardag.

Kap koja je prelila čašu
Par se rastao bog nesuglasica oko ostrva Nova Holandija na Nevi u Sankt Peterburgu, koje je Roman kupio za 466,5 miliona dolara

Ona dodaje da bi Roman, koji je 139. na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi sveta, mogao da insistira da se brakorazvodna parnica održi u Rusiji jer bi to njemu išlo naruku.

- U Rusiji su zakoni drugačiji. Međutim, i Daša to dobro zna, pa ne verujem da će pristati na to da se razvede u Moskvi - kaže Vardagova.

Ona veruje da su se njih dvoje već dogovorili oko svega i da će razvod proći bez većih skandala, budući da su u zajedničkoj izjavi najavili da će ostati prijatelji.

RAZVOD VEKA! ŽENA ĆE OPELJEŠITI RUSKOG TAJKUNA! Abramovič će morati da podeli bogatstvo od 7 milijardi dolara!

 

 

Ima tri braka za sobom

- 1987-1990. Olga Jurevna Lisova. Sa Romanom nije imala dece, a on se obogatio nakon razvoda

- 1991-2007. Irina Malandina, stjuardesa. Sa njom ima petoro dece. Posle razvoda dao joj je 150 miliona dolara u kešu i četiri vile vredne između jedne i dve milijarde dolara. Pokušala je da mu uzme polovinu od tadašnjih 13 milijardi bogatstva, ali nije uspela

- 2008-2017. Darija Daša Žukova, manekenka. Sa Žukovom ima dvoje dece. Venčali su se 2008, a upoznali 2005, dok je on bio u braku sa Irinom. Ona je tada bila u vezi sa britanskim lordom Fredijem Vindzorom. Pre njega bila je u vezi sa teniserom Maratom Safinom

Međutim, ruski preduzetnik Anton Vuima tvrdi da se par žestoko svađao, a da je sve kulminiralo pre godinu dana kad je Roman za 466,5 miliona dolara kupio ostrvo Nova Holandija na Nevi u Sankt Peterburgu. Vuima, koji je posredovao prilikom kupovine, kaže da su Roman i Daša stalno vrištali jedno na drugo i to pred svima.

- Svađali su se oko uređenja ostrva. Roman je hteo da tamo napravi mini Evropu, sa kulturnim centrima, parkovima i restoranima. Daša je, s druge strane, insistirala da se od ostrva napravi mala Ibica sa puno noćnih klubova i plaža - rekao je Vuima.

Rastavljeni od Nove godine

O tome da su Abramoviči dugo u lošim odnosima svedoči njihov komšija, koji nije želeo da otkrije ime. On je za britanski "Dejli mejl" izjavio da par još od Nove godine ne živi zajedno.

- Znam sigurno da su se Roman i Daša rastavili još posle Božića. To je za njih bila prava noćna mora jer su deca teško prihvatila vesti. Roman je morao da pronađe način da sve objasni njegovoj i Dašinoj deci - sinu Aronu, Aleksandru (8) i ćerki Lei Lu (4). Takođe, imao je problema i sa ostalo petoro dece koje ima iz prethodnog braka. Oni su jako vezani za Dašu i vole da se igraju sa polubratom i polusestrom - rekao je komšija.

Njegove navode potvrđuje i to što par poslednjih meseci nije viđen zajedno. Daša je u junu objavila fotografiju na društvenim mrežama na kojoj pozira nasmejana sa decom bez burme na ruci. Roman je prošle nedelje viđen na jednoj zabavi u Sankt Peterburgu bez supruge, dok je Daša u isto vreme uživala na jahti sa prijateljima, među kojima je bila i čuvena američka voditeljka Opra Vinfri.

Od siročeta do milijardera

Inače, Roman Abramovič postao je siroče kad je imao dve i po godine. Njegova majka Nahim umrla je kad je on imao godinu i po dana tokom pokušaja abortusa. Otac Arkadij poginuo je godinu dana kasnije na građevini. Roman je nakratko bio poslat u sirotište, ali su ga ubrzo zatim usvojili rođaci. On nikada nije voleo školu, pa se kao student ispisao sa koledža.
Počeo je da se bogati 1990. godine na malim investicijama u naftnom sektoru i farmama svinja. Brzo je stekao prvi milion i nastavio da ulaže u naftne kompanije i izvozi metal, zbog čega je za kratko vreme postao milijarder. Dobar je prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina, za kojeg kaže da ga voli kao oca.

Najskuplji razvodi na svetu

- 3,8 milijardi $ - američki trgovac umetninama i uzgajivač konja francuskog porekla Alek Vildenstajn dao je supruzi Žoselin Vildenstajn prilikom razvoda 1999.
- 1,7 milijardi $ - australijski medijski magnat Rupert Mardok dao je Ani Mardok prilikom razvoda 1999.
- 1,2 milijarde $ - britanski biznismen i bivši vlasnik Formule 1 Berni Eklston dao je Slavici Eklston 2009.

Daša Žukova je ćerka ruskog oligarha Aleksandra Žukova, vlasnika međunarodne investicione grupe "Interfinance", koja ulaže u poslove sa naftom. Majka joj je naučnica Jelena Žukova, koja se od Aleksandra razvela kad je Daša imala samo tri godine. Jelena se zato sa Dašom preselila u SAD kako bi radila u Kaliforniji. Darija je na Univerzitetu Santa Barbara diplomirala slovensku književnost. Veliki je ljubitelj umetnosti i član je borda direktora Metropoliten muzeja u Njujorku.
Inače, Daša je oduvek bila viđena u američkom visokom društvu. Jedna od najboljih prijateljica joj je ćerka američkog predsednika Ivanka Tramp, sa kojom se redovno viđala u Njujorku. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane
Politika

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izrazio je očekivanje da će delegacije (tzv.) Kosova i Srbije na današnjem sastanku u Briselu pronaći rešenje za pitanje dinara koje je zadovoljavajuće za obe strane dodajući da Amerika ceni poruke koje šalje zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi u vezi spremnosti da se ponude kompromisna rešenja, prenosi Gazeta ekspres.

18.04.2024

13:52

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija