• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inquisitr.com/Informer.rs

13.08.2017

08:35

TAJNE PROTOKOLA: Zašto Kejt Midlton, za razliku od Dajane, niko ne zove princezom?

Vesti

TAJNE PROTOKOLA: Zašto Kejt Midlton, za razliku od Dajane, niko ne zove princezom?

Podeli vest

Bez obzira na udaju za britanskog princa Vilijama, Kejt Midlton i dalje nosi tituku vojvotkinje od Kembridža. Zašto se Kejt, za razliku od pokojne Dajane, nikada ne naziva princezom?

Odgovor se krije u činjenici da pripadnici britanske kraljevske porodice imaju nekoliko titula, od kojih biraju onu najveću. 

U slučaju Kejt Midlton, njena zvanična titula je Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Ketrin, vojvotkinja od Kembridža, grofica od Straterna i baronica od Kerikferdžusa. 

Dok je Dajana bila rođena u porodici britanskog plemstva, to nije bio slučaj sa Kejt, pa se ova mlada dama opredelila za titulu vojvotkinje. 

Britanska princeza svakako ulaže veliki trud u održanje Dajaninog nasleđa, pretežno dobrotvornim radom s ljudima obolelih od mentalnih bolesti. Štaviše, Kejt, Vilijam i Hari su osnivači kampanje "Heads Together", koja za cilj ima uklanjanje stigme sa ljudi sa mentalnim bolestima. 

Princeza osim toga ukazuje poštovanje Dajani brojnim odevnim kombinacijama koje su nastale po uzoru na Dajanin stil.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija