• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

18.08.2017

20:03

EVROPA MORA DA SE POKLONI PUTINU: Bivši šef Izraelske obaveštajne službe otkriva zanimljive stvari o Rusiji, Americi, Siriji!

Vesti

EVROPA MORA DA SE POKLONI PUTINU: Bivši šef Izraelske obaveštajne službe otkriva zanimljive stvari o Rusiji, Americi, Siriji!

Podeli vest

Svetski poznati geopolitičar Jakov Kedmi, koji je rukovodio obaveštajnom službom Izraela "Nativ" ocenio je da zakon sa novim američkim sankcijama protiv Moskve nema nikakve veze sa Rusijom već samo sa unutarpolitičkom borbom u SAD. On tvrdi da SAD nemaju snage da okupiraju Severnu Koreju, kao i da je Ruska pobeda u Siriji pitanje dana

Kedmi je ukazao i na to da li će se Moskva suočiti realnim sankcijma zavisiti od ishoda političke bitke u Vašingtonu, odnosno  da li će Donald Tramp biti predsednik SAD ili će protivnici uspeti da ga sruše i postave novog šefa države.

Svoju politiku sa Amerikom koordinirati jedino Velika Britanija čija je antiruska starija i patološkija od američke. Sve druge zemlje će gledati da popravljaju odnose sa Moskvom

Evropa protiv SAD

Kedmi je uveren da ni gradnja gasovoda Severni tok-2 ne zavisi od Rusije već od čvrstine njenih zapadnoevropskih partnera jer su Amerikanci u svoje vreme činili sve što su mogli da spreče gradnju gasovoda "Družba", ali ga je Evropa odbranila jer joj je bio potreban.

PUTIN JE JOŠ JEDNOM NADIGRAO ZAPAD: Stotine hiljada Sirijaca se vraća u zemlju da bi se borilo, PODLI PLAN JE PROPAO!

Izraelski ekspert procenjuje da će Evropa (EU) uspeti da nađe svoj put bez diktata SAD, jer je Francuska već zaključila ugovor o gradnji fabrike "Reno" u Iranu uprkos oštrom protivljenju Vašingtona.

Kedmi smatra da će svoju politiku sa Amerikom koordinirati jedino Velika Britanija čija je antiruska starija i patološkija od američke.

ZAHAROVA AMERIKANCIMA: Nama nešto pričate, a 1996. ste u Moskvu u vreći doneli 500 miliona dolara u kešu!

Sve druge zemlje će gledati da popravljaju odnose sa Moskvom. To će im olakšati činjenica da će „jedinstvena EU" prema SAD bivati sve problematičnija.

printscreen

Kedmi naglašava da je vojni udar SAD na Severnu Koreju malo verovatan jer bi mogao bi dovesti do uništenja polovine Južne Koreje, kao i američkog vojnog kontingenta u toj zemlji.

Rusija u Siriji ostvarila potpuni i definitivni vojni uspeh. Istina, to joj je uzelo više vremena nego što je Moskva računala. Sirija staje na noge i obnavlja se i stabilizuje. Spoljno mešanje u stvari Sirije ide svom kraju. Poslednje će otići turske trupe

Sjedinjene Države, prema njegovoj proceni, nemaju snage da okupiraju Severnu Koreju, a to ne bi dozvolile ni Rusija i Kina. Kao što neće dozvoliti ni ujedinjenje Koreje pod američkim uticajem. Zato će se sve završiti kakvim-takvim pregovorima.

PUTIN POBEDIO U TREĆEM SVETSKOM RATU BEZ IJEDNOG METKA: Vašington nokautiran, niko u SAD nije očekivao da to Moskva može da uradi!

Izraelac je uveren da se građanski rat u Siriji primiče kraju i da će Damask i Bašar Asad uspostaviti kontrolu bezmalo nad celom teritorijom zemlje. Svi preostali problemi - kako naglašava - biće rešeni pregovorima.

- Mislim da će do kraja godine biti rešen problem svih teritorija Sirije, a da će određena napetost ostati samo tamo gde su skoncentrisane glavne snage Islamske države. Zbog poraza proturskih snaga, turske trupe će se sa vremenom povući iz Sirije. Nije isključeno da će protiv Islamske države morati da bude primenjena ozbiljna sila i to će se verovatno dogoditi pred kraj 2017. Vašington se više ne meša u unutrašnja pitanja Damaska. Sjedinjene Države odlaze iz Sirije. Grubo govoreći, Putin je nadigrao Sjedinjene Države - ustvrdio je Kedmi.

Neće im biti do Ukrajine

Dodaje i da je Rusija u Siriji ostvarila potpuni i definitivni vojni uspeh. 

- Istina, to joj je uzelo više vremena nego što je Moskva računala. Sirija staje na noge i obnavlja se i stabilizuje. Spoljno mešanje u stvari Sirije ide svom kraju. Poslednje će otići turske trupe - analizira situaciju na bliskom istoku Izraelac.

Beta/AP

Ovaj geopolitičar posebno naglašava da se postepeno smanjuju i želja i sposobnost i EU i SAD da učestvuju u ukrajinskom konfliktu i da će postepena degradacija ukrajinske ekonomije dovesti do pada kijevskog režima:

AMERIČKI SAVEZNICI VIŠE VERUJU PUTINU NEGO TRAMPU: Istraživanje Pev Research Centra šokiralo Vašington!

- Jedino je nejasno da li će se to dogoditi preko izbora ili će radikalni elementi i nacisti doći na vlast preko meteža u državi. To će, kako god bilo, dati priliku oružanim snagama Donbasa da razvoj Ukrajine okrenu u drugom smeru. Ne mislim da će biti potrebno učešće oružanih snaga Rusije u tom konfliktu. A severnoameričkih i zapadnoevropskih vojnika tamo sigurno neće biti - jasan je Kedmi.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija