• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

20.08.2017

22:24

(VIDEO) ŠPANIJA KLJUČA! ANTIMUSLIMANSKI PROTESTI ŠIROM ZEMLJE: Islamski centar iz Sevilje upozorava da su muslimani žrtve kriminalizacije!

Vesti

(VIDEO) ŠPANIJA KLJUČA! ANTIMUSLIMANSKI PROTESTI ŠIROM ZEMLJE: Islamski centar iz Sevilje upozorava da su muslimani žrtve kriminalizacije!

Podeli vest

U južnim španskim gradovima Sevilji i Granadi osvanule su poruke usmerene protiv muslimana, nakon napada u Barseloni kada je ubijeno 14 osoba i više od stotinu povređeno

Desetak mlađih osoba, članova desne organizacije Hogar Social (Društveni dom), protestvovalo je ispred džamije u Granadi sa transparentom "Ko je finansirao ovu džamiju, finansirao je terorizam. Zašto vlasti ćute?" 

Portparol lokalne policije rekao je španskoj agenciji EFE da je dvanaest pripadnika ove grupe došlo pred džamiju oko 21 sat i bacilo nekoliko dimnih bombi, odnosno kutija ili konzervi iz kojih je sukljao dim. 

Nekoliko policijskih vozila krenulo je na mesto događaja, ali su se protestanti već razišli. Policija je predložila odgovornima u džamiji da podnesu prijavu za čin mržnje.

(FOTO/VIDEO) ŠPANIJA NA UDARU TERORISTA: Policija identifikovala tela trojice napadača, U TOKU JE POTERA ZA SAUČESNICIMA!
 
 Džamija u Sevilji smeštena je u starom delu grada, a osvanula je išarana grafitima "Ubice, ovo ćete platiti" i "Moro (pogrdno ime za ljude sa severa Afrike) koji moli, mačetom po glavi. Stop islamu!", izveštava islamski kulturni centar na svojoj internet prezentaciji.

Sevilja i Granada nalaze se u južnoj pokrajini Andaluziji, teritoriji poznatoj pod imenom Al-Andalus od 711. do 1492. godine kada su njima upravljali Mauri pristigli sa severa Afrike.
 
Islamski centar iz Sevilje upozorava da su muslimani žrtve kriminalizacije zbog poteza osoba koji nemaju veze s njima.

POSLE TERORISTIČKIH NAPADA: Španija zadržava četvrti stepen nivoa bezbednosti

- Niko ne bi trebalo da koristiti te užasne događaje u Baseloni, koje smo javno osudili, kao ljudi, Španci i muslimani, za represiju i pretnje bilo kojoj zajednici - objavio je islamski kulturni centar iz Seville. 

printscreen/Twiter

Centar ističe da on od osnivanja poslednjih 35 godina brani suživot, društveni dijalog i da se protivi bilo kakvoj radikalnoj poziciji. 

Centar je u saopštenju za javnost zahvalio policiji na ljubaznosti, usluzi i odgovoru.
 
U nedjelju se u Madridu, na glavnom trgu Puerta del Sol, okupilo nekoliko desetaka muslimana uzvikujući "svi zajedno protiv terorizma" i "španjolski muslimani". 

1. OKTOBRA SE RASPADA ŠPANIJA?! Katalonija će ODMAH PROGLASITI NEZAVISNOST ako referendum uspe!

Nakon napada u Barseloni u petak je održan protest u La Rambli protiv islama i muslimana. Na protestu su se pojavili i antifašisti i došlo je do fizičkog sukoba dve grupe.
 
Policija je intervenisala kako sukobi ne bi eskalirali, a na internetu su objavljeni snimci protesta.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija