• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok

13.08.2017

13:09

KIJEV I SAD ĆE ZAŽALITI ZBOG AMERIČKE BAZE UKRAJINI! Moskva: Pomorski centar kod Odese je neprijateljski akt!

Vesti

KIJEV I SAD ĆE ZAŽALITI ZBOG AMERIČKE BAZE UKRAJINI! Moskva: Pomorski centar kod Odese je neprijateljski akt!

Podeli vest

Izgradnja operativnog centra SAD u ukrajinskoj bazi neprijateljski je korak i to neće ostati bez posledica ni za Amerikance ni za Ukrajince, poručuju ruski zvaničnici

Zamenik predsednika Odbora za odbranu i bezbednost Saveta federacije Rusije Franc Klincevič nazvao je izgradnju operativnog centra američke mornarice u ukrajinskoj pomorskoj bazi u Očakovu provokacijom. Prema njegovim rečima, ovi postupci su u suprotnosti sa ukrajinskim zakonom.

SAD su u svoje vreme ubeđivale Gorbačova da se NATO blok neće približiti ni centimetar prema našim granicama. Nažalost, desilo se sasvim suprotno

- Ovo je neprijateljski korak koji se ne može posmatrati drugačije. Ne znam kako ukrajinska vlada namerava dalje da radi sa svojim susedima, kada krši svoje sopstvene zakone. Devedesetih godina tamo je sve bilo napisano i rečeno da je na snazi nesvrstani sistem i neučestvovanje ni u kakvim stvarima. U ovom slučaju postoji proces pripreme pristupanja Ukrajine NATO-u. Sa strane Ukrajine, shvatam ovo kao provokaciju. Ovo neće ostati bez posledica ni za Amerikance ni za Ukrajince - istakao je on.

Zamenik predsednika Odbora za odbranu Državne dume Rusije Jurij Švitkin takođe je komentarisao za RT početak izgradnje operativnog centra. Prema njegovim rečima, nastanak ovakvog centra ne može da ne izazove zabrinutost.

KIJEV U DONBASU SPREMA "OLUJU", ODGOVOR RUSA BIĆE BRUTALAN: Ukrajinci najavili veliku ofanzivu već u novembru!

- Izgradnja vojnih baza u Ukrajini alarmantna je u svakom slučaju. Ona podrazumeva izvesnu eskalaciju napetosti, dok još jednom potvrđuje da Amerikanci iskorišćavaju Ukrajinu kao odskočnu dasku za eventualnu agresiju na našu zemlju. To ne ide u korist mirnog suživota, nažalost, ne samo Ukrajine, SAD i Rusije, već i svih država u Evropi - rekao je on.

Public

Švitkin je napomenuo da se u svim svojim operacijama Amerikanci vode dvostrukim aršinima.

- SAD su u svoje vreme ubeđivale Gorbačova da se NATO blok neće približiti ni centimetar prema našim granicama. Nažalost, desilo se sasvim suprotno. Današnji događaji pokazuju da SAD i njihovi saveznici slede politiku dvostrukih standarda - istakao je ruski poslanik.

DRAMATIČNO, SAD SPREMAJU BIOLOŠKI RAT PROTIV RUSA I SRBA: Hoće da nas pobiju VIRUSIMA!

Američka mornarica započela je izgradnju operativnog centra u ukrajinskom gradu Očakovu. Mediji su preneli da je ceremonija postavljanja kamena-temeljca održana još 25. jula.

(VIDEO) STRAŠNI UKRAJINSKI "FANTOM 2" SPREMAN ZA RUSE: Ovaj tenkić trebalo bi da utera strah u kosti Dombasu!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
XXL

pre 6 godina

Amerikanci nemaju k'o rusi pustu demagogiju već oni sve takvo što smatraju za neprijateljski čin - izbombarduju. E sad rusi su na potezu. Za šta imaju - kalibar? Koliko puta je samo Amerika bombardovala države sa vojnim instalacijama pa i rusima pod nosom nedavno u Siriji za koje smatraju da su pretnja 'nacionalnim interesima Amerike'? I ŠTA su ruje preduzele - NIŠTA.

SasaV

pre 6 godina

Kad neko preterano velica kontinent koji je naseljen engleskim olosem i kriminalcima,mozemo mu samo pozeleti sretno preseljenje,svoj svome uvek tezi a sto se tice Rusije,nijedna vojska koja je udarila na nju nije dobro prosla,bar tako istorijski dogadjaji pokazuju,pa nece ni ova a zanesenjaka uvek ima,kako ce proci neko ce imati prilike da vidi a neko ne......

Marcco

pre 6 godina

Ne veliča čovek ameriku već jasno, na primeru, kaže kako stoje stvari.

XXL

pre 6 godina

Prijatelju @SasaV koja je tvoja poenta odgovora na moj komentar osim što pokazuje da si needukovan i neinformisan sa manjkom pameti i inteligencije u oviru IQ. Inače to sam već komentarisao da sam potomak ruskog oficira peto koleno na ovim prostorima koji je došao na ove prostore i Ti nekog šalješ 'preko bare'. O Isuse-Bože aj pa pozz. živ bio i knjigu u ruke nije sramota da stigneš vreme sadašnjosti i informisanosti.

SasaV

pre 6 godina

Od edukovanih i onih sa prevelikim IQ smo na zalost tu gde smo,nebih komentarisao.Lepo je to sto si ali sreca da nisi drugi,ko bi ti komentar mogao procitati. Za drugog nebih komentarisao,nije u pitanju velicanje ili nevelicanje amerike,pristup im je bahat za razliku od Rusije koja ipak u konacnici ostvaruje svoje ciljeve i na kraju ona tek u poslednjih par godina polako ali sigurno vraca poziciju pravog igraca,izbegavajuci vesto direktan konflikt sa amerikom pa otuda ono NISTA nije preduzela. Sve ono sto su ameri od Iraka,,Sirije,Libije direktno ili posredno unistili rusi stavljaju pod svoju kontrolu,polako,vreme ce pokazati ko i kakav i za sta ima kalibar....

MileD

pre 6 godina

PS " sa manjkom pameti i inteligencije u oviru IQ' Kada si toliko pametan, pomozi čoveku da se edukuje.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Као одговор; Поставити поново руску НУКЛЕАРНУ БАЗУ НА КУБИ...!!

XXL

pre 6 godina

Prijatelju @Lala iz Banata kao odgovor bi bio najadekvatniji - izbombardovati to bez ikakve najave i upozorenja do ispod temelja i objaviti da su 'ugroženi nacionalni interesi Rusije'. Ameri su '62.g. hteli da započnu nuklearni rat zbog tih ruskih baza na Kubi, a zašto bi se rusi sad snebivali da pod svojim prozorom sravne i eliminišu - američku pretnju? Ovi bi podvili rep i rekli bi - this is OK. Pozz.

vlada

pre 6 godina

Što se tiče amerikanaca, oni krše potpisane ugovore, a ne usmene dogovore! Jedna "veštačka tvorevina" /država/ kakva je Amerika, nastala od belosvetskog šljama i ne može da se drugačije ponaša, gde je globalizam /imperijalizam/, a u suštini fašizam, perfidno "ogrnula" u nekakav demokratski plašt, koji natura celom svetu! Za Putina je sve odavno jasno, jedna baza manje-više ali je problem za ukrajnski narod i državu, koju lako mogu da izgube!

janko saraku

pre 6 godina

Ovo si objasnio 100%-tnu situaciju. Bez greske.

R Marković

pre 6 godina

Ovo me je pogodilo u sred srca. Zlotvori u najlepšem ruskom gradu Odesi.

gospon

pre 6 godina

Šta rusi imaju sa Ukrajinom???Suverena i nezavisna država i ima pravo da daje dozvolu kome hoće da instalira bilo šta!Da ne bi pitali Ruse mogu li nešto ili ne???Ko je rusima kriv pa ih prvi susjedi ne vole a vole one s drugog kontinenta?!Ne prdite u vjetar

Nonsense

pre 6 godina

Украјина је без Русије обична колонија Запада, сада је постала предмет пљачке за Сороша и остале каубоје који отимају туђе и малтретирају цео свет.

srbin

pre 6 godina

Gospodjice ukrajina je RUSIJA jer kad krene rus da uzme svoje nece nikog nista pitat jer tada ce celik da goriiiiii,ali znam da gospodjica ne kapira sta ja kazem jer gospodjica samo ume da ratuje ko sta ratuju danas po svetu americke oloske gospodjice

Gogi

pre 6 godina

Ukrajina je ruska regija! A Odesa je uvek bila čisto ruski grad. Prouči istoriju toga grada.

Marcco

pre 6 godina

Tako je. Ali onda nemoj da kukaš kako te Rusi ugrožavaju. Jasno je da kad jednog dana pukne između SAD i Rusije, neće da pikne ni u Rusiji ni u Americi već kod ovih slina koje štite američke interese svojim sopstvenim mesom..... Ukrajinci, Litvanci, Poljaci (po treći put)...

gospon

pre 6 godina

A Rusi ih ne ugrožavaju?!Uzeli im jednu trećinu teritorije i ne ugrožavaju ih?Recimo da BiH uzme srbiji Sandžak,kao većinski Bošnjački dio,pod izgovorom da su ugrožena bošnjačka prava ilišta god,ili bolji primjer Kosova koje je uzeteo od srbije jer je srbije godinama satirala te albance dole,tebi je to ok?Ili ti je ok što rusi rade u ukrajini ili što su srbi namjeravali u HRV i BiH ali nije ok ako neko drugi isto to napravi u rusiji ili srbiji?Davno je trebala biti naučena lekcija da ne želiš drugom ono što ne bi želio ni sebi,jer se na kraju sve vrati baš na tebi(čist primjer srbije s kosovom). Kako god,rusi nemaju ništa s ukrajinom i ukrajina može da prijateljuju s kim želi.Rusi mogu samo da plaču

Marcco

pre 6 godina

Malo nisi pratio šta se dešavalo! Ukrajina prekrši sve dogovore, čoveka koji je pristao da se ponove izbore uhapse i proteraju a mesto zauzme slina (bez izbora, nego smatra da ima ravo na to) koja je istog trena digla vojsku na ruske interese, od neo-nacista napravio društveno-prihvatljivi pokret "demokrata", udario na rusku manjinu po receptu Hrvata da ih sve protera za svagda... Pitaj nekog Nemca koji se razume u istoriju... 90% SS-ovaca koji su operativno držali koncentracione logore nisu bili Nemci ni Austrijanci već Ukrajinci, stoka pravoslavno autokefalna.

Marcco

pre 6 godina

Pa plaču, kao što je plakao Homer kada je greškom skuvao kučnog ljubimca, jastoga, pa ga pojeo da se ne baci.

Branko

pre 6 godina

Bilo bi dobro da se malo vise informisete o suverenosti drzave Ukrajine. Na sajtu logicno.com danas objavljen naslov da se ne zna tko upravlja Ukrajinom, naravno Ameri!?

Mara

pre 6 godina

Sto se vise ceka,oni su sve bezobrazniji i bahatiji,zasto ih neko ne udari po njusci da ne mogu posle toga da se oporave,vise ne pije vodu da pametniji popusta,treba sizofrenicima vracati istom merom, pa kom opanci kom obojci.Udariti im na ekonomiju i totalno obezvrediti dolar,i onako ga vestacki i na laznim osnovama odrzavaju,pa nije sacica psihopata najpametnija u bankarskim manupulacijama.\n

mislav

pre 6 godina

bilo tamo u devedesetima i jedan ugovor koji kaže da se Ukrajina odriče svojih nuklearnih bojnih glava i svog nuklearnog oružja, a zauzvrat sve velike sile, Rusija, SAD, Britanija, Francuska itd.. će garantirati teritorijalnu cjelovitost i suverenost Ukrajine kakva je bila tada. Pa eto, Rusija oće Krim a oće da i dalje vrijedi taj ugovor.... licemjerno kao i obično.

zoran miljkovic

pre 6 godina

САДА СЕ ВИДИ НЕМОЋ РУСИЈЕ,САМО ПРАЗНА УПОЗОРЕЊА,ништа конкретно.Али зато Американци само ћуте и праве, ушли су Русима у грло,а наши проруски издајници још маштају о заштити Русије.Кажу СТИЖУ МИГОВИ,на време за нову годину,АЛИ КОЈУ,ето колико су Руси од РЕЧИ.

iscander

pre 6 godina

Rusija ima puno toga sa Ukrajinom sa ili bez Krima...Recimo međusobno izmješano stanovništvo raznim vezama i milijune Rusa u Ukrajini i milijune Ukrajinaca proruski orijentiranih eto što ima onima koji to neznaju....A gadovi američki-ovdje nemislim na obične ljude nego Mccaina,Mattisa,Trumpa i druge žele upravo to da izazovu Rusiju da "svoje" ubija u slučaju rata

srbin

pre 6 godina

Smrt Fasizmu tj SAD-u a sloboda narodu.Igraju se Ameri vatroma kad krene rujo gorece celik tj Uzece Rus celu Ukrajinu!

Ruje Prpavić

pre 6 godina

Prpa rujama, obruč se sužava. Oni okupirali ceo Krim a sole pamet i nekakvu kvazi svetsku pravdu. Jeste Amerikanci su krivi što su verovali i Grbačovu i Jelcinu i nisu tad napravili bazu u centar Moskve pa bi sada svet bio miran.

ZN

pre 6 godina

Još pre nekoliko godina su se pripremali da izgrade baze na Krimu. Samo su se malo "pomerili" pa baš u prelepu Odesu. Ništa novo. Ameri imaju odavno dugoročni plan da rasture Rusiji i prisvoje sve što mogu. Zato su je i okružilli. I naravno nahuškaće braću da udare na braću, a oni će ih obučiti, opremiti, naoružati (prodati im sve za dobre novce). Uostalom, Olbrajtova je u svoje vreme izjavila da ne može jedna zemlja da raspolaže sa tiliko prirodnog bogatstva, već to pripada celom svetu (a naročito Americi). Zlotvori.

zoki

pre 6 godina

Niko ko ima bilo kakve veze sa Rusijom ne bi rekao Ruje, zato idi i proveri svoj IQ, jer imas pogresnu predstavu o istom.\n

RINGISPIL

pre 6 godina

Vec odavno zivimo u vremenu cuda, nemogucih obrta, strasnih prevara i nepostovanju bas nicega. U cemuje problem za Ruse? Ako je americka nacionalna bezbednost ugrozena na KOSOVU pa ga odvalise Putin je trebao Odesu vec da pocisti sa planete i na samu pomisao da konjokradice tamo nesto grade ALI, ALI...

Marko

pre 6 godina

Svako ima pravo na svoje mišljenje. Samo kada počneš da čitaš komentare prvo što ti padne na pamet je: zašto se ljudi bave "visokom " politikom? Šta će biti ako...? Ljudi radite i brinite za svoju porodicu i svoj posao! Budite dobri prema komšijama i prijateljima i više se volite!

Vasko

pre 6 godina

Ma kako da nece da zazale. Evo vec im vidim suze u ocima. Hahaha.

jeremija pali topa

pre 6 godina

Stvarno ne znam šta ove ustaše traže više na našim sajtovima?Možda žele da se vrate na "fabričko podešavanje".

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija