• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok

13.08.2017

16:52

SAD NE MOŽE DA KONKURIŠE MOSKVI: To što oni imaju i nude Evropi je samo KAP ZA RUSKE REZERVE GASA!

Vesti

SAD NE MOŽE DA KONKURIŠE MOSKVI: To što oni imaju i nude Evropi je samo KAP ZA RUSKE REZERVE GASA!

Podeli vest

Tečni prirodni gas iz Sjedinjenih Američkih Država ne može da dominira na evropskom tržištu, smatra vodeći stručnjak nemačke Komercijalne banke za sirovine Ojgen Vajnberg. Glavni snabdevač kontineta i dalje će biti Rusjia koja raspolaže ogromnim rezervama ovog energenta

U intervjuu za "Dojče virčafts nahrihten" on je rekao da se obim isporuka u ovom slučaju ne može porediti sa količinama uvoza ruskog gasa koji se neće smanjiti čak i ako projekat "Severni tok 2" ne bude završen.

Obim isporuka  gasa iz SAD ne može porediti sa količinama uvoza ruskog gasa koji se neće smanjiti čak i ako projekat "Severni tok 2" ne bude završen

Vajnberg misli da će američke sankcije Rusiji verovatno imati pozitivan uticaj na cene u industriji nafte i gasa. Prema njegovim rečima, sankcije će uticati na transport i infrastrukturu, proizvodnju energenata, ali će potražnja nastaviti da raste.

AMERIMA U INAT! KRENUO TURSKI TOK KROZ CRNO MORE: Putin obavestio Erdogana da su radovi na gasovodu počeli!

Nemački stručnjak ističe da će sankcije uticati na različite nivoe proizvodnje. Sa jedne strane, one će povećati vreme izvođenja građevinskih radova i zakomplikovati transport, a sa druge strane, ograničiće Rusiju u dobijanju tehnologije potrebne za ekstrakciju resursa.

Bez obzira na u medijima i političkim krugovima rasprostranjeno uverenje da SAD žele da budu konkurencija Rusiji u isporukama svog tečnog prirodnog gasa, i zbog toga sankcije mogu da se posmatraju kao trgovinski rat, predstavnik Komercijalne banke Nemačke smatra da ne treba preuveličavati mogući efekat. 

PUTIN OD SRBIJE PRAVI ENERGETSKOG MONSTRUMA, AMERI NAM OVO NEĆE OPROSTITI! Beograd, Beč i Budimpešta obnavljaju Južni tok!

On je naglasio da će SAD isporučivati tečni prirodni gas u Evropu, čak i ako gasovod "Severni tok 2" ne počne sa radom.

Printskrin

Osim toga, Rusija će i dalje nastaviti da gasom snabdeva Evropu u istom obimu.

- Naravno, tečni prirodni gas iz SAD predstavlja konkurenciju ruskom gasu, ali obimi ne mogu da se porede -  istakao je ekspert.

Rusija poslednjih godina Evropi prodaje gas po visokoj ceni, ali ona ima mogućnost da stvori povoljnije uslove u poređenju sa snabdevanjem tečnim gasom iz SAD

Na zajedničkom evropskom tržištu gasa udeo američkog tečnog prirodnog gasa suviše je mali da bi njegove isporuke mogle da izazovu značajne promene u industriji, zbog čega bi SAD mogle samo da intenziviraju konkurentsku borbu za evropske kupce, smatra Vajnberg.

PAKLENI PLAN SAD! ZAEV DOVEDEN DA SRUŠI OSOVINU GRČKA - SRBIJA - RUSIJA: Cilj je sprečiti savez pravoslavnih i bratskih naroda!

On je pri tome priznao da je realizacija projekta "Severni tok 2" zaista u opasnosti, ali je malo verovatno da će to ozbiljno uticati na energetsku bezbednost Nemačke. 

U Evropi značaj nemačkog tržišta gasa neće biti smanjen, čak i ako zemlja ne dobije dodatni gasovod za uvoz energetskih resursa iz Rusije. Iako bi "Severni tok 2" samo poboljšao položaj Nemačke, njegovo odsustvo ničim joj ne preti, uveren je predstavnik Komercijalne banke.

Prema njegovim rečima, Rusija poslednjih godina Evropi prodaje gas po visokoj ceni, ali ona ima mogućnost da stvori povoljnije uslove u poređenju sa snabdevanjem tečnim prirodnim gasom iz SAD. 

Public

Međutim, Vajnberg je konstatovao da postoje i neki problemi sa uvozom američkih energenata među kojima je netransparentno formiranje cena u toj oblasti.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 6 godina

To i "vrapci" znaju, na nesreću Olbrajtove - RUSKI resursi ostaju u Rusiji, a vi, kad ste tako jaki - dodjite po njih, to bih voleo da vidim!

fff

pre 6 godina

americka doktrina kaze da se dozvoljava upotreba nuklearog oruzja, zbog prirodnih resursa.. dakle ako rusi zavrnu slavinu i ugroze evropu, a zatim i ameriku, amerika ce krenuti u konacni obracun sa rusijom.. a amerika ima 10 puta jacu vojsku nego svi ostali zajedno.. ne salje dzabe putin pomirljive tonove, dok obama i trump kazu sta hoce i ne zele da se mire...

DEDA RAKA

pre 6 godina

Gde god nafta zamiriše Yenki pruža šapu, silom kroji granice - crta novu mapu. I Rusija nafte ima al' ima rakete, i Njujork i Vašington postali bi mete.Nepregledni Sibir ima sve što Svetu treba , Yenki može to da gleda, ali samo s' neba.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17