• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: CNN

11.08.2017

12:22

EVO KAKO ĆE TEĆI NUKLEARNI RAT IZMEĐU SAD I SEVERNE KOREJE!  Već u prvim minutima UMREĆE STOTINE HILJADA LJUDI!

Vesti

EVO KAKO ĆE TEĆI NUKLEARNI RAT IZMEĐU SAD I SEVERNE KOREJE! Već u prvim minutima UMREĆE STOTINE HILJADA LJUDI!

Podeli vest

Ne postoji "pobednička situacija" ukoliko SAD izvedu preventivni napad na Severnu Koreju, iako to zamišljaju američki vojni zvaničnici, piše CNN

Kako se navodi, milioni nedužnih građana bi se našli u razmeni vatre, bez vremena za evakuaciju, ukoliko SAD i saveznici iniciraju napad na Pjongjang.

- Takva operacija bi sadržala brz i multidimenzionalan napad, a borbu bi mogli da odluče prvi minuti - rekao je penzionisani mornarički kapetan Džeri Hendriks. 

On ističe da nije informisan o specifičnostima mogućeg preventivnog napada, ali je rekao za CNN da bi ta operacija uključivala nekoliko strategija usmerenih na neutralisanje severnokorejskih mogućnosti - da li one bile usmerene na defanzivnu orijentaciju ili na kontranapad. 

- Suprotstavljanje severnokorejskom relativno impresivnom defanzivnom sistemu zemlja-vazduh bi moglo da se učini steltovima F-22, F-35 i bombarderima B-2, kojima bi se priključili japanski i južnokorejski lovci F-16 ii F-15. Takođe, korišćenje bespilotnih letelica bi smanjilo rizik od gubitka pilota - dodaje Hendriks. 

Prema njegovim rečima, SAD bi mogle da dopreme dodatne letelice u region uoči napada, ali suštinski američka vojska može da se osloni na dve velike baze u Južnoj Koreji, u Osanu i Kunsanu. 

- Sa Guama bi Pentagon mogao da podigne bombardere B-1, B-2 i B-52, a u igru bi mogli da budu uključeni i razarači koji se nalaze u Japanu, a koji su opremljeni raketama tipa tomahavk i defanzivnim sistemom koji bi mogao da presretne severnokorejske rakete - istakao je Hendriks. 

Problem mogu da predstavljaju posledice prvog napada. 

- Nekoliko minuta po napadu američki avioni i artiljerija bi morali da koordinišu svoje akcije sa saveznicima kako bi uništili hiljade raketnih bacača koji su usmereni ka južnokorejskoj prestonici Seulu - piše CNN. 

Stručnjaci navode da bi to samo bio početak. 

- Nije problem pogoditi Severnu Koreju, problem je šta dalje sledi. Vi napadnete Severnu Koreju... Pa oni će odgovoriti, a imaju arsenal koji može da uništi Seul. Predviđa se da bi stotine hiljada stanovnika Južne Koreje moglo da umre u prvim satima borbe - od artiljerije, raketa, projektila kratkog dometa, a rat bi mogao da eskalira i do nuklearnog nivoa, što bi dovelo do desetine miliona žrtava i destrukcije 11. najveće ekonomije sveta. S tim se kockate - navodi se u tekstu CNN-a.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
qwery

pre 6 godina

I srbiji umiru, bez plata, lekova, brige medicinskih radnika od svoje ruke takoreci

Bane

pre 6 godina

oni nisu normalni iii!!!|U ime covecanstva treba pohapsiti i pobiti sve zagovornike ratnih i nuklearnih opcija u svetu!!!

DEDA RAKA

pre 6 godina

Ko li će se upisati u istoriju kao BUDALA ? Čik pogodi!!!!

mina

pre 6 godina

Mogu Ameri samo da ga popuše Kimu.Kina je preblizu da bi se igrali atomskim bombama.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Само идиоти и потпуни кретени...тако размишљају...Па мајку му докле ће судбина човечанства бити у рукама....пар - лудака...?

bubasvaba

pre 6 godina

gospodo iz SADa zasto odma saveznici sto se ne bijete jedan n jedan sa gedzavom severnom korejom A zvace bu;ka gace .

Emil

pre 6 godina

Lijepo je rekao general Clark koji je i vas bombardirao,ukoliko ameri zele od koreje ce napravit parkiraliste...doslovno sravnit ih sa zemljom...proguglajte malo pa vidite kolko aviona,raketa,brodova,podmornica imaju ameri,pa dodajte juznu koreju i japan..a kina i rusija ce samo kmecat jer drugo i nemogu...

emilia

pre 6 godina

Emile, zato sto postoje takvi ka ti, zato nam je svima kako je sada. Umjesto da si za Bivsu Yu. Ti se podvlacis Turcima, drugi amerima i treci rusima. Umjesto da smo svi zajedno slozni i gledamo sebe i da se nedodvoravamo drugima. Jer tako nas i cijene.

Branko

pre 6 godina

Nemaju Ameri muda? Za bombardovanje Srba u BiH im je bio dovoljan scenario Muslimanske granate na pijacu Markale. Za bombardovanje YU im je bio dovoljan Vokerov scenario u Racku. Ameri su izjavimi za bombardovanje YU da ce oni to odraditi usput za 3 dana i onda na miru slaviti godisnjicu NATO alijanse. Svi znamo koliko dana je to trajalo pa su morali potpisati sporazum da ne prodje dok kad bi bio izvrsen napad na jednu suverenu drzavu. Da Ameri imanu muda nebi bezali iz Irakea i postavljali privatnu vojsku koju ce placati 10 milijardi $ godisnje. Nitko e spminje Somaliju, kad su tamo bezali nisu brodovi stigli brzo da ih pokupe koliko im je bilo gusto. Ima toga jos ako te zanima javi se pa cu ti i ostale stvari malo pojasniti.

oblak

pre 6 godina

Nesmeju se zaboraviti predhodni ratovi u kojima su sumanute "vođe" za ime sumanutih ideja žrtvovale desetine miliona ljudskih života. Ako se to do sada dogodilo više puta, ko garantuje da se neće dogoditi opet????

zoran miljkovic

pre 6 godina

Тврдим да ће напад Америке бити толико опсежан у тренутку да ће Корејска војска бити у паници и ништа од претњи лудог кореанца се неће остварити.Тај лудак само прети као Шешељ давних година,будале и јесу будале што су лажљиво не објективне.

asid

pre 6 godina

Nema ništa od nuklearnog rata, Tramp nema ono što se rimuje sa Duda a Kim Džong Un se samo poigrava s njim da to svima pokaže!

Vasko

pre 6 godina

Znaci ostace jedno upraznjeno mesto u UN posto ce Severna Koreja prestati da postoji.

Psihijatar

pre 6 godina

O vasko opet ti sa svojim dubokoumnim misljenjem podguzne americke muve.

srbin

pre 6 godina

Nekapirate vi zasto koreja preti SAD,a SAD zna zbog cega i ubrzano radi da ispravi gresku.Naime nafta nesme da se koristi jer ce doci do epokalipse ukoliko se ne predje na elektricna vozila i to elita u SAD -u zna i radi na prelasku na elektricna vozila a ukoliko u odgovarajucem vremenskom periodu ne predju na elektricna vozila koreja ce bacit bombu na SAD da bi spasila covecanstvo.Jer to je politika Megdana jer znam da znate da vozila na motorni pogon nemo mnogo u Sj.Koreji,a nije ih bilo ni u Yugoslaviji ni u SSSr-u

srbin

pre 6 godina

Politika koju zagovara ceo Slavenski narod odavde do Japana pa i mi srbi je prelazak na elektricna vozila jer to nam nalaze megdan

srbin

pre 6 godina

Nama Srbima narucito pa i Rusima a onda i ostalim Slavenima do japana je dat Boziji dar a to je da sve sto stvaramo je povezano sa strujom a taj nam je dar daje megdan.Nikola Tesla ciji je otac bio pravoslavni svestenik vam je zivi primjer toga jer on je izmislio struju i dao brojne patente na kojima se bazira celokopna danasnja tehnologija.Rusi su prvi napravili radio i televizor i tako realizirali teslin patent.Najvece svetsko trziste elektricnih automobila sa teslinim el.motorima vam je u Kini gde je u setom mesecu prodato 59 hiljada elektricnih automobila

srbin

pre 6 godina

Tih vozila na motorni pogon nije bilo mnogo ni u juznoj koreji dok se nisu umesali ameri,pa ni u kini dok kina nije prihvatila delomicno kapitalisticki naci poslovanja koji je pod kontrolom drzave Kine kao sto je i sve ostalo tj prihvatila je kapitala ulaganja stranaca ali naravno pod kontrolom drzave kine

Amater

pre 6 godina

GENOCIDNA ZEMLJA KOJA SVREMENA NA VREME OBNAVLJA SVOJU ISTORIJU.GOSPODARE SA POLA SVETA A OVA EVROPA CUTI KO SMRADOVI NA OVAKVE STVARI JER SU IM REKLI DA SU RUSI OPASNOST PO NJIH.

Lovre

pre 6 godina

Bila jednom livada, nekoc znana kao S. Koreja. Jedino sto Amerikance zadrzava je Seul, to jest mogucnost prevelikih zrtava u Seulu. E sad, i Juznoj Koreji je dosta straha, znaju i oni da ce prije ili kasnije do rata doci, mozda bolje prije. Nemojmo zaboraviti da su i oni slicni fanatici kao sjeverni susjedi, vjerovatno vec imaju planove evakuacije i slicno. Jedno je sigurno, nuklearno oruzje nije problem, problem je kad ga ima netko ko nema nikakve kontrole da ga upotrijebi, prakticno obiteljsko nuklearno oruzje. Ne moze Trump, ni Putin, ni Kinez da ispali sam nuklearku. Ima procedura ko, kako i zasto. A ko ce kontrolirati debeljka? Alo, pa on moze da ispali raketu na Srbiju samo zato jer sam ga ja nazvao Debeljkom?? DEBELJKO BRE! Aloo, jel me cujes? DEBELJKOOO!!

lala

pre 6 godina

Guco,Guco,debeljico,on moze da ispali raketu na Hvatsku samo zato sto sam ga tako nazvala.Alo bre Guco, Guco,debeljuco,jel me cujes bre

Lovre

pre 6 godina

Hahahaha.. hoce, vec su rakete spremne, samo da nas nadje na mapi. Sta je tebi, da mu pokazu Hrvatsku na mapi, Kim bi rekao: " Sta, da na ovu boraniju da potrosim atomsku??" Zato, nemoj da brines, mi smo sigurni. Bila bi i Srbija sigurna, ali Bondstil je dobra meta takodjer hahaha.. Al ajde, drago mi je vidjeti da Srbi na Informeru imaju smisla za humor :)) To je jedina stvar na koju sam ljubomoran na Srbe, smisao za humor. Drago mi je da ga gubite lagano :))

srbin

pre 6 godina

Pogledajte ruske elektricne kamione na gogle upisite Future kamaz electric truck concept.Pa upisite na gogle Unmanned electric truck to revolutionize kamaz product line

srbin

pre 6 godina

Jer ameri su glavni krivci globalnog zagrijavanja do kojeg dolazi zbog ispusnih plinova,a posledica toga su da danas preko leta imamo velike vrucine i suse a malo kisnih dana zbog cega trpi polojporivreda

Ljubo

pre 6 godina

Samo mirno spavaj ,nista od toga ,moglo se nekada bez najave ,bez dozvole ,bez povoda uz ogromne lazi ,....mnogo se toga promenilo ,....

Makedonac

pre 6 godina

Sve dok ima ludaka i postoji Amerika, nista se nije promenilo

kime opaljuj

pre 6 godina

plase mecku resetom. kake crne dimenzije ako opali kim jednu bojevku bezte, prijateljski vam je savet.

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija