• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.08.2017

23:02

PUCNJAVA I PANIKA! U Keniji nemiri posle pobede Kenijate!

Vesti

PUCNJAVA I PANIKA! U Keniji nemiri posle pobede Kenijate!

Podeli vest

U Keniji su izbili nemiri, posle objavljivanja rezultata predsedničkih izbora, a očevici tvrde da se čuje pucnjava i vriska, javila je agencija AP

Nemiri su izbili nakon što je izborna komisija proglasila da je aktuelni šef države Uhuru Kenijata osvojio drugi mandat, porazivši lidera opozicije Railu Odingu.

Pucnjava se čuje u Kiberi, predgrađu Najrobija, kao i u Kisumi, gradu na jugozapadu zemlje.

"Pucnjava se čuje svuda. Ne znamo kako će se sve završiti, ali molimo se za mir", kaže za AP građanin Kisumija, Lukas Odiambo. 

Kenijata je osvojio 54 odsto glasova, saopštila je večeras izborna komisija, dodajući da je glasanje bilo "kredibilno, fer i mirno". 

Kenijata je, posle objavljivanja izbornih rezultata, pozvao na jedinstvo, navodeći da "nema razloga za nasilje". 

Izborna komisija je, takođe, odbacila tvrdnje Odinge da je glasačka baza podataka hakovana, i da se manipulisalo izbornim rezultatima. 

Ovo je, kako ocenjuje AP, možda bila i poslednja šansa za 72-godišnjeg Odingu da postane predsednik, posle tri neuspeha.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija