• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.08.2017

18:08

DA SE SPREME NA VREME...Japanci kupuju skloništa za slučaj nuklearnog rata!

Vesti

DA SE SPREME NA VREME...Japanci kupuju skloništa za slučaj nuklearnog rata!

Podeli vest

U Japanu se pretnje koje posednjih dana upućuje severnokorejski lider Kim Džong Un shvataju prilično ozbiljno, piše Independent navodeći da je prodaja podzemnih bunkera u slučaju rata porasla nekoliko puta

Japan je, uz Južnu Koreju, zemlja koja bi se prva mogla naći na udaru Pjongjanga koji poslednjih mjeseci sve češće preti nuklearnim ratom. 

Neke japanske kompanije koje se bave izradom skloništa u slučaju rata objavile su da su uvele liste za čekanje, a porasla je i prodaja pročišćivača vazduha u slučaju da dode do hemijskog rata.

Da u Japanu vlada strah od rata dokazuje i činjenica da su i američke firme koje se bave izradom skloništa pretrpane upitima Japanaca. Jedna firma iz Teksasa objavila je da su im se narudžbine posednjih dana udvostručile, a da većina zahtjeva dolazi iz Japana. 

AMERIKA SPREMA JAVNOST ZA UDAR NA SEVERNU KOREJU: Sat otkucava, nuklearni rat sve izvesniji!

Međutim, nisu samo građani zabrinuti. Japanska vlada je putem televizije emitirala spot kojim savetuje ljude kako da se ponašaju u slučaju napada.

Deo mobilnih raketa takođe je premešten u Tokio, prenosi Index.hr. 

Stručnjaci smatraju da bi projektil iz Severne Koreje do Japana mogao da stigne za desetak minuta.

ŠOK OTKRIĆE! AMERI NA HIROŠIMU BACILI NEMAČKU ATOMSKU BOMBU: Hitler jednu bacio kod Kurska i ceo sovjetski puk pretvorio u pepeo!



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija