• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/ Jutarnji list

09.08.2017

23:12

(VIDEO) KADA TRAMP ZAPRETI VATROM I BESOM: Ovako je predsednik SAD, ŠOKIRAO JAVNOST ALI I NAJBLIŽE SARADNIKE!

Vesti

(VIDEO) KADA TRAMP ZAPRETI VATROM I BESOM: Ovako je predsednik SAD, ŠOKIRAO JAVNOST ALI I NAJBLIŽE SARADNIKE!

Podeli vest

"Nastavite li pretiti SAD suočićete se s vatrom i besom!' Bila je to prva rečenica američkog predsednika Donalda Trampa nakon što je Washington Post dan ranije objavio analizu stručnjaka američke obavještajne službe u kojoj stoji da je Severna Koreja uspela dovoljno da smanji nuklearnu bojevu glavu te da je smesti u jednu od svojih balističkih raketa, za koje se već zna da mogu dosegnuti bilo koji deo SAD

Usled zveckanja oružjem na Korejskom poluostrvu ova njegova oštra reakcija, koja je uključivala i pretnju silom kakvu svet nije video, šokirala je dobar deo javnosti, a posle se pokazalo - i njegove najbliže saradnike.

Na prvi pogled je izgledalo kao da je Trampova reakcija unapred isplanirana budući da je predsednik pred sobom imao komad papira. Međutim, New York Times je otkrio da je sve bila čista improvizacija, a na Trumpovom papiriću bile su "crtice" o američkom problemu s opojnim drogama o kojem je trebalo govoriti.

Dakle, rečenicu o 'besu i vatri' izvukao je iz glave i, posle se ispostavilo, s njom pokrenuo celu lavinu. Nekoliko sati posle iz Pjongjanga su javili da pomno razmatraju napad na američke baze na otoku Guamu što je izazvalo pravu histeriju.

 

 

Državni sekretar Reks Tilerson, već naviknut na pospremanje Trampovog nereda, pokušao je da ublaži retoriku te je poručio Amerikancima da mogu mirno spavati.

Međutim, sa spornom rečenicom i opšte stavom o celom problemu Tramp nije razbuktao samo sukob s Kim Džon unom, već je napravio veliki razdor u vlastitoj administraciji, piše NY Times.

HIT! TEKSAŠKI SVEŠTENIK u kontaktu sa Svevišnjim: BOG JE TRAMPU DAO OVLAŠĆENJE DA UBIJE KIM DŽONG UNA!

S jedne strane ima iskusne veterane kao što su ministar odbrane general Džejms Matis i savetnik za nacionalnu bezbednost general H.R. Mek Master, koji se zalažu za što oštriji pristup problemu severnokorejskog režima. Međutim, na drugoj strani je glavni predsednikov savetnik Stiven Banjon koji smatra da je celi taj sukob sa Severnom Korejom preuveličan i da predsednik daje previše važnosti Kim Džong-unu.

Upravo zbog toga general Mek Master je poslednjih dana na udaru Banjona i njegovog ekstremno desnog nacionalističkog krila. Preko raznih ultradesničarskih portala i društvenih mreža to društvo Mek Mastera zovu slabićem koji ne zna da izađe na kraj s Iranom, problemima s kojima je suočen ključni američki saveznik Izrael i uopšte terorizmom.

Ispod svih tih tekstova i poruka stoji hashtag #FireMcMaster (otkaz Mek Masteru). Najviše zameraju generalu što je iz svog tima, čim je nakon smene Majkla Flina postavljen za savetnika za nacionalnu bezbednost, izbacio sve ljude povezane s Banjonom. Takođe, glavnog Trampovog stratega još je više razjarila činjenica da je isključen iz bilo kakve rasprave na temu Severne Koreje.

AMERI SE PLAŠE DA ĆE PORAZ ISIS ZNAČITI STVARANJE IRANSKOG CARSTVA: Henri Kisindžer smatra da je NEPRIJATELJ BROJ JEDAN TEHERAN!

Međutim, loša vest za Trampa je da nijedna zaraćena strana u njegovoj administraciji ne podržava njegovu retoriku. Čak je i general Džon F. Keli, bivši marinac odlikovan s četiri zvezdice i novopečeni šef Trampovog kabineta, ostao u čudu kada mu je šef počeo da spominje 'vatru i bes'.

 

 

Jedan insajder za NY Times kaže da je čak svedočio trenutku kada je Trump pročitao vest o napretku nuklearnog programa Severne Koreje. Za list je rekao da je predsednik izgledao ratoborno, ali da nije dao nikakvu naznaku da će takav biti i pred medijima.

- Severnoj Koreji je bolje da više ne preti Sjedinjenim Državama, u suprotnome može da očekuje vatru i bijes, silu kakvu svet još nije video, grmeo je Tramp.

Njegovi saradnici tvrde da je tu frazu već znao da koristi u privatnim razgovorima o Severnoj Koreji tokom kojih je zanovetao što mediji nisu više pažnje dali uspehu njegove ambasadorke u UN koja je uspela da izbori jednoglasnu odluku Saveta bezbednosti o uvođenju novih sankcija režimu u Pjongjangu.

Nakon sporne izjave, Tramp je sa spomenutim komadom papira otišao na sastanak o krizi konzumacije droga, dok su njegovi saradnici počeli da rešavaju krizu koju je on upravo izazvao. Prvi je istupio Reks Tilerson ubeđujući Amerikance da mogu mirno da spavaju?!

BATALI PRAZNE PRIČE! Mekejn poručio Trampu: Nemoj da pretiš ognjem i gnevom, ako ne misliš to da ostvariš!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija