• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Jutarnji.hr

19.08.2017

14:23

(VIDEO) POLICIJA UŠLA U STAN NAPADAČA IZ BARSELONE: Ono što su ugledali ih je zaprepastilo

Vesti

(VIDEO) POLICIJA UŠLA U STAN NAPADAČA IZ BARSELONE: Ono što su ugledali ih je zaprepastilo

Podeli vest

Policija je u petak, dan nakon što su se u Španiji dogodila dva teroristička napada, ušla u stan glavnog osumnjičenog Muse Okabira (17), koji je bio prvi osumnjičeni da je vozio kombi smrti koji je pokosio ljude u Barseloni, kada je poginulo 13, a ranjeno više od sto ljudi

Britanski mediji objavili su fotografije i video snimak iz stana u kojem je živeo Musa, koji je ubijen juče u akciji španske policije u pokušaju drugog terorističkog napada u Kambrilsu.

U porodičnom stanu u kojem je živio Musa mogu se videti posude, lonci i plastične kutije na kuhinjskoj ploči. Sve je natrpano i neuredno, kao i druge prostorije poput spavaće sobe. 

Na krevetu je mnogo ćebadi, jastuka i stvari, kao da niko nije ni spavao u tim sobama.

Nameštaj je premešten u dnevni boravak skučenog stana u prizemlju.

Brat 17-godišnjaka Dris Okabir bio je prva osoba koja se u medijima pojavila kao osumnjičena za napad kombijem, ali se on sam javio policiji i rekao da mu je njegov brat ukrao dokumenta, kao i da nije bio u gradu u vreme napada.

Katalonska policija objavila je u petak poslepodne imena i fotografije četvorice muškaraca koje traže u vezi sa terorističkim napadima u Barseloni i u Kambrilsu.

Tada je među njima bio i Mus Okabir (17) za koga se sumnjalo da je bio vozač kombija koji je u Barseloni ubio 13, a ranio najmanje 100 osoba.

 

 

Tri druga muškarca su Said Ala, Mohamed Hikami i Yunes Abujakoub, svi starostiv između 18 i 24 godine.

Kasnije je potvrđeno da je Musa ubijen  Kambrilsu kada je policija pokušavajući da spreči drugi teroristički napad ubila petoricu osumnjičenih.

Policija sad juri Yunesa Abujakouba, zbog sumnje da je ipak on taj koji je vozio kombi smrti.

U četvrtak su u Španiji izvedena dva teroristička napada u kojima je poginulo najamnje 14, a povređeno više od 100 ljudi.   




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bojan

pre 6 godina

Ovaj kao da je zaturio negde kljuceve od kombija, pa ih trazio.

miki

pre 6 godina

Ja citam naslov o napadacu iz barselone pa mislim da nije mesi ili suarez. Svasta

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija