• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

14.08.2017

23:59

KURDI PRAVE DRŽAVU: Prihvaćen predlog za referendum o nezavisnosti Kurdistana!

Vesti

KURDI PRAVE DRŽAVU: Prihvaćen predlog za referendum o nezavisnosti Kurdistana!

Podeli vest

Visoka komisija za izbore i referendum iračkog Kurdistana prihvatila je predlog da 25. septembra bude održan referendum o nezavisnosti od Iraka, izjavio je viši asistent predsednika iračkih Kurda Masud Barzani Hemin Havrami

On je na Tviter nalogu potvrdio da je kurdistanska izborna komisija odobrila održavanje referenduma 25. septembra, kao i predsedničkih izbora 1. novembra.

Portparol Komisije Sirvan Zirar rekao je da će na izborima meštani imati i mogućnost glasanja putem interneta, prenosi "Sputnjik".

Barzani je 7. juna izjavio da raspisao referendum o nezavisnosti.

Barzanijeva izjava je naišla na oštre kritike, kako vlasti u Bagdadu, tako i brojnih regionalnih i međunarodnih zvaničnika, koji ovaj potez vide kao pretnju i na lokalnom i na međunarodnom nivou.

Prema izveštaju pojedinih medija, državni sekretar SAD Reks Tilerson je pre zvanične objave u telefonskom razgovoru zamolio Barzanija da odgodi referendum o nezavisnosti Kurdistana.

NOŽ U LEĐA ERDOGANU: SAD započele isporuku oružja sirijskim Kurdima

(VIDEO) ŠOKNATNA NAJAVA ŠEF AMERIČKE VOJNE ŠPIJUNAŽE: Najesen Kurdistan postaje NEZAVISTAN!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija